Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

BKosimkArt 11:36, 22 gru 2018

Dawno nie widziałam uszatych na żywo...
Piękna zima! U mnie niestety już po zimie deszcz dziś leje i 5 stopni na plusie :/
sylwia_slomc... 11:37, 22 gru 2018

U nas Basiu to samo
gogo 20:20, 22 gru 2018

U mnie było 10+ i gdyby nie deszcz, można by podziałać w ogrodzie.
A tak to tylko wyglądałam przez okno.
I tylko lampki na choinkach łagodziły ponury nastrój.
Katkak 20:27, 22 gru 2018

A ja już tak przyzwyczaiłam się do bezśnieżnych Świąt, że brak śniegu teaktuję jako normę, a nie rozczarowanie. Aczkolwiek chętnie dałabym się miło zaskoczyć.
Mala_Mi 20:39, 22 gru 2018

Przemijanie... coraz częściej będziemy się z tym spotykać.. ale nigdy nie będziemy się mogli z tym pogodzić.

A ze spraw grodowych jeszcze zatęsknisz za widokiem całości ... ale każdy widok ma swoje uroki
sylwia_slomc... 20:41, 22 gru 2018

gogo napisał(a)
U mnie było 10+ i gdyby nie deszcz, można by podziałać w ogrodzie.
A tak to tylko wyglądałam przez okno.
I tylko lampki na choinkach łagodziły ponury nastrój.

Też na plusie, całą noc padało, białego nie wiele, błoto, na cmentarzu masakra była takie bajoro.
A teraz już piernikiem zapachniało w całym domu i staramy się jakoś do tych świąt nastroić inaczej.
sylwia_slomc... 20:42, 22 gru 2018

Katkak napisał(a)
A ja już tak przyzwyczaiłam się do bezśnieżnych Świąt, że brak śniegu teaktuję jako normę, a nie rozczarowanie. Aczkolwiek chętnie dałabym się miło zaskoczyć.
Raczej mało realne białe Święta, ale może niespodziankę nam zima zrobi....
Mogłaby choć raz na parę lat, lepiej teraz niż w maju
sylwia_slomc... 20:54, 22 gru 2018

Mala_Mi napisał(a)
Przemijanie... coraz częściej będziemy się z tym spotykać.. ale nigdy nie będziemy się mogli z tym pogodzić.

A ze spraw grodowych jeszcze zatęsknisz za widokiem całości ... ale każdy widok ma swoje uroki

Szkoda, że cała rodzina jednocześnie spotyka się tylko na weselach i potem na pogrzebach. Jedni odchodzą od nas robiąc miejsce kolejnemu pokoleniu. Przykro, że to nowe pokolenie nie będzie miało okazji poznać swoich przodków.
Cykl życia się zamyka w kole. Ale przez to nie boli mniej....niestety.

To prawda, każdy rok inny, rośliny rosną, zmienia się obrazek w ogrodzie. Coś mi sarny wokół ogrodu tej zimy krążą i zające w ilościach potrójnych. Bażanty już na stałe zamieszkały i ptactwo wszelakie. Bez zabezpieczeń było by licho z roślinami, a tak jest szansa, że zające do wiosny wszystkiego nie zjedzą. Choć gdyby teraz tyle śniegu nasypało co np. 15 lat temu to i siatka nie stanowiłaby przeszkody dla sarenek
Anitka 10:22, 24 gru 2018

Sylwia smutny czas dla Was nastał - tulę mocno.
Takie bezśnieżne Święta to już standard, trzeba oczka na to przymknąć i doceniać to co mamy. Pospacerowała sobie po ogrodzie razem z tobą w górę i w dół. Oczka śnieżkiem nacieszyłam, ale Wasz ogród życiem tętni pomimo zimy.
sylszu 14:35, 24 gru 2018

Przykro mi bardzo z powodu Twojej straty i tym bardziej życzę spokojnych i relaksujących świąt Bożego Narodzenia.

Po świętach za chwilę styczeń, później krótki luty a w marcu roślinki będą się budzić do życia - to tak na pocieszenie. Pozdrawiam