Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Iwk4 14:13, 12 wrz 2016

Toszka napisał(a)

Wszystkie jaskierowate...

Toszko, zalinkowałaś we wcześniejszym poście zawilce gajowe ( wiosenne). Czy złe sąsiedztwo łączy także zawilce jesienne i śliwy wiśniowe Nigra? Pytam się bezpośrednio, bo może wiesz, a mam wątpliwości i troszkę pogubiłam się w tych wszystkich zalinkowanych tekstach ...
AniMa 14:14, 12 wrz 2016

Dobra, poszło do kosza...Poprawione, wydrukowane
Toszka 14:53, 12 wrz 2016

Iwk4 napisał(a)

Toszko, zalinkowałaś we wcześniejszym poście zawilce gajowe ( wiosenne). Czy złe sąsiedztwo łączy także zawilce jesienne i śliwy wiśniowe Nigra? Pytam się bezpośrednio, bo może wiesz, a mam wątpliwości i troszkę pogubiłam się w tych wszystkich zalinkowanych tekstach ...

Iwko,
-zawilec gajowy - anemone nemerosa, rodzina jaskrowatych
-zawilec wielkokwiatowy (zazwyczaj mieszance zaw. japońskich) - Anemone sylvestris i Anemone ×hybrida, rodzina jaskrowatych

i tak dalej
Najbardziej smutne jest to, że w skład tej rodziny wchodzi masa pięknych,kwitnących bylin... ale nie dołujmy się tak bardzo

Śliwa wisniowa to też drobnopestkowiec, nic innego jak ałycza (Prunus cerasifera)
lojalna_ 17:53, 12 wrz 2016

Aniu zas sie doinformowalam dzieki temu ze Toszka tyle mądrego słowa tutaj zostawia buzka
anbu 18:36, 12 wrz 2016

Tak dziś Em mój zabezpieczył miśki. Może komuś się ta wiedza w przyszłości przyda
Pomiędzy każdym wbity jest pręt (metalowy) i sznurek przeciągnięty jest z każdej strony na zasadzie .... sinusoidy? Chyba tak, najtrafniej można to określić
Nie wiem jak mocno mogę je ścisnąć - tymi sznurkami :/
No i chyba (tak sobie myślę) ten pręt metalowy musi być owinięty materiałem (przymrozki, zimno).
Jak zawieje, to miśki w pierwszej kolejności powinny zeprzeć się na tej barerze, na tych sznurkach. Taką mamy przynajmniej nadzieję

anbu 18:37, 12 wrz 2016

I druga strona

Zana 18:50, 12 wrz 2016

Booosze, miśki w niewoli! Padam, Twój mąż lepszy od pomysłowego Dobromira jest. Merytorycznie o zniewoleniu miśków się nie wypowiem, bo się nie znam. To chociaż pożartuję troszkę.
hindsight 18:54, 12 wrz 2016

Nieźle. Chyba dobre rozwiązanie, bo jak inaczej je zabezpieczyć.
Ile czasu muszą być w tym karcerze? Do zimy nie zdążą się ukorzenić? Moim w ciągu miesiąca korzenie przyrosly z 15 cm.

Toszka, jesteś mistrz świata!
anbu 18:57, 12 wrz 2016

Anulko, Domi nie wiem ile powinny siedzieć w tym karcerze
15 cm miały Dominiko? to dużo
Mi się wydaje, że moje mniej miały jak przesadzałam :/
zoja 19:06, 12 wrz 2016

Pomyslowo