Patrzę i podziwiam,zapas drewna na zimę.....,chociaż kominka jeszcze nie ma...
Cis w przechowalni,.............chociaż jeszcze dookoła prace budowlane trwają.....
Szykowanie miejsca na nowe działania,....chociaż wiosna dopiero za pół roku.....
To się nazywało kiedyś .....zapobiegliwość i starania.....
Niech Wam ta zapobiegliwość towarzyszy w życiu na okrągło,a niespodzianki Was nie zaskoczą.
Pozdrawiam właścicieli przyszłego pięknego miejsca na ziemi.Trzymam kciuki za realizację.
Widzę, że ogród powstaje równo z domem ciekaw jestem dalszych efektów...podoba mi się ta ceglana ściana, skojarzyła mi się zaraz z ogrodem u Kapiasów...w ogrodzie angielskim są wykorzystane właśnie takie murki... może tam akurat byłaś i widziałaś... pozdrawiam
Witaj Myszorku miło Cię widzieć mnie też chwilami długo nie było. Dziękuje za tak miłe słowa Dałaś mi do myślenia jak przeczytałam co napisałaś, to sięgnęłam pamięcią do wiosny i faktycznie, sporo zrobiliśmy w tym sezonie jeszcze nie robiłam podsumowania tego sezonu ogrodniczego ) To tak na szybko teraz )
Przede wszystkim prace w narożniku i stworzenie od początku rabaty ze świerkami serbskimi, hortensjami, miskantami, kulkami bukszpanowym, Nigrą i innymi ) - to wynik z całą pewnością roku 2012
tak było w marcu tego roku )
w sierpniu
i teraz w październiku )
Powstała też m.in. nowa część z trawnikiem, nowe rabaty, uporządkowaliśmy część terenu, drewna i pozyskaliśmy miejsca pod nowe działania
Tak, to był pracowity rok
Serdecznie pozdrawiam!
Dzięki Aga za wizytę tak, ta część zdecydowanie jest teraz najładniejsza ) to wynik bycia na Ogrodowisku - czytam i się uczę mam nadzieję, że kiedyś całość taka będzie ) hortensje są wspaniałe, polecam może jeszcze w jednym miejscu zrobię szpaler z hortensji - mam pomysł ale to kiedyś Pozdrawiam
Och, cudne te hortensje! I trawy! A reszta ogrodu jaka bedzie wypasiona! pozdrawiam
) oj cuuudne cudne, cieszę się, że je mam to były dobre zakupy a reszta.....hmmm........... kto to wie jaka będzie )) mam tyyyyleeee pomysłów, a miejsca jakby ciut mało )) z jednej strony ciągoty w stronę ogrodów angielskich, z drugiej w stronę ogrodu minimalistycznego... No i uwielbienie dla Danusi ogrodu nie tylko bukszpanowego, Ogrodu z lustrem i Zimozielonego ) .... Ból głowy )
Ściskam!
Dzięki Kasik, cieszę się, że się podobają. Mam hortensje głównie Limelight (oczywista oczywistość ) ), potem Grandiflora i Anabelki, a i na próbę - po jednej Great Star oraz serrata Blue Bird. Z dotychczasowego doświadczenia kupiłabym tylko Limelight ) Pozdrawiam