Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Dorota123 20:46, 01 gru 2018

Krety mam i ja, ale na razie jest znośnie, u mnie ogródek poszedł w odstawkę. Zaraziłam się od ema i trochę chorowałam, teraz muszę uważać żeby znów nie zachorować. Siedzę w domu i piekę pierniczki.
sylwia_slomc... 20:49, 01 gru 2018

Dorota123 napisał(a)
Krety mam i ja, ale na razie jest znośnie, u mnie ogródek poszedł w odstawkę. Zaraziłam się od ema i trochę chorowałam, teraz muszę uważać żeby znów nie zachorować. Siedzę w domu i piekę pierniczki.
Ach te Twoje chatki piernikowe, małe dzieła sztuki Ciekawe co tym razem powstanieZdrówka życzę
Gosialuk 12:26, 02 gru 2018

Sylwio każdy dostosowuje różne sposoby do siebke i swojego ogrodu. Ważne, że tymi sposobami się dzielimy. To jest to, co mi się właśnie podoba.
gosika67 12:32, 02 gru 2018

Dorota -też życzę zdrówka i chętnie zobaczę Twoje słodkości.
Sylwia ja mam spokój z kretami, praktycznie od 10 lat , od kiedy pojawiły się pierwsze koty. A Twój ogród jest niespotykany, nie można się w nim nudzić, cały czas coś odkrywamy, moim oczkiem u Ciebie jest trzmielina, którą zawsze chętnie oglądam i na pewno się jej dorobię, bo jak się napatrzę u Ciebie to...zaraz chcę ją też mieć.
gosika67 12:34, 02 gru 2018

A ja myślałam ,że coś pookrywałaś a to kreciska tak się panoszą, pożyczę Ci moje koty.
Mirka 12:44, 02 gru 2018

Sylwia widzę że pokazujesz kopce kreta. Niezły raban ci zrobiły. Jaką musisz mieć zasobną w jedzonko ziemię że tak ryją.
Powiem Ci że na moich piaskach też mam dużo kopców. Czasami się zastanawiam co one tam jedzą.
sylwia_slomc... 13:05, 02 gru 2018

Gosialuk napisał(a)
Sylwio każdy dostosowuje różne sposoby do siebke i swojego ogrodu. Ważne, że tymi sposobami się dzielimy. To jest to, co mi się właśnie podoba.

To prawda Gosiu w każdym ogrodzie sprawdzają się inne sposoby bo każdy ogród jest inny, ma inne usytuowanie, z innymi problemami się boryka. Dlatego dzielimy się tym co sprawdziło się u nas
sylwia_slomc... 13:08, 02 gru 2018

gosika67 napisał(a)
Dorota -też życzę zdrówka i chętnie zobaczę Twoje słodkości.
Sylwia ja mam spokój z kretami, praktycznie od 10 lat , od kiedy pojawiły się pierwsze koty. A Twój ogród jest niespotykany, nie można się w nim nudzić, cały czas coś odkrywamy, moim oczkiem u Ciebie jest trzmielina, którą zawsze chętnie oglądam i na pewno się jej dorobię, bo jak się napatrzę u Ciebie to...zaraz chcę ją też mieć.

Gosiu mam dwie kotki w ogrodzie i jednego dochodzącego od sąsiadów. Wiosna nie powiem łapią krety, nie wiem dlaczego właśnie wiosną, może te po zimie jakieś słabsze lub mniej ostrożne, ale jesień i zima to u mnie pobojowisko.
Trzmielinę polecam, jest piękna
sylwia_slomc... 13:08, 02 gru 2018

gosika67 napisał(a)
A ja myślałam ,że coś pookrywałaś a to kreciska tak się panoszą, pożyczę Ci moje koty.

Dawaj, ale nie qwarantuję, że oddam
sylwia_slomc... 13:10, 02 gru 2018

Mirka napisał(a)
Sylwia widzę że pokazujesz kopce kreta. Niezły raban ci zrobiły. Jaką musisz mieć zasobną w jedzonko ziemię że tak ryją.
Powiem Ci że na moich piaskach też mam dużo kopców. Czasami się zastanawiam co one tam jedzą.

Jak im się udaje z piasku kopce postawić???
Ciekawe, że rodzaj gruntu im nie przeszkadza, przecież piasek powinien się osypywać i zasypywać korytarze......sprytne są nie powiem.