Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 09:37, 06 kwi 2016

Trochę będzie smutno jak magnolia przekwitnie. Zastanawiam się, czy z niej nie zrezygnować a posadzić tam albo hortensje albo róże. A w narożniku cisów Wiśnię Umbracullifera albo coś innego.

Właściwie to jest mój główny widok jak siedzę na tarasie. Powinno być pięknie.

Plus dla magnolii- kwitnie obłędnie wiosną, może powtórzy kwitnienie, optycznie zamknie pole widzenia i odsłoni nas od ulicy po prawej stronie, bo cis rośnie średnio szybko.
Efffa 10:20, 06 kwi 2016

A ja myślałam ześ Ty kupiła tę magnolie za 500 zł, ale dzis znów przeleciałam wątek i jednak nie.
Mixtoorka 10:31, 06 kwi 2016

Nie, nie stać mnie na taki okaz żal, ale cóż
MirellaB 11:25, 06 kwi 2016

Karola chyba bardzo byś chciała posadzić tego buka - tak mi się wydaje

Zawsze twierdzę, że magnolia jest piękna jak kwitnie, przez resztę sezonu dla mnie wcale nie ma uroku, nawet liście ma zwyczajne.

Musisz wybrać na czym bardziej Ci zależy na kwitnących królowych ogrodu: róże lub hortensje czy na osłonieniu od ulicy.

Ja bym wybrała kwitnące - zachwycające
Mixtoorka 12:00, 06 kwi 2016

No własnie co do buka to mam mieszane uczucie. Buk jako buk jest ok, ale czy pokrój kolumnowy tam będzie wyglądał dobrze? Po prostu mam problem z widzeniem tego.

Potrzebowałam żółtego koloru i zdecydowałam przerzucić Marię i myślę, że tak będzie dobrze.

Cieszę się, że cisy siedzą, dziś byłam na moment w domu i sąsiad wymienia stary płot na ogrodzenie panelowe Będzie ładniej

A ja za to mam zapalenie krtani, zamilkłam prawie zupełnie! Słychać ?
Mysza 12:20, 06 kwi 2016

Słychać...słychać
Mixtoorka 12:56, 06 kwi 2016

Gosiu skrzypię przerażająco rodzina skorzysta
MirellaB 13:36, 06 kwi 2016

Oj bidulka bez głosu prawie.
Ja mam też sprawy gardłowe i głos zmieniony, ale gadam jakoś.
Karola nie wiem co Ci doradzić. Skoro uważasz, że kolumnowy pokrój nie będzie pasował to nie sadź.
Zdecyduj się w końcu
Przecież to nie jest decyzja na całe życie. Zawsze możesz przenieść roślinkę na działkę
Mixtoorka 15:09, 06 kwi 2016

Mirellko postanowiłam, że dziś sadzę dalej za cisami będą:
Berberys Maria, rozplenica Hameln albo miskant ML a jak się zmieszczą to oba. Za nimi Bez Black TOwer. Później dalej będą znów cisy- cały ten narożnik.

Wybrałam wariant ekonomiczny, czyli zagospodaruję to co już mam, zaczynam łapać równowagę między chciejstwem a rozsądkiem. brawo JA!

Z buków w szkółce uciekły kartki i i tak trzeba czekać aż rozwiną się liście bo nie wiadomo czy Dawyck gold czy purpurea ... mam czas

Chodzi mi po głowie kilka rozwiązań, Magnolia piękna, ale te jej nadwrażliwe korzenie ... Niech wszytko ruszy i nabierze kształtu

Mixtoorka 15:11, 06 kwi 2016

cyknę cisy wieczorem bo trawy to jeszcze mało widowiskowe będą