Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 10:52, 05 sie 2018

kasiek napisał(a)

Wiesz co - najważniejsze że Ty swoją kochasz - a miłość wszystko wybacza! I nikt z nas nie wie co będzie z nim na starość, gdyby planowanie przyszłości tworzyć tylko w ciemnych barwach, to byłby pełny paraliż!

Nic dodać nic ująć
kasiek 10:52, 05 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tak robimy i nie uważam, że nam czegoś w życiu przez to brakujeTak myślę, ze gdybym kiedykolwiek miała jeszcze się w daleką podróż wybrać to chyba tylko Rwanda lub Kamerun do naszych dziewczynek.....tylko nie wiem czy lot bym przeżyła

Przeżyłabyś! Ty giganta w takim ogrodzie - jestem pewna! Piękne marzenie
sylwia_slomc... 10:53, 05 sie 2018

Katkak napisał(a)

I tak uwielbiam

I patolki można przywieźć nie martwiąc się czy na cle puszczą
sylwia_slomc... 10:54, 05 sie 2018

kasiek napisał(a)

Przeżyłabyś! Ty giganta w takim ogrodzie - jestem pewna! Piękne marzenie
11:08, 05 sie 2018
Zwiedzane to styl zycia ...moja tesciowa 78lat porzuca swe ograniczenia i bierze udział ...wraz ze swoimi klezanami w wycieczkach organizowanych przez parafie....kilka dn temu wróciła z Wilna ...rok temu była ponad tydzien w Chorwacji z plażowaniem i bardzo czesto jeżdzi na takie 1-2 dniowe modlitewne po sanktuariach w Polsce ....juz planuja kolejna wycieczke ....oni autokarem jezdza ...bo my to samolotem wiec lot trwał tyle czasu co odemnie dociebie samochdem jechac

Moja ciotka 82 lata też ciagle w podróży ....nazywamy ja podróżniczka ...bo zastac ja w domu to sukces ....na emryturze zwiedziła cała Europę wszystkie państwa i cześć Afryki ....i nadaljej mało...bo w Ameryce niebyła jeszcze

Do krakowa z poznania pociagem przyjezdza sama i to dla nej nie klopot to stylzycia i ciagłe odrzucanie swoich ograniczen ....a wtym wieku ma sie ich bardzo duzo
sylwia_slomc... 11:15, 05 sie 2018

Justyna serca i jelita nie da się odrzucić jako ograniczenie. Ja prowadzę styl życia adekwatny do moich potrzeb i uwarunkowań. nie mam potrzeby życia w podróży , ja raczej jestem osadnikiem niż podróżnikiem.
Nie czuję się z tego powodu nieszczęśliwa nie ma potrzeby uszcześliwiać mnie za mnie
kerii 11:43, 05 sie 2018

Ale się wam dziewczynki dyskusja rozwinęła o wyższości "Świat Bozego narodzenia nad Wielkanocą )"

Ja tam uważam, że każdy robi tak jak lubi i jak mu pasuje i nie ma co namawiać i zachwalać.
Ja mam kuzyna co co, co roku wojna nie wojna, terroryzm nie terroryzm do Egiptu nurkować jeździ, ja bym tam nie pojechała jak by mi nawet dopłacali no ale co on lubi taka a ja wole nasz Bałtyk z zimną wodą, zimnym piwkiem i flądrą za 5zł za 100 grm

sylwia_slomc... 11:48, 05 sie 2018

kerii napisał(a)
Ale się wam dziewczynki dyskusja rozwinęła o wyższości "Świat Bozego narodzenia nad Wielkanocą )"

Ja tam uważam, że każdy robi tak jak lubi i jak mu pasuje i nie ma co namawiać i zachwalać.
Ja mam kuzyna co co, co roku wojna nie wojna, terroryzm nie terroryzm do Egiptu nurkować jeździ, ja bym tam nie pojechała jak by mi nawet dopłacali no ale co on lubi taka a ja wole nasz Bałtyk z zimną wodą, zimnym piwkiem i flądrą za 5zł za 100 grm

Dzięki różnym upodobaniom nie ma nawałnicy turystów w jednym miejscu na świecie
Katkak 12:12, 05 sie 2018

kerii napisał(a)

Jola to wolimy to samo
kerii 12:16, 05 sie 2018

Katkak napisał(a)

Jola to wolimy to samo

Wakacje bez morza to stracone wakacje za tydzień jadę