Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

frezja 23:37, 22 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
wiesz Ewciu ja to czasami, trace nerwy, 9 kulek bukszpanowych będę miała do wymiany, cale brązowo brunatne, rozplenice hameln co sadziłam w tamtym roku, tez 9 szt żadna znaku życia nie daje, ambrowiec tez milczy, stipa to się można było spodziewać ze wypadnie, jedna lawenda do wymiany, miskanty ML z 3 tylko jeden ma jedno źdźbło, Evergoldy mi wszystkie pady, konwalniki 6 szt nie pewne, raczej padną

Masz dużo tych strat..próbuj ratować bukszpany; mam je od lat i nigdy się nimi nie zajmowałam tak, jak tutaj czytam i nic im nigdy nie dolegało a sadziłam z ukorzenionych gałązek. Może za dużo im czegoś dałaś..hmm

Moja Hameln zaczyna dopiero po jednym źdźebełku wypuszczać..może Twoja też się opamięta.

amelia_b 23:39, 22 kwi 2016

AgaeM napisał(a)

Wyrzucam. Wymiana na golden globe i danike. Te przynajmniej zyją i nie straszą wyglądem.
Obie mam po dwie sztuki,miałam je trochę wyrównać ale boję się że źle coś podatne,muszę i ja pomyśleć
amelia_b 23:43, 22 kwi 2016

babka napisał(a)
spoko !! Wcześniej już je widziałam i się oblizywałam
Aż trzy? a Tobie nie zbraknie ???
No przecież jak by mi miało zabraknąć to bym Ci trzech nie dała tylko broń Boże ich tam nie mlaskaj bo wczoraj nawozem podlałam żeby większe były
amelia_b 23:47, 22 kwi 2016

frezja napisał(a)

Masz dużo tych strat..próbuj ratować bukszpany; mam je od lat i nigdy się nimi nie zajmowałam tak, jak tutaj czytam i nic im nigdy nie dolegało a sadziłam z ukorzenionych gałązek. Może za dużo im czegoś dałaś..hmm

Moja Hameln zaczyna dopiero po jednym źdźebełku wypuszczać..może Twoja też się opamięta.

Ewciu jeszcze nic nie dostały, dopiero mam zamiar je czymś podkarmić,jak odbiją to zostaną, jak nie to wymienię na coś innego
frezja 23:48, 22 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
Ewciu jeszcze nic nie dostały, dopiero mam zamiar je czymś podkarmić,jak odbiją to zostaną, jak nie to wymienię na coś innego

jak nie dostały to polej Florovitem...prysznic z góry im zrób.
amelia_b 23:53, 22 kwi 2016

frezja napisał(a)

jak nie dostały to polej Florovitem...prysznic z góry im zrób.
Tak też zrobię,dziękuję Ewciu za radę
MirellaB 08:21, 23 kwi 2016

Moje nowe Annabell pozostawione na noc w doniczkach też dostały mrozu i listki brązowe Przymrozki o tej porze roku normalka i mogą jeszcze być.

Polecam przeczytać co napisała Madżenka - jej wątek str.1400
Marga 11:18, 23 kwi 2016

Znowu coś przesadzasz?
Widzimy się jutro oczywiście.
Ciekawe jak moje Anabellki? Jeszcze nie byłam na działce.
Buziole zostawiam
amelia_b 12:20, 23 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Moje nowe Annabell pozostawione na noc w doniczkach też dostały mrozu i listki brązowe Przymrozki o tej porze roku normalka i mogą jeszcze być.

Polecam przeczytać co napisała Madżenka - jej wątek str.1400
Dziękuje Mirellko,czytałam
amelia_b 12:24, 23 kwi 2016

Marga napisał(a)
Znowu coś przesadzasz?
Widzimy się jutro oczywiście.
Ciekawe jak moje Anabellki? Jeszcze nie byłam na działce.
Buziole zostawiam
co miałam przesadzić to już przesadziłam teraz tylko dosadzam trochę robię to co powinnam zrobić w tamtym roku, bo zaczęłam od d..y strony,czyli obsadzam działkę szmaragdami,swierki serbskimi w sumie to powinnam była to zrobić w 2011