Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

ogrodula 09:55, 06 mar 2017

Nie wiem czy to dobry pomysł z opryskami 8. 03. zapowiadają mróz
alis 09:57, 06 mar 2017

Dzięki za świetny instruktaż Tosia
Hortensje masz wypasione, moje takie cienkie patyczki mają, że sama nie wiem które zostawić

Tosia, podpinam się pod pytanie Anulki, czy Anabelki też można wyprowadzić na jednej nodze? Czy może za wiotkie będą i tylko obręcze pozostają im. Moje są młode, jeszcze nie wiem na ile będą się pokładać.
Toszka 10:13, 06 mar 2017

alis napisał(a)
Dzięki za świetny instruktaż Tosia
Hortensje masz wypasione, moje takie cienkie patyczki mają, że sama nie wiem które zostawić

Tosia, podpinam się pod pytanie Anulki, czy Anabelki też można wyprowadzić na jednej nodze? Czy może za wiotkie będą i tylko obręcze pozostają im. Moje są młode, jeszcze nie wiem na ile będą się pokładać.

Nigdy nie miałam Anabelki, ale trzeba by konsekwentnie wycinać wszystkie odrosty od ziemi, pozostawić jeden najmocniejszy (by cała życiodajna energia szła w jeden pęd) i... próbować konsekwentnie
Toszka 10:16, 06 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze chcialam sie odniesc do cisa na pniu. Jest chory ma fytoftoroze. Podlej go juz teraz preparatem previcur energy i potem opryskaj mildeksem.
Posadzilas go za pozno nie zwiazal z podlozem, moglas posadzic w niedobre miejsce, mogl juz byc kupiony z patogenami tej choroby a u ciebie sie rozwinela.
Powinno pomoc ja tak lecze swoje iglaki w razie czego. Jak nic nie zre rosliny to musi byc od korzenia.
Przeczytaj o chorobie i preparatach o ktorych pisze.
Moim zdaniem poniewaz juz poobcinalas swoje iglaki tez powinnas je opryskac przeciw grzybom. Topsin sie do tego nadaje lub jakis inny antygrzybowy do iglakow.

Zapytaj jeszcze o te hortensje bo mam sporo do ciecia.

U was to duzo cieplej u mnie to zastoj calkowity.

Na ile znam cisy, to ten konkretny jeden wygląda tak na skutek zeszłorocznego połamania końcówek gałązek (czy to podczas transportu czy też podczas sadzenia). Zimowe szkody dopiero będą się ujawniać w okolicach czerwca-lipca.
ElzbietaFranka 11:21, 06 mar 2017

Przegladam znowu twoj watek bo krocze za Toszka, ktora napisala, ze swierk bialy trzeba lac chemia bo przedziorek gryzie. Przedziorki sie osiedlaja wtedy jak sa cieple dni bezdeszczowe. Osiedlaja sie w iglakach ktore sa zwarte jalowiec groszkowy tez.
Dobrym sposobem na przedziorka jest zraszanie i to mocno dwa razy w tygodniu woda swierka. Przedziorek boi sie wody i nie zasiedla sie.
polinka 11:40, 06 mar 2017

anka_ napisał(a)
Cała przyjemność po mojej stronie... ale ja tylko posprzątałam gałązki z cięcia... i to niezbyt dokładnie...

Zazdraszczam
Kawa 11:41, 06 mar 2017

Ania super
twoje miśki powodują u mnie palipitację
że moje takie marniaste

hortek nie ciachnęłąm jeszcze

Tocha ale masz wypasione te hortki śliczne
malgol 13:08, 06 mar 2017

Aniu, powiedz jak gęsto masz posadzone swoje cisowe Miśki? Będę przesadzać swój żywopłot w inne miejsce i mam szansę skorygować odległości, zeby tak pięknie się zagęścil jak u Ciebie
Mira104 13:17, 06 mar 2017

Wygwizdów totalny, na dodatek od wczoraj deszcz
anbu 13:34, 06 mar 2017

Aniu cisowi suche gałązki powycinam tak jak dziewczyny radzą

Elu

Ula ja najpierw sprzątam a dopiero potem opryski, w sumie u nas jest ciepło, dramatu na razie nie ma

Alicjo też miałam cienkie patyczki i miałam zagwozdkę które zostawić Ale jakoś poszło Mam nadzieję, że teraz będą tylko grubnąć

Poli też zazdraszaczam Ani ...

Kami no so Ty, Twoje też są cudne, ja mam przedszkole na froncie i też je kofffam

Gosiu nie pamiętam, zmierzę to Ci napiszę Na froncie mam te maluchy posadzone chyba co 50 cm. Często obok nas przechodzi taki miły pan robotnik i zawsze nas zagaduje jak widzi, że działamy w ogródku Za każdym razem mówi też, że te cisy od frontu są posadzone zbyt ciasno Em się wystrachał i che wyciągać co drugiego ha ha Komedia z facetem

Mircia u nas w nocy padało ale ja się cieszę, bo mieliśmy podlewać a deszczyk nas wyręczył