Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Toszka 20:24, 15 lip 2016

Aniu, 3, 4 i 5 zdjęcie pokaż Mazanowi - on drzewkowy.
Przewężenie może być wynikiem zbyt mocnego obwiązania taśmą przy szczepieniu. Ale lepiej aby doktor M to obejrzał.
Mnie się wydaje, ze się czepiasz - przyrosty ładne, liście...
jolka 20:32, 15 lip 2016

Makusia napisał(a)
jakie hostowisko?? Oj Matko tak się starałam być na bieżąco, a jednak mi coś umknęło

Sorki, moja pomyłka
U mnie pełno host, ze ma hortki patrzę a o hostach piszę

jolka 20:34, 15 lip 2016

A temat obsesji i oglądania każdego listka już mam za sobą Może każdy przez to przechodzi Teraz się mniej przejmuję, ja też czasem mam katar, czasem mnie coś zaboli. To i roślina może czasem mieć się gorzej. Nie ma co panikować Za fotografowanie pieńków z drabiny podziwiam A ja mam umbry trzy - każda innej wielkości I jeszcze jedno... żadna z nich nie ma tak ładnych przyrostów jak Twoje!!
Mazan 21:28, 15 lip 2016

Anbu

'W pierwszych słowach' muszę Cię uspokoić. Musiałaś chyba przez COŚ przejść. To normalne objawy poszczepienne. Zazwyczaj zraz jest minimalnie cieńszy od podkładki, a przynajmniej powinien być, no i wtedy jest przewężenie. Jednak często widać szczepienia z grubszym zrazem - wówczas co? Chora podkładka? Wykonawca szczepienia ma pewną rękę i pustą kieszeń. Robi dobrze i sprzedaje. Ponadto zraz może pochodzić z drzewa o słabszym wzroście, czyli niskopiennego dającego koronę zbliżoną do kuli, parasola czy owalu. Podkładka natomiast ma zachować swój "wzrost" po odcięciu stożka wzrostu, a zastąpieniu go implantem, który Ty formujesz zależnie od upodobań.

Pozdrawiam
anbu 21:45, 15 lip 2016

Przede wszystkim wielkie DZIĘKUJĘ dla Ciebie Mazan Jesteś niezastąpiony

Przez to moje umbrowe zamieszanie zapomniałam odpisać niektórym osobom odwiedzającym mój wątek Już się poprawiam

uziemiona/Asiu, ag_zie/Agnieszko, beata_m, lojalna_/Jolu, sylwia_slomc... dziękuję

Basiula

Hej polinka

Marta napiszę Ci PW

Jolu, Toszko macie zdrowe podejście, ja się muszę go dopiero nauczyć
Idę na urlop!
Makusia 22:04, 15 lip 2016

Tak jeszcze o Mądrych Głowach osobiste wynurzenie- cenie ludzi, którzy z pokorą potrafią odesłać do specjalistów z innej dziedziny i otwarcie przyznać, że ktoś wie lepiej. Tyczy się do każdej profesji- lekarza pediatry który potrafi odesłać dziecko z zapaleniem ucha do laryngologa zamiast kolejny raz aplikować mu książkowm antybiotyk. (bo wychodzi z założenia, że laryngologia nie jest jego specjalizacja i są tacy, którzy znają się lepiej) i osób takich jak- nie wymieniając z imienia tudzież z niku- są bossami w swoich dziedzinach i potrafią równorzędnie docenić wiedzę innych.
Uff...takie tam wolne skojarzenie...Chylę czoła!!
Zana 22:09, 15 lip 2016

No to będziesz miała spokojny sen
L00zak 15:02, 16 lip 2016

Zana napisał(a)
No to będziesz miała spokojny sen

Dokładnie
Luteczka 18:25, 16 lip 2016

Cześć Aniu, nadrabiam zaległości
Hortki ślicznie będą wyglądały posadzone w takim systemie, czekam na fotki.

Temat umbrowy też mnie interesuje. Człowiek ciągle się uczy

Pozdrawiam
asiak 23:24, 16 lip 2016

Aniu, bardzo mi się podobają Twoje rabatki Bardzo... jak tak patrzę, to wstępuje we mnie nadzieja, że może i u mnie będzie tak ładnie