Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Mira104 21:43, 06 mar 2017

Grateczki, załapałam się na 500+ XD
malgol 22:42, 06 mar 2017

Dziewczyny, powiedzcie mi czy jeśli teraz kupię choiny a mam zamiar wsadzić je dopiero później to powinnam przyciąć je jeszcze w doniczkach? Bo sądzić doniczkowe można cały sezon, ale co z przycinanie? Chce żeby szybko się zageszczaly...

Aniu, sorki ze u Ciebie, ale tu Was tyle mądrych glow...
Kasia_CS 22:43, 06 mar 2017

Z racji mega watku merytorycznego chciałam się spytac o ciecie szmaragdow... moje rosną od 2 lat i sięgają tak nieco powyzej pasa. Czy juz teraz warto je ciachnac z wysokosci i grubosci, czy dac im jeszcze porosnac? I pozniej jakisnawoz do iglakow? Docelowo maja stworzyc ścianę tak do 1,8m. Przepraszam Aniu za prywate, ale sama wiesz jak to jest z tym Twoim wątkiem mua!
Toszka 23:33, 06 mar 2017

malgol napisał(a)
Dziewczyny, powiedzcie mi czy jeśli teraz kupię choiny a mam zamiar wsadzić je dopiero później to powinnam przyciąć je jeszcze w doniczkach? Bo sądzić doniczkowe można cały sezon, ale co z przycinanie? Chce żeby szybko się zageszczaly...

Aniu, sorki ze u Ciebie, ale tu Was tyle mądrych glow...

Tak, ale sprawdź dokładnie czy to faktycznie choiny z uprawy kontenerowej, czy tylko wykopane i wepchnięte w doniczkę.

Kasiu, daj szmaragdom teraz swobodnie rosnąć, potem będziesz ciąć. Teraz najważniejsze czyszczenie z suchego (2 razy w roku) i podlewanie. Nawóz niepotrzebny. Wyściółkuj korą i to wszystko.
Makusia 08:23, 07 mar 2017

Ponieważ ten wątek to kopalnia, zapytam na bezczela i przyznam się, że nie jestem w stanie się przekopać przez wszystkie wątki w poszukiwaniu....

Jak już woda u mnie opadnie poniżej kostek- co powinnam zacząć robić? Coś czytam o przycinaniu cisów? Jakieś opryski typu OW to kiedy należałoby zacząć (zakładam, że należy się upewnić, że roślina żyje, oddycha, serducho bije...)
roma2 09:14, 07 mar 2017

Dziękuję Aniu za info o choinach. Zaryzykowałabym, gdybym była na miejscu. Z doskoku ciężko jednak będzie zadbać. Ale myślę nad nimi dalej .
malgol 09:17, 07 mar 2017

dzięki Toszko upewnię się
JoannaDe 10:01, 07 mar 2017

Czesc Ania,

u Ciebie jak zwykle ruch

Pozdrawiam pozimowo, zazdraszczam postępu prac i obiecuje zaglądać częściej.
bdan 19:21, 08 mar 2017

anbu napisał(a)

Ja dziś kulkowałam po pracy...czyli porządków wiosennych w ogrodzie ciąg dalszy
Kulknełam 6 kuleczek, plecy booolllą

Ja po pracach w ogrodzie i tygodniu męczenia się z bólem korzonków, dzisiaj drugi dzień na zastrzykach, więc juz jest ok.

Tak więc uważać i nie forsować się za bardzo
malgol 19:58, 08 mar 2017

Ja też od poniedziałku się lecze gardlo i nos mi odpada te wiosenne porządki trzeba chyba na lato przenosić