Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 14:23, 30 lis 2018

anabuko1 napisał(a)
Waw !Ale fajne te łańcuchy ptaszk.
Wygląda to niesamowicie.

Robiły niezłe wrażenie
sylwia_slomc... 14:24, 30 lis 2018

AgataM napisał(a)
Te wszystkie ptaszęta do Ciebie na ucztę przyleciały? Widać kto dobrze ich karmi

One w tym roku są cały czas tylko ich przybywało stopniowo jak się lęgły, kukurydza w polach się karmią
anabuko1 14:24, 30 lis 2018

I ja dziękuję za te obszerne informacje
sylwia_slomc... 18:42, 30 lis 2018

Fajny film na zimowy wieczór urzeka ogrodami i nasadzeniami które są w plenerze....wiem zboczona ogrodowo jestem chyba
Ale może ktoś ma ochotę. Pierwszy raz zobaczyłam gerbery w takich ilościach na rabatach, choć mnie zauroczył bardziej ogród babciŚwietna okolica gdzie wokół posesji same cudne zadbane ogrody. Film łamie stereotypy o zielonych trawnikach, drzewie i niczym więcej przed domem w Ameryce
https://zalukaj.com/zalukaj-film/1889/w-swiecie-kobiet-in-the-land-of-women-2007.html
sylwia_slomc... 18:43, 30 lis 2018

anabuko1 napisał(a)
I ja dziękuję za te obszerne informacje

sylwia_slomc... 19:22, 30 lis 2018

Dziś według wielu popełniłam ogrodowe hara kiri
Mianowicie tak jak sobie wiosna obiecałam skosiłam dziś rabaty bylinowe Jeszcze mi jedna została i będzie gotowe. Pokos został na rabacie na zimę, żeby korzonkom ciepło było. Wczesną wiosną nim ruszą wezmę drewniane grabie i wyciągnę z rabaty te pokosy.....i będzie gotowe. Zostanie mi tylko plewienie wiosenne. Czyli sporo roboty mniej, może wreszcie będę się z robotą wyrabiać w czasie
Pusto już po tym zabiegu w ogrodzie nie jest bo drzewa, krzewy i trawy podrosły i robią zimę

Czasowo wyszło tak:

wycinanie nożyczkami zajmowało mi mniej więcej 4-5 dni( trzy małe rabatki robiłam przez ostatnie dwa popołudnia nożyczkami właśnie)

Kosą z tą samą robota uwinęłam się w ciągu 1 godzinyI nie musiałam manewrować gdzie mogę nogę postawićBo mogłam prawie wszędzie

Przy ogrodzie naszej powierzchni to ogromny plus

Pozbawiłam się widoków zimowych? Może, ale zimą bardzo krótko jestem w ogrodzie, tyle co ptakom jeść daję. I dzień też krótki. Może jak kiedyś tam zamieszkam będę zostawiała na zimę co ładniejsze, ale teraz mi na tym nie zależy, a oszczędziłam sobie ogromu pracy

Już widzę ile plewienia mam na wiosnę, całe tabuny chwastów wsiały się od sąsiadaBędę się mogła na nich bardziej skupić

Jutro dokończę i jestem gotowa do zimy, hura przynajmniej raz mi się udało
20:16, 30 lis 2018
Dziękuję za wizytę u mnie
Super że tym zabiegiem ułatwiłaś sobie prace wiosenne - to ważne
Ogród masz prześliczny, a widoki dech zapierają, pozdrawiam
sylwia_slomc... 20:30, 30 lis 2018

Witam nową koleżankę Widziałam, że już Asia przybyła z odsieczą i pomaga, super, słuchaj się i Szefowa była, lepszej pomocy nie można otrzymać
Urszulla 22:14, 30 lis 2018

Porządki masz wow
sylwia_slomc... 22:18, 30 lis 2018

Urszulla napisał(a)
Porządki masz wow

Ula chociaż raz Choć na upartego to by znalazł jeszcze to i owo do zrobienia, ale to już sobie na spokojnie ogarnę