u mnie jest tak jak najpierw napisałeś, w zasadzie jednocześnie. Wszystko co kupuję (narazie zbastostowałam z zakupami) i sadzę to już z myślą o wyglądzie domu i całości. Zakupy tegoroczne też robiłam przyszłościowo w ubiegłym roku, który był pierwszym naszym sezonem w życiu trochę poszalałam bez składu i ładu, ale tak zazwyczaj mają początkujący ))
Jeśli tylko będziemy w Twojej okolicy to napewno zawitamy do Kapiasów ale na jazdę rowerem z Lublina mnie już nie namówisz ))) już nie ta kondycja ))
Ja mam juz wiele inspiracji lustrzanych zapisanych w specjalnym folderku, znam niemal na pamięć wątek o lustrze w ogrodzie i artykuł Danusi na ten temat Wiem co chcę, ale najgorsze jest zdecydowanie/zaplanowanie gdzie najlepiej byłoby umieścić lustro czy inną dekorację np. co przy tarasie, a co naprzeciwko dużego okna - wykuszu jadalni.... oto jest pytanie ) najlepiej oczywiście jeśli w lustrze odbijają się tylko rośliny a nie np. taras.... Jest to dla mnie o tyle istotne, gdyż muszę zaprojektować ogrodzenie frontowe a właśnie okna i taras wychodzą na to ogrodzenie.
chętnie skorzystam z podpowiedzi
Karolciu, dzięki i wzajemnie ja siedzę na szkoleniu cały weekend, dopiero wieczorem mogę pobyć tutaj, choć w zasadzie powinnam robić coś innego ale dzień bez Ogrodowiska, dniem straconym nie wiem czy to uleczalne )
Jak ja Tobie, Kasiu, zazdroszczę, że wprowadzając się do nowego domu ogród będziesz miała już prawie gotowy-zostanie Tobie tylko jego wymuskanie...i nic więcej
Bogda, dzięki! a ja Tobie zazdroszczę, że już mieszkasz u siebie i możesz planować i robić ogród cuuudownie
U mnie tak łatwo i szybko jednak nie będzie, o nie ziemia u mnie tragicznie gliniasta, chwast buja obłędnie, musimy włożyć wiele pracy w jej ulepszenie i wiemy, że szpadlem sami nie damy rady - będzie koparka. Ale w końcu kiedyś ten ogród będzie ))) Ty też Bogda będziesz miała niedługo ogród - wszyscy Tobie kibicujemy przeca!
Kasiu, pozdrawiam ! coraz piękniej u Ciebie
dziękuję przy okazji za polecanie (!) mojego ogrodu jako inspiracji..... to miłe !
pozdrawiam ciepło jesienną porą
cześć Anulka dzięki w Twoim ogrodzie byłam osobiście i bardzo mi się podobało jak ktoś pyta o radę, to najlepiej pokazać na dobrym przykładzie
Pozdrawiam i aby do wiosny
Kasiu, kibicuję i ja. Świetnie, konsekwentnie dążysz do celu. Wiesz czego chcesz, a to chyba więcej niż połowa sukcesu. Sama widzisz, na przykładzie jednej rabaty jak dobrze Ci idzie. Cisy w poczekalni niech nabierają masy, szybko zleci i powędrują na swoje miejsce.
Pozdrawiam.