Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

ewa_piasecka 10:31, 25 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
.... a kolejne 20 czeka razem z cisami (i jednym Little Dorit, który mówił do mnie "weź mnie) w doniczkach

... podobnie jak reszta roślin, w tym ostatnie zakupy, które obiecałam pokazać choć to bardzo skromne zakupy, ale niech Wam będzie (pewnie mnie skrytykujecie ):

no i szafirki, które już wychodzą same z tych zgrzewek )

No nie to jest aż nieprawdopodobne, że istnieje na tym świecie jeszcze jedna osoba, która myśli i robi to samo co ja, a tu dopiero druga strona czuję, że tu długo zasiedzę
ewa_piasecka 11:03, 25 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Na pocieszenie .............. zakupiliśmy ............... ławkę ogrodową "Pomorską" jak Wam się podoba ? )

Czy dalej czytam to widzę, że na maxa profesjonalnie i dużo pracy
ewa_piasecka 11:25, 25 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Nawet wśród stożków można znaleźć takie kwiatki ba! okazy

Kasiu przepięknie u Danusi widać lata pracy pięknie pięknie !!!! PO takich odwiedzinach miałaś pewnie mnóstwo nowych pomysłów na swój gród, ja mam taki mętlik w głowie za każdym razem jak jesteśmy w odwiedzinach u Ani " lecę w kulki"
ewa_piasecka 11:45, 25 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Pracowite będzie lato tego roku oprócz obowiązków zawodowych, będziemy pracować w naszym ogródku oraz musimy trochę odnowić i prześwietlić ogród Rodziców ale to dopiero w drugiej połowie lipca, bo teraz nie damy rady ze wszystkim. Myślę, że pomysł z hostowiskiem jest dobry i bardzo pasuje pod tą sosnę.

Życzę wszystkim miłego wieczoru my mamy dzisiaj wychodne

Kasiu pięknie się patrzy na twój ogród jak wszystko rośnie, uwielbiam na moją działkę jeździć jestem na niej czasami dwa razy na dzień, gdyby nie praca to chyba bym tam cały czas siedziała. Obok nas zaczeli się budować z jednej i z drugiej strony sąsiedzi i muszę się przyznać, że więcej bym mogła powiedzieć im co robią ich budowlańcy na ich budowie niż oni sami, patrzę na te budowy i coraz bardziej przekonuję się do budowy z prefabrykatów tyle, że to dość drogie, przy tej budowie moje roślinki mają większą szansę na przeżycie
ewa_piasecka 11:58, 25 sie 2012

KasiaWB napisał(a)

Kasiu oglądając twój ogród aż nie chce się wierzyć,że przed kilkoma miesiącami nic tam nie było, zrobiłaś nieprawdopodobny skok ogród piękny, wszystko rośnie a ogrodniczka wspaniała

Dziękuję Aniu miło nam niezmiernie, że się podoba wprawdzie trudno nazwać to ogrodem, narazie to taka szkółka trochę , ale sporo pracy włożyliśmy żeby mieć chociaż ten kącik i móc posiedzieć w miarę przyzwoitych warunkach testujemy, uczymy się, sprawdzamy nie planowaliśmy aż tylu nasadzeń, które obecnie są i wciąż coś nowego dokupujemy zaraziliśmy się chyba )))

Cuuuuudnie !!!!! Czy ktoś tu płaci za nadgodziny wybacz Kasiu zaczęłam czytać co 5 stron Kusi mnie zobaczyć ostatnie strony co tam u Ciebie w tym roku, ale nie zrobię tego jadę od początku.
Patrzę i widzę, że za niedługo braknie ci miejsca na dom i rzeczywiście będziecie musieli dokupić kawałek ziemi Dziś pewnie nie doczytam co u Ciebie w tym roku muszę się przygotować do urodzin córki, coś niecoś upiec a przede wszystkim najpierw pojechać do sklepu na zakupy.
Klamber 12:45, 25 sie 2012

Witaj Kasiu, nie byłem u Ciebie kawałeczek czasu. Roślinek przybywa i coraz ładniej się robi, kiedy ruszasz na maxa z ogrodem, od wiosny? czy jeszcze nie.
motylla 13:45, 25 sie 2012

Piękne zakupy!!!!! Zazdroszczę
KasiaWB 17:35, 25 sie 2012

Ewa - wpadłam tylko na sekundę, bo zobaczyłam co piszesz ale stare zdjęcia wyciągnęłaś )) i absolutnie nie polecam wzorować się na tym co wyprawiałam w 2011 roku ))) zabraniam! można sobie pooglądać te początki, ale jako przykład negatywny )))) najlepiej czytać mój wątek od końca ) nim zaczniesz cokolwiek robić na swojej działce poczytac Ogrodowisko, szczególnie artykuły Danusi o projektowaniu i zobacz relacje z realizacji przez Danusię różnych ogrodów (potem podeślę przykłady) - dzięki temu unikniesz wieeeeeelu błędów!
Serdecznie pozdrawiam!
Potem wpadnę na dłużej i odpowiem wszystkim miłym Gościom
ewa_piasecka 17:41, 25 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Ewa - wpadłam tylko na sekundę, bo zobaczyłam co piszesz ale stare zdjęcia wyciągnęłaś )) i absolutnie nie polecam wzorować się na tym co wyprawiałam w 2011 roku ))) zabraniam! można sobie pooglądać te początki, ale jako przykład negatywny )))) najlepiej czytać mój wątek od końca ) nim zaczniesz cokolwiek robić na swojej działce poczytac Ogrodowisko, szczególnie artykuły Danusi o projektowaniu i zobacz relacje z realizacji przez Danusię różnych ogrodów (potem podeślę przykłady) - dzięki temu unikniesz wieeeeeelu błędów!
Serdecznie pozdrawiam!
Potem wpadnę na dłużej i odpowiem wszystkim miłym Gościom

Dzięki wielkie za podpowiedź już zobaczyłam jak wygląda twój ogród w tym roku "bajecznie"
KasiaWB 22:33, 25 sie 2012

kryniafu napisał(a)
Kasiu, to okopywanie dotyczy w zasadzie większych okazów. Napisałam Ci o tym bo z doświadczenia wiem, że planowanie sadzenia na miejsce właściwe często się rozciąga w czasie. Przy takich okazach jak twoje przesadzanie "zwykłe" (z dobrze podlaną wcześniej i później bryłą korzeniową) w zupełności powinno wystarczyć w najbliższym czasie.
Cisy dobrze znoszą przesadzanie.

Krynia - dziękuję, wszystko co napisałaś odnośnie małych i dużych okazów jest bardzo ważne, zwłaszcza odnośnie dużych okazów, bo tego nie wiedziałam, pewnie tylko bym okopała z dużą bryłą i przeniosła, a tak teraz będę wiedziała co zrobić.Zakupy cisowe to już ostatnie zakupy tak duże, ale one malutkie są jeszcze. Dla tych cisów jeszcze miejsce będzie, ale już nic więcej nie wcisnę, koniec )
Ściskam Cię serdecznie i badzo proszę o wszelkie uwagi (krytyczne również) i porady, bo dla początkującego ogrodnika to wszystko jest niezwykle ważne