Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 11:22, 22 lis 2024

Kordina napisał(a)
Ja chodziłam ze 2 lata zaczynając od lata właśnie a zimą na śniegu krótko, ze 2-3 min mogłam wytrzymać. No i zimne prysznice ćwiczyłam również i latem i zimą, to było prawdziwe codzienne wyzwanie

Prysznice chcę wdrożyć... ale liczne próby kończyły się rezygnacją z pomysłu
Tragedia
Dlatego i morsowanie mi nie idzie
Juzia 11:22, 22 lis 2024

Makao napisał(a)
A w życiu. Nie jestem jakiś straszny zmarzluch ale zimna woda i jeszcze śnieg odpadają. Mi wystarczy że widzę śnieg przez okno to mi zimno w sercu. Wolę ciepło, zdecydowanie

Też tak mówiłam
Juzia 11:24, 22 lis 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja widziałam kiedyś takie wideo jak mama z trójką dzieci, już w piżamach wieczorem robili kółko po trawie wokół domu, a właściwie po śniegu leżącym na tej trawie. Tak się podobno hartowali.

My też tak wieczorem robimy
No może nie w samych piżamach... bo bluzy zakładamy... ale żon czasem po drewno do kominka chodzi w krótkich spodenkach i boso
Juzia 11:25, 22 lis 2024

Kordina napisał(a)
Gdyby Wam się zdarzyło przechodzić koło mojego domu, jak biorę zimny prysznic, to od razu wiedziałybyście, że... po wrzasku moim, dlatego najpierw zamykałam okno, żeby sąsiedzi nie myśleli, że jakiś mord się dokonuje
Kształtowałam swój charakter do znoszenia niedogodności świadomie poza oczywiście hartowaniem, może dzięki tej cesze w wieku 50 + znosiłam spanie w wichury i temperaturę + 9°C na Islandii pod namiotem

U mnie i tak by było słychać
Hahahhaa! Ja słyszę jak sąsiadka drze japę na dzieci swoje

Prysznice są dobre.
Muszę się zmusić w końcu
Juzia 11:46, 22 lis 2024

Agatorek napisał(a)
O mamusiu . Nawet przy czytaniu Waszych wiadomości mam dreszcze . Nie lubię upałów, ale kurde bez przesady

Ale to tylko stopy!
Serio da się wytrzymać
Ja początki to chodziłam w puchowym płaszczu w czapce i rękawiczkach
A teraz idę w bluzie i czasem tylko kaptur zakładam jak duży mróz albo wieje.
Juzia 11:47, 22 lis 2024

TAR napisał(a)
Gdybym mogla cały rok bym chodzila w klapkach. Ja musze miec cieplo w szyje i głowe to wszedzie jest mi wtedy cieplo. Nogi najlepiej na bosaka. Strasznie sie mecze przez jesien i zime w pracy. Bo po domu i ogrodzie wiadomo bez skarpetek, same klapusie.

Oooo! I to jest bardzo fajne Tylko jeszcze bez klapusi i będzie najlepiej!
Juzia 11:50, 22 lis 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mój syn starszy boso lata jak do nas przyjeżdża, po asfalcie też boso lata. W zimie morsuje. Po górach się wspina, nurkuje. Mocno Go do natury ciągnie. Zresztą Obaj miłość do natury mają zaszczepioną Fajny ten kawałek " Ogród" Mądry tekst.

Fajnych to Ty masz synów! Ale to już pisałam

Jak chcesz więcej mądrych tekstów to polecam ShataQS inne utwory. Muzyka też bardzo przyjemna i w częstotliwości 432Hz
AgaBoso 12:54, 22 lis 2024

Juziu, a jak rozpoznajesz w jakich Hz jest utwór? Korzystasz z konkretnej aplikacji?

Ja mogę polecić nagrania Malte Marten, idealne do relaksacji. Lubię tego słuchać leżąc na podłodze przykryta kołdrą, takie moje BHP.
Juzia 13:09, 22 lis 2024

AgaBoso napisał(a)
Juziu, a jak rozpoznajesz w jakich Hz jest utwór? Korzystasz z konkretnej aplikacji?

Ja mogę polecić nagrania Malte Marten, idealne do relaksacji. Lubię tego słuchać leżąc na podłodze przykryta kołdrą, takie moje BHP.

Nie rozpoznaję
Oni mają napisane w tytule utworu, że jest w 432Hz

Ooo! To ja sobie włączę to co poleciłaś do leżenia na macie do akupresury
Dzięki!
Kordina 13:47, 22 lis 2024

Juzia ja już kiedyś gdzieś pisała, że prysznice to stopniowo, np tydzień same stopki, drugi troszkę wyżej np do kolan itd.
Gdzieś czytałam, że YT i tak automatycznie przekształca te zdrowotne Hz na "właściwe", ale nie mam możliwości sprawdzenia