Dziewczyny, powiedzcie mi czy jeśli teraz kupię choiny a mam zamiar wsadzić je dopiero później to powinnam przyciąć je jeszcze w doniczkach? Bo sądzić doniczkowe można cały sezon, ale co z przycinanie? Chce żeby szybko się zageszczaly...
Aniu, sorki ze u Ciebie, ale tu Was tyle mądrych glow...
Z racji mega watku merytorycznego chciałam się spytac o ciecie szmaragdow... moje rosną od 2 lat i sięgają tak nieco powyzej pasa. Czy juz teraz warto je ciachnac z wysokosci i grubosci, czy dac im jeszcze porosnac? I pozniej jakisnawoz do iglakow? Docelowo maja stworzyc ścianę tak do 1,8m. Przepraszam Aniu za prywate, ale sama wiesz jak to jest z tym Twoim wątkiem mua!
Tak, ale sprawdź dokładnie czy to faktycznie choiny z uprawy kontenerowej, czy tylko wykopane i wepchnięte w doniczkę.
Kasiu, daj szmaragdom teraz swobodnie rosnąć, potem będziesz ciąć. Teraz najważniejsze czyszczenie z suchego (2 razy w roku) i podlewanie. Nawóz niepotrzebny. Wyściółkuj korą i to wszystko.
Jak już woda u mnie opadnie poniżej kostek- co powinnam zacząć robić? Coś czytam o przycinaniu cisów? Jakieś opryski typu OW to kiedy należałoby zacząć (zakładam, że należy się upewnić, że roślina żyje, oddycha, serducho bije...)