Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 13:03, 26 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Ale liliowce masz duże.

One się chyba rdzawe nazywają kwitną na pomarańcz pomieszany z brązem
sylwia_slomc... 13:08, 26 mar 2016

jona napisał(a)

U mnie to za jakieś dwa tygodnie tak będzie i to jak wszystko dobrze pójdzie z pogodą . No nic, ratuję się bratkami w doniczkach

Wiosna przyjdzie do każdego Mnie wkurza podagrycznik co mi się sieje od sąsiada masowo , a potem ciężki do wytępienia.
Swoją drogą chyba jadalny tak samo jak gwiazdnica pospolita zwana u nas miesoczykiem
sylwia_slomc... 13:40, 26 mar 2016

Wszystkim zaglądającym i przyjaciołom i sympatykom zdrowych i spokojnych Świąt
a fotki z mojej rabatki wiosennej

07_Rene 14:56, 26 mar 2016

Lubię jak dużo fotek jest do oglądania
U Ciebie rośliny o wiele bardziej zaawansowane niż u mnie. Jam mam piwonie dalej w kłach, liliowce o połowę mniejsze, wszystko ledwo co z ziemi wystaje.

Wesołego Alleluja!
Mala_Mi 16:27, 26 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ogłaszam wszem i wobec, że pociachałam dzisiaj wrzosy i chyba już trochę za późno bo zaczęły im czuprynki rosnąć

Nie za późno. Ja swoich jeszcze nie tnę bo za zimno.. mogą zmarznąć, wczoraj było -7. Wiosna jakoś nie ma ochoty się rozgościć.. wczoraj słoneczko chociaż było, a dziś leje i leje.. Za to jest zaleta, nie widać, ze okna myję w ciapki
Mala_Mi 16:33, 26 mar 2016

Wiesz, że ja nie przepadam za popierdółkami w ogrodzie.. ale świątki mi się bardzo podobają.. i światki z kapliczkami.. i pasują do ogrodu...... to jest fajne
sylwia_slomc... 18:44, 26 mar 2016

07_Rene napisał(a)

Lubię jak dużo fotek jest do oglądania
U Ciebie rośliny o wiele bardziej zaawansowane niż u mnie. Jam mam piwonie dalej w kłach, liliowce o połowę mniejsze, wszystko ledwo co z ziemi wystaje.

Wesołego Alleluja!

Renia bliżej gór to wszystko ciut później , u nas dziś ciepło , ale lało cały dzień , rośliny mi wygniwają , ale na jutro już słonko ponoć Radosnych Świąt całej Twojej rodzince
sylwia_slomc... 18:46, 26 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Nie za późno. Ja swoich jeszcze nie tnę bo za zimno.. mogą zmarznąć, wczoraj było -7. Wiosna jakoś nie ma ochoty się rozgościć.. wczoraj słoneczko chociaż było, a dziś leje i leje.. Za to jest zaleta, nie widać, ze okna myję w ciapki

No i widzisz u nas ciepło , a leje bo moja mama okna u siebie umyła, zawsze jak umyje to zaraz leje
sylwia_slomc... 18:49, 26 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Wiesz, że ja nie przepadam za popierdółkami w ogrodzie.. ale świątki mi się bardzo podobają.. i światki z kapliczkami.. i pasują do ogrodu...... to jest fajne

Wiem Aniu, a ja nakupiłam przed przygodą z Ogrodowiskiem i teraz żal wywalić bo kupę kasy poszło na nie
Ale one krótkowieczne więc te drewniane lepsze stopniowo powymieniam.....taki jest plan A na razie babcia dopytuje kiedy wystawię bo ciepło ....no to wystawiłam. W przydomowym nie mam jeszcze docelowo porobione to niech sobie stoją na razie....kiedyś będzie zmiana. Na dużym ogrodzie tylko bocian z tego typu, ale on akurat mi tam pasuje
sylwia_slomc... 19:38, 26 mar 2016

ostróżka przemieszała się z dzwonkami, u nas rośliny same sobie miejsce wybierają, usuwam tylko to co już mi bardzo nie leży , a resztę zostawiam stąd zniknie w tym roku opona

na dużym kolor się pokazuje