Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:01, 20 paź 2012

Slawko napisał(a)
Człowiek uczy się na błędach...coś o tym wiem:/ Trochę w tym racji, bo ogród powinien współgrać z domem więc teraz zamiast ogród wkomponowywać w dom będzie odwrotnie i trudniej ale nie znaczy, że nie wykonalne ale nie dziwię Ci się też bym nie umiał wytrzymać... Do Kapiasów serdecznie zapraszam, ja mam tam z 15 min. rowerem... naprawdę warto odwiedzić te ogrody... Widziałem właśnie jakieś pomysły z lustrem na ścianie... zaraz obejrzę wszystko na spokojnie i może coś doradzę

u mnie jest tak jak najpierw napisałeś, w zasadzie jednocześnie. Wszystko co kupuję (narazie zbastostowałam z zakupami) i sadzę to już z myślą o wyglądzie domu i całości. Zakupy tegoroczne też robiłam przyszłościowo w ubiegłym roku, który był pierwszym naszym sezonem w życiu trochę poszalałam bez składu i ładu, ale tak zazwyczaj mają początkujący ))
Jeśli tylko będziemy w Twojej okolicy to napewno zawitamy do Kapiasów ale na jazdę rowerem z Lublina mnie już nie namówisz ))) już nie ta kondycja ))
Ja mam juz wiele inspiracji lustrzanych zapisanych w specjalnym folderku, znam niemal na pamięć wątek o lustrze w ogrodzie i artykuł Danusi na ten temat Wiem co chcę, ale najgorsze jest zdecydowanie/zaplanowanie gdzie najlepiej byłoby umieścić lustro czy inną dekorację np. co przy tarasie, a co naprzeciwko dużego okna - wykuszu jadalni.... oto jest pytanie ) najlepiej oczywiście jeśli w lustrze odbijają się tylko rośliny a nie np. taras.... Jest to dla mnie o tyle istotne, gdyż muszę zaprojektować ogrodzenie frontowe a właśnie okna i taras wychodzą na to ogrodzenie.
chętnie skorzystam z podpowiedzi
KasiaWB 21:03, 20 paź 2012

popcarol napisał(a)
Kasiu milego weekendu!!
Doorenbos piekna, Nigra tez, zazdroszcze miejsca - moja dzialka zdecydowanie zbyt mala

pozdrawiam!

Karolciu, dzięki i wzajemnie ja siedzę na szkoleniu cały weekend, dopiero wieczorem mogę pobyć tutaj, choć w zasadzie powinnam robić coś innego ale dzień bez Ogrodowiska, dniem straconym nie wiem czy to uleczalne )
Matka 21:07, 20 paź 2012

Jak ja Tobie, Kasiu, zazdroszczę, że wprowadzając się do nowego domu ogród będziesz miała już prawie gotowy-zostanie Tobie tylko jego wymuskanie...i nic więcej

PIĘKNIE!
KasiaWB 21:27, 20 paź 2012

Bogda napisał(a)
Jak ja Tobie, Kasiu, zazdroszczę, że wprowadzając się do nowego domu ogród będziesz miała już prawie gotowy-zostanie Tobie tylko jego wymuskanie...i nic więcej

PIĘKNIE!

Bogda, dzięki! a ja Tobie zazdroszczę, że już mieszkasz u siebie i możesz planować i robić ogród cuuudownie
U mnie tak łatwo i szybko jednak nie będzie, o nie ziemia u mnie tragicznie gliniasta, chwast buja obłędnie, musimy włożyć wiele pracy w jej ulepszenie i wiemy, że szpadlem sami nie damy rady - będzie koparka. Ale w końcu kiedyś ten ogród będzie ))) Ty też Bogda będziesz miała niedługo ogród - wszyscy Tobie kibicujemy przeca!
Matka 21:29, 20 paź 2012

anula_wn 21:42, 20 paź 2012

Kasiu, pozdrawiam ! coraz piękniej u Ciebie
dziękuję przy okazji za polecanie (!) mojego ogrodu jako inspiracji..... to miłe !
pozdrawiam ciepło jesienną porą
KasiaWB 22:03, 20 paź 2012

anula_wn napisał(a)
Kasiu, pozdrawiam ! coraz piękniej u Ciebie
dziękuję przy okazji za polecanie (!) mojego ogrodu jako inspiracji..... to miłe !
pozdrawiam ciepło jesienną porą

cześć Anulka dzięki w Twoim ogrodzie byłam osobiście i bardzo mi się podobało jak ktoś pyta o radę, to najlepiej pokazać na dobrym przykładzie
Pozdrawiam i aby do wiosny
KasiaWB 00:16, 21 paź 2012

Temat do kolejnych przemyśleń - tulipanowiec amerykański 'Edward Gursztyn'

Dobranoc
Urszulla 00:32, 21 paź 2012

KasiaWB napisał(a)

Och, cudne te hortensje! I trawy! A reszta ogrodu jaka bedzie wypasiona! pozdrawiam

) oj cuuudne cudne, cieszę się, że je mam to były dobre zakupy a reszta.....hmmm........... kto to wie jaka będzie )) mam tyyyyleeee pomysłów, a miejsca jakby ciut mało )) z jednej strony ciągoty w stronę ogrodów angielskich, z drugiej w stronę ogrodu minimalistycznego... No i uwielbienie dla Danusi ogrodu nie tylko bukszpanowego, Ogrodu z lustrem i Zimozielonego ) .... Ból głowy )

KASIU CZYŻBYŚMY MIAŁY TEN SAM GUST??? Ja mam identyczne odczucia!!!!! jedyne co inne to dużo miejsca. I też ból głowyPozdr.
agniecha973 01:06, 21 paź 2012

Kasiu, kibicuję i ja. Świetnie, konsekwentnie dążysz do celu. Wiesz czego chcesz, a to chyba więcej niż połowa sukcesu. Sama widzisz, na przykładzie jednej rabaty jak dobrze Ci idzie. Cisy w poczekalni niech nabierają masy, szybko zleci i powędrują na swoje miejsce.
Pozdrawiam.