Mary
11:29, 27 sie 2016
O to świetnie! Idę sadzić. Dzięki.
Dołek to u mnie dość duży jest.
Właściwie cały teren przed domem to taki jeden wielki dołek na jakieś 3/4m głębokości. Teren przekopany dwa razy i wyczyszczony ze śmieci. Na to dosypana ziemia.
Przy okazji dzięki za pomysł z ziemią. Kupiłam tam, gdzie mi podpowiedziałaś.
A jeszcze jedna rzecz. Gdzieś pisałaś, chyba u Iwony, że nie wywożą Ci zielonych odpadów. To dziwne. Przecież to obowiązek odbiorcy śmieci. Jeżeli nie masz tego w harmonogramie to może wywożą Ci na zgłoszenie.
Na stronie MPO jest napisane tak:
>>>
Uwaga: jeżeli w harmonogramach odbioru dla nieruchomości nie zostały podane daty odbioru dla frakcji „ZIELONE” lub „GABARYTY” oznacza to, że te frakcje odbierane są „NA ZGŁOSZENIE”.
W celu dokonania takiego zgłoszenia należy kliknąć ikonę [koperta] umieszczoną na prawej krawędzi strony www.mpo.com.pl
>>>
U mnie tak wywożą gabaryty.
Dołek to u mnie dość duży jest.

Przy okazji dzięki za pomysł z ziemią. Kupiłam tam, gdzie mi podpowiedziałaś.
A jeszcze jedna rzecz. Gdzieś pisałaś, chyba u Iwony, że nie wywożą Ci zielonych odpadów. To dziwne. Przecież to obowiązek odbiorcy śmieci. Jeżeli nie masz tego w harmonogramie to może wywożą Ci na zgłoszenie.
Na stronie MPO jest napisane tak:
>>>
Uwaga: jeżeli w harmonogramach odbioru dla nieruchomości nie zostały podane daty odbioru dla frakcji „ZIELONE” lub „GABARYTY” oznacza to, że te frakcje odbierane są „NA ZGŁOSZENIE”.
W celu dokonania takiego zgłoszenia należy kliknąć ikonę [koperta] umieszczoną na prawej krawędzi strony www.mpo.com.pl
>>>
U mnie tak wywożą gabaryty.