Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

lojalna_ 21:59, 12 wrz 2017

KarolCIA mój klon tez do polowy usechl u mnie nie padało tyle wręcz było sucho to ja podlewalam i jak zwykle niczym nie pryskam czekam sama nie wiem na co buxiolki
MirellaB 00:13, 13 wrz 2017

Karolka Witold odchoruje swoje i będzie ok
Przesadziłaś hosty? Ja moje chciałam wydać, ale chyba też przesadzę. Wydać zawsze zdążę.

Pokaż tego zawilca z hortkami
Mixtoorka 11:28, 13 wrz 2017

Anda napisał(a)
O Karo, masz dola ogrodowego. Ten sezon czesciowo nie byl laskawy dla roslin. Trzymam kciuki za klonika. Moze to tylko nadmiar wody. Mozesz go sprawdzic ucinajac kawalek galazki.
Prinz Heinrich jest bardzo rozowy jak na zawilca. Moze bialy zawilec by tam bardziej pasowal?

Trzymaj sie

Ewuś mam focha ogrodowego a może tylko focha pogodowego. Łaskawie ostatnie dwa dni nie padało. Nie pamiętam kiedy ostatnio był taki zbieg okoliczności.

Klon wygląda źle.

Od początku wiedziałam, że zawilca powinnam kupić białego. Różowy byłby ok, ale nie ten odcień. Prinz H. wpada w fiolet i gryzie się z więdnącym Atropurpureum. Może jeszcze w tym roku coś z tym zrobię ;D Choć wstrzymuję się ze względu na klona. BO gdyby padł to nie wiem co tam wsadzę

Gałązki aż się boję ciąć ...
Mixtoorka 11:31, 13 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Karolka Witold odchoruje swoje i będzie ok
Przesadziłaś hosty? Ja moje chciałam wydać, ale chyba też przesadzę. Wydać zawsze zdążę.

Pokaż tego zawilca z hortkami

Hosty przesadziłam w cieniste miejsce pod perukowca siostry mojego M.Liczę na nie w przyszłym roku. Zmieniłam je na mniejsze fire and ice.Chciałam ,żeby hakone właziło na hosty a nie odwrotnie hosty dusiły mi hakone.
Mixtoorka 11:32, 13 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
KarolCIA mój klon tez do polowy usechl u mnie nie padało tyle wręcz było sucho to ja podlewalam i jak zwykle niczym nie pryskam czekam sama nie wiem na co buxiolki

O, ja też czekam... ale chyba na cud Południe kraju modli się o deszcz, a pada u nas ...hmmm

Dmucham te chmury i dmucham, co chwilę nowe naciągają.
lojalna_ 12:54, 13 wrz 2017

Karolcia wrzuciłąm fotke klonu zerknij czy masz tak samo
olga80 18:54, 13 wrz 2017

To chyba coś z tymi kolonami w tym roku nie tak u mojej bratowej też klon umiera

macham deszczowo
MirellaB 19:10, 13 wrz 2017

Karola pokaż swojego klona chorowitego i tego zawilca z hortkami.
Mixtoorka 08:34, 14 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Karola pokaż swojego klona chorowitego i tego zawilca z hortkami.

Mirellko słońce było gdy stałam przy garach bo rodzina konała z głodu. Po obiedzie lało na zmianę z burzą. Może dziś coś mi się uda...choć chmury jadą ...

Klon z daleka wygląda nieźle, ale widzę postępujące więdnięcie pędów z jednej strony. Najpierw obsychały listki na tegorocznych przyrostach, teraz obsycha już najniższa gałązka.

Co ja wsadzę zamiast niego? Nie mam absolutnie żadnego pomysłu na pociechę
Mixtoorka 08:35, 14 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Karolcia wrzuciłąm fotke klonu zerknij czy masz tak samo

Jolu Twój jest jednostronnie już bardzo uschnięty, u mojego usychanie postępuje.