Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

kasiek 10:39, 05 sie 2018

eee_taam napisał(a)
Dla ochłody ...udało mi wejsc do tego basenu raz...zdecydowanie wybieramy morze

No to ja bym też wybrała Strasznie betonową dżungle macie... Przecież w takim miejscu to chyba 50 stopni jest!
sylwia_slomc... 10:40, 05 sie 2018

eee_taam napisał(a)

My nie mamy all ani ekskluziw ....korzystamy z cieplego morza .. bo w Baltyku albo lodowica a jak juz jest 22 st to sinice i o tym trabia w tym roku☹☹☹

Z tego co wiem sinice nie wszędzie, zależy jak ktoś trafił. Byłam na Bałtykiem gdy sinic nie było, a plaga biedronek lub stonki i byłam w Jugosławii nad Adriatykiem gdzie raz było super, a innym razem nie weszłaś do wody nawet przy brzegu bo meduzy nie pozwalały....gwarancja moczenia żadna
kasiek 10:41, 05 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kasia Ty wiesz, że ja ze wzgl. na dietę i zdrowie do dalekich podróży nie bardzo się kwalifikuję. Wybór był oczywisty. Kocham Babcię i chcę Ją mieć jak najdłużej

Wiem dlatego piszę że nie wszyscy zyją wg schematów. Wiem na jakiej diecie wszyscy jesteście i wiem jaka to mordęga szukać czegoś co Wam nie zaszkodzi. Na Waszym miejscu też bym po Polsce jeździła, ale komu zostawić taaaaki areał? Co najwyzej na kilka dni i to bardziej we wrześniu lub czerwcu.
kasiek 10:44, 05 sie 2018

Chłopaki jadą my zostajemy, to też zdrowe od siebie odpocząć

Brawo za podejście! Recepta na szczęście nie jest jedna! Żyj po swojemu i w zgodzie ze sobą - to najważniejsze
sylwia_slomc... 10:45, 05 sie 2018

tulucy napisał(a)
Dzięki Sylwia, nabędę pewnie u mojej pani klematisowej
Basen - marzenie na kiedyś. Kumpel ma, zadaszony, w altanie jakby, ale z pleksy... dostawionej do domu. Super sprawa, bo nocą woda się nie chłodzi...
Dzieciaków nie szło z wody wyciągnąć. A nieckę ma zrobioną z kwasówki, sami z ojcem spawali, tyle że już specjalną spawarką.

Nie ma za co
Nasz będzie nad ziemią z drewna zrobiony, na pewno nie w tym sezonie jeszcze. Musze miejscówkę wymyślić dobrą pod kilkoma względami. Uwielbiałam wieczorkiem wejść do basenu i moczyć się przy winku, albo ze znajomymi jeszcze, świece, pogaduchy i cykanie świerszczy.....no teraz to już tylko soczek zostaje, ale reszta by się nie zmieniła

Tego na basenie publicznym nigdy bym nie miała
la_estrellita 10:49, 05 sie 2018

eee_taam napisał(a)

A tutaj w Hiszpani w nocy o 4 rano jest 27 stopni ....ale basen hotelowy otwieraja o 8 niestety ....a o 8 to juz nie ma plywania bo jest duzo dzieci ....małych dzieci.

Zaraz jedzieny sie swiadomie wędzic w Barcelonie ....dobrze kupilismy jednodniowa wycieczkę ....ufff ....bo 3 dniowa trzeba robic w październiku albo listopadzie ale kupujac w Polsce tego sie nie rozumie ...trzeba doświadczyc na sobie

Dla mnie jechać do Hiszpanii w środku sezonu i to jeszcze do hotelu to samobójstwo. Ciasno, że szpilki nie wciśniesz a na plaży w Barcelonie tłumy takie, że wszyscy leżą jak sardynki w puszkach. Ja zdecydowanie polecam listopad i grudzień, sporo taniej, 50% mniej turystów. temperatura około 25-27 stopni. Woda w morzu wygrzana po lecie. A dwu-trzypokojowe mieszkanie można wynająć już od 20 euro za dobę od osoby. W Barcelonettcie lub w dzielnicy gotyckiej od 20-30. A bilety na samolot z Berlina tańsze niż na IC do Warszawy (ze Szczecina). Jak dla mnie same korzyści ale każdy robi to co lubi .
la_estrellita 10:49, 05 sie 2018

Dubelek.
sylwia_slomc... 10:50, 05 sie 2018

kasiek napisał(a)

Brawo za podejście! Recepta na szczęście nie jest jedna! Żyj po swojemu i w zgodzie ze sobą - to najważniejsze

Tak robimy i nie uważam, że nam czegoś w życiu przez to brakujeTak myślę, ze gdybym kiedykolwiek miała jeszcze się w daleką podróż wybrać to chyba tylko Rwanda lub Kamerun do naszych dziewczynek.....tylko nie wiem czy lot bym przeżyła
kasiek 10:50, 05 sie 2018

Nawet bym powiedziała, że sporo ma tych plusów, choć na swoją nie narzekam, chyba bym już mniejszej nie chciała, choć na starość może być trudno....najwyżej natura zawładnie kiedyś

Wiesz co - najważniejsze że Ty swoją kochasz - a miłość wszystko wybacza! I nikt z nas nie wie co będzie z nim na starość, gdyby planowanie przyszłości tworzyć tylko w ciemnych barwach, to byłby pełny paraliż!
Katkak 10:50, 05 sie 2018

eee_taam napisał(a)

My nie mamy all ani ekskluziw ....korzystamy z cieplego morza .. bo w Baltyku albo lodowica a jak juz jest 22 st to sinice i o tym trabia w tym roku☹☹☹

I tak uwielbiam