Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anka_ 22:48, 05 mar 2017

Toszka napisał(a)

Instruktarz by był niemożliwy gdyby nie pomoc Anki_.
Aniu dziękuję za pomoc
Cała przyjemność po mojej stronie... ale ja tylko posprzątałam gałązki z cięcia... i to niezbyt dokładnie...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Alicja169 22:56, 05 mar 2017

Takie wizyty - usługa z instruktażem - nie każdy ma takie możliwości
sklonować Toszkę !
23:00, 05 mar 2017
Jejku jakie grube gałązki u Toszkowych hortek, czy u mnie też się takie zrobią u limek, mam świeże hortki sadzone w zeszłym roku i najgrubsze gałązki były jak ołówek.
anbu 08:46, 06 mar 2017

Gosiu gdyby nie obowiązki domowe mogłabym w moim ogródeczku siedzieć od rana do wieczora. Milczeniem pomijam fakt, że na drugi dzień wszystko mnie bolało

Joluś dzięki

Mircia tak zrobię, obetnę mu gałązki zaschnięte, myślę że się zbuduje. U nas też wiało :/

Kamciu wszytko mnie boooollli Ale co tam kofffam pracę w ogródku

Dzięki Patrycjo za pocieszenie. Ja tak sobie myślę, że specjalnie przecież wybierałam późne odmiany tulipanów a czosnki sadziłam wg instruktażu Toszki naszej - czyli w doniczkach więc uzbrajam się w cierpliwość Co ma być to będzie

Monia dzięki, w ostateczności odkopię jednego

Kasiu też gmerałam już w ziemi, ale mam dość grubą warstwę kory...może kora cebulowym nie służy? Sama nie wiem :/

Hej Nett Jak tam Twoje linie rabat Ciekawa jestem bardzo

Macham Aniu, myślałam o Tobie o tym jak ciachasz swoje cisy ... gałązka po gałązce

Mirellko no hortki na nóżkach to jest to Mam nadzieję, że błędów diametralnych nie popełniłam

Agnieszko dzięki za pocieszenie Z kompostownika też jestem duuumna

Dziękuję Alicjo, natyraliśmy się jak gooopki Ale fajnie było

Kasiu, Aga dziękuję

Joluś no też je kofffam ogromnie, są śliczne

Aurelia dziękuję
Mira104 08:46, 06 mar 2017

Tosia masz śliczny ogród, szkoda że tak mało zdjęć dajesz. Instruktaż wspaniały.
anbu 08:55, 06 mar 2017

Tosiu dla mnie bomba te Twoje hortensje
Duet Toszka + Anka = duet doskonały
A Anabellki też tak można prowadzić? Ostatnio nad tym myślałyśmy z Alicją Czy lepiej te obręcze do Anabellek? Wieszzzz ostatnio mi sie w głowie wyklarowała rabata z umbrami

Romciu moje choiny rosną na patelni, to był ich pierwszy sezon i sobie doskonale radziły. Ja je często podlewałam i zraszałam. W przyszłości planuję nawodnienie kropelkowe ale najpierw linie rabat. Z cięciem też jakoś nie miałam problemu. One są bardzo wdzięczne, firankowe i delikatne
Polecam bardzo

Poli buziak, przykład biorę z Ciebie hi hi

Gosiu, Alicjoteż myślę, że instruktaż super

Edytko dziękuję za słowa pociechy
AniMa 08:58, 06 mar 2017

Aniu u mnie tylko czosnki i krokusy wyłażą...tulipanów też nie widać a troche ich wsadziłam....
Odnośnie cisa - mój też tak wyglądał jak przemarzł - obcięłam wszystkie porażone gałązki i ładnie odbił
Toszka 09:07, 06 mar 2017

Cisa trzeba poczyścić, podlewać i będzie dobrze.

U mnie wychodzą na razie czosnki, które mam kilka lat i bez obsuszania były sadzone w nowy kompost w doniczkach. Natomiast kupione, nowe, obsuszone na razie są jak zaklęte i jeszcze śpią. Cierpliwości

ElzbietaFranka 09:21, 06 mar 2017

Witam. Chcialam zapytac czy wszystkie hortensje mozna w ten sposob formowac, ciac. O moze w ten sposob czy bukietowe tez.
ElzbietaFranka 09:40, 06 mar 2017

Jeszcze chcialam sie odniesc do cisa na pniu. Jest chory ma fytoftoroze. Podlej go juz teraz preparatem previcur energy i potem opryskaj mildeksem.
Posadzilas go za pozno nie zwiazal z podlozem, moglas posadzic w niedobre miejsce, mogl juz byc kupiony z patogenami tej choroby a u ciebie sie rozwinela.
Powinno pomoc ja tak lecze swoje iglaki w razie czego. Jak nic nie zre rosliny to musi byc od korzenia.
Przeczytaj o chorobie i preparatach o ktorych pisze.
Moim zdaniem poniewaz juz poobcinalas swoje iglaki tez powinnas je opryskac przeciw grzybom. Topsin sie do tego nadaje lub jakis inny antygrzybowy do iglakow.

Zapytaj jeszcze o te hortensje bo mam sporo do ciecia.

U was to duzo cieplej u mnie to zastoj calkowity.