Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

popcorn 08:25, 20 paź 2012

Och, cudne te hortensje! I trawy! A reszta ogrodu jaka bedzie wypasiona! pozdrawiam
kasik778 08:34, 20 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
Jesień na działce

Kasiu te hortensje są boskie, która to odmiana?
hanka_andrus 08:43, 20 paź 2012

Patrzę i podziwiam,zapas drewna na zimę.....,chociaż kominka jeszcze nie ma...
Cis w przechowalni,.............chociaż jeszcze dookoła prace budowlane trwają.....
Szykowanie miejsca na nowe działania,....chociaż wiosna dopiero za pół roku.....
To się nazywało kiedyś .....zapobiegliwość i starania.....

Niech Wam ta zapobiegliwość towarzyszy w życiu na okrągło,a niespodzianki Was nie zaskoczą.

Pozdrawiam właścicieli przyszłego pięknego miejsca na ziemi.Trzymam kciuki za realizację.
Madzenka 09:06, 20 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
czytam o doorenbos...., oglądam zdjęcia.... Ona strasznie wielgachna rośnie, tutaj zdjęcie ze szkółki Kurowskich

Obawiam się, że może być za dużym drzewem na moją małą działkę....

Posadź od strony sąsiada tego od drewutni, tak aby do Ciebie nie zaglądali

Ja mam wersję doorenbos long trunk

Ps, horti zachwycjące a nigra na lewno przeżyje !!
Hogata 10:44, 20 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
czytam o doorenbos...., oglądam zdjęcia.... Ona strasznie wielgachna rośnie, tutaj zdjęcie ze szkółki Kurowskich

Obawiam się, że może być za dużym drzewem na moją małą działkę....

Też myślałam o tej brzozie. Faktycznie wielgachna.
Jesień u ciebie zachwyca w ogrodzie.
Slawko 17:50, 20 paź 2012

Widzę, że ogród powstaje równo z domem ciekaw jestem dalszych efektów...podoba mi się ta ceglana ściana, skojarzyła mi się zaraz z ogrodem u Kapiasów...w ogrodzie angielskim są wykorzystane właśnie takie murki... może tam akurat byłaś i widziałaś... pozdrawiam
KasiaWB 18:41, 20 paź 2012

myszorek napisał(a)
Kasiu dawno nie zaglądałam do Ciebie. Bardzo pracowity sezon za Wami, jest pięknie, a wspomnienie lata z białymi pomponami hortensji bajeczne.

Witaj Myszorku miło Cię widzieć mnie też chwilami długo nie było. Dziękuje za tak miłe słowa Dałaś mi do myślenia jak przeczytałam co napisałaś, to sięgnęłam pamięcią do wiosny i faktycznie, sporo zrobiliśmy w tym sezonie jeszcze nie robiłam podsumowania tego sezonu ogrodniczego ) To tak na szybko teraz )
Przede wszystkim prace w narożniku i stworzenie od początku rabaty ze świerkami serbskimi, hortensjami, miskantami, kulkami bukszpanowym, Nigrą i innymi ) - to wynik z całą pewnością roku 2012
tak było w marcu tego roku )

w sierpniu

i teraz w październiku )

Powstała też m.in. nowa część z trawnikiem, nowe rabaty, uporządkowaliśmy część terenu, drewna i pozyskaliśmy miejsca pod nowe działania
Tak, to był pracowity rok
Serdecznie pozdrawiam!
KasiaWB 18:46, 20 paź 2012

aga_k napisał(a)

Wspomnienie lata

Bardzo ładna ta część ogrodu, szczególnie na ostatnim zdjęciu.....a hortensje są przepiękne...
Pozdrawiam

Dzięki Aga za wizytę tak, ta część zdecydowanie jest teraz najładniejsza ) to wynik bycia na Ogrodowisku - czytam i się uczę mam nadzieję, że kiedyś całość taka będzie ) hortensje są wspaniałe, polecam może jeszcze w jednym miejscu zrobię szpaler z hortensji - mam pomysł ale to kiedyś Pozdrawiam
KasiaWB 18:52, 20 paź 2012

popcarol napisał(a)
Och, cudne te hortensje! I trawy! A reszta ogrodu jaka bedzie wypasiona! pozdrawiam

) oj cuuudne cudne, cieszę się, że je mam to były dobre zakupy a reszta.....hmmm........... kto to wie jaka będzie )) mam tyyyyleeee pomysłów, a miejsca jakby ciut mało )) z jednej strony ciągoty w stronę ogrodów angielskich, z drugiej w stronę ogrodu minimalistycznego... No i uwielbienie dla Danusi ogrodu nie tylko bukszpanowego, Ogrodu z lustrem i Zimozielonego ) .... Ból głowy )
Ściskam!
KasiaWB 18:57, 20 paź 2012

kasik778 napisał(a)

Jesień na działce

Kasiu te hortensje są boskie, która to odmiana?

Dzięki Kasik, cieszę się, że się podobają. Mam hortensje głównie Limelight (oczywista oczywistość ) ), potem Grandiflora i Anabelki, a i na próbę - po jednej Great Star oraz serrata Blue Bird. Z dotychczasowego doświadczenia kupiłabym tylko Limelight ) Pozdrawiam