Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 00:05, 29 lis 2018

Staram się by ptactwa było sporo, wszak one dbają o zdrowotność moich roślin
Aurelllia 01:12, 29 lis 2018

Sylwia bardzo lubię oglądać Twój ogród jak codziennie nie ma chociaż jednego zdjęcia to załamana jestem Pewnie już kilogramy karmy dla ptaków nakupiłaś co ? U mnie jak to w miejscowości niedaleko większego miasta to tylko sikorki i wróbelki. Zimą jak śnieg spadnie to czasem się oryginały pojawiają.
sylwia_slomc... 02:49, 29 lis 2018

Na razie kupiłam 40 kg słonecznika, na pewno dokupić jeszcze trzeba Orzechy mam własne i jarzębinę, jabłka dla kwiczołów i kosów w piwnicy
Muszelka 05:58, 29 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Fajne zdjęcie

Ptaszki w ogrodzie to wielka radocha i pożytek.

sylwia_slomc... 09:47, 29 lis 2018

I w bonusie trele wiosną
MartaKozak 10:52, 29 lis 2018

Anda napisał(a)
Zoja, to się bardzo cieszę

Już u siebie pokazywałam kiedyś ten żywopłot, ale znikł w tłumie Mam nadzieję, że wielu osobom przyda się ten pomysł

Dobrze ze wrzucilas raz jeszcze
sylwia_slomc... 11:04, 29 lis 2018

Już wczoraj eMusiowi pokazałam i chyba się skusimy, przez zimę można by zrobić i nawet dałoby się połączyć z planowaną bramą w brzeziniaku
mikina34 12:12, 29 lis 2018

Sylwio, na pociesznie odnośnie kretów Ci powiem, że jak miałam kreta w ogrodzie (w warzywniku) to nie miałam nornic. Wykurzyłam kreta to zeszło się do mnie stado z pól, zapadały mi się grządki, bo tak były poszatkowane korytarzami. Wolę chyba kreta, w jego menu są oseski nornic i myszy czyli mniej tego tałatajstwa podżera warzywa . Kret jest mięsożerny, warzyw nie jada .
Ale "zakopcowanego" terenu nie zazdroszczę.
A i co ciekawe to raczej jeden kret tak się szarogęsi, bo one nie tolerują konkurencji
Nie żebym była taka mądra sama z siebie, to wszystko wyczytałam z Toszki
Milka 12:32, 29 lis 2018

Sylwia, ptactwo pomaga Tobie w ogrodzie, masz cudowne okazy, aż zazdraszczam ja ślepota, to mało widzę, ale niby u nas dzięcioł na tym podciętym wiązie stuka
Zdjęcie z gołębiami, cudowne ujęcie; a co do krecich kopców, bardzo ci współczuję, miałam i ja tak, z 5 lat temu, to horror, musisz zadziałać intensywniej...
Szkoda ogrodu i pracy, zwłaszcza, że w okolicy terenu im nie brak...
Moja Misia po swoich 2-letnich wyczynach- rehabilituje się, regularnie łapie krety, a ostatnio coś innego i zrobiłam fotę i okazuje się, że to nornica, czyli jak jedna, musi być więcej. Nie mam nic przeciwko tym stworzeniom, ale i u ciebie i u mnie, maja inne możliwości wkoło
Napracowałaś się z zabezpieczeniem ogrodu, ale po co budleje okrywasz, one co rok odbija, jeśli to te ode mnie, to była to specjalna odmiana, buź
mirkaka 12:44, 29 lis 2018

budleja co roku u mnie też odbija, ja nie okrywam, i tak pędy wyrastają do nieba
Wrzosy, są takie odmiany ktore nie wymarzają, ja mam białe już ze 20 lat, nie okrywam a już wiele razy je odmładzałam, i rosną
że też Ci się chce codziennie napełniać te dziurki smalcem, podziwiam.
Kretowiny na wiosnę rozgrabisz i będzie pięknie. Podobno można się pozbyć kreta zdejmując ziemię z kopca, odkryć wejscie i nalać trochę domestosu. Nie stosowałam ale widziałam filmik w necie