Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Magara 22:00, 14 lis 2024

Juzia, zaglądam Masz potencjał na tych nowych włościach, 4.100 to nie jest aż tak wiele, ale zazdrość mi do gardła ścieka
Patrycja_KG_Lu 22:09, 14 lis 2024

4 100 m2 to przeszło 1 akr. Pełno filmików na YouTube jak można na 1 akrze założyć małą farmę
Kontonaogrod 09:20, 15 lis 2024

Juzia 4100m2 to już kawałek tutaj mam 2100 i nadal nie wiem w co ręce włożyć

kwestia dobrego obsadzenia takiej wielkości, czy jeszcze większej (u mnie), żeby się nie zarobić albo nie zarosnąć chwastami.

trzymam kciuki
Juzia 10:54, 15 lis 2024

Magara napisał(a)
Juzia, zaglądam Masz potencjał na tych nowych włościach, 4.100 to nie jest aż tak wiele, ale zazdrość mi do gardła ścieka

Jak puste pole... to wydaje się za dużo
Jak dobrze się zagospodaruje to będzie akurat.
Gorzej jak nawydziwiam... i znowu będzie za dużo roboty

Się nie udław!
Hahahaha!
Juzia 10:56, 15 lis 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
4 100 m2 to przeszło 1 akr. Pełno filmików na YouTube jak można na 1 akrze założyć małą farmę

Daj żyć!
Ja chcę spokoju!!!
Juzia 10:58, 15 lis 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Juzia 4100m2 to już kawałek tutaj mam 2100 i nadal nie wiem w co ręce włożyć

kwestia dobrego obsadzenia takiej wielkości, czy jeszcze większej (u mnie), żeby się nie zarobić albo nie zarosnąć chwastami.

trzymam kciuki

No właśnie tak chcę zrobić, żeby nie robić

A Ty się obkupiłaś w jeszcze większy areał... i jeszcze więcej będziesz miała do roboty przy tylu roślinach co sadzisz
TAR 11:06, 15 lis 2024

Juzia napisał(a)

No właśnie tak chcę zrobić, żeby nie robić

A Ty się obkupiłaś w jeszcze większy areał... i jeszcze więcej będziesz miała do roboty przy tylu roślinach co sadzisz

Hehe ja mam 3000 m2 i tez tak robie zeby sie nie narobic, stoi dom, a las w wiekszosci zostawilam, tylko lekko podkrzesalismy galezie i zbyt geste sosny wycielismy. Ogrod z rabatami wyspowymi tylko wokol domu. Choc wbrew pozorom i tak troche tej pracy jest. Ale jest jej mniej niz w poprzednim a tam mialam polowe tego.
Jak zostawilam drzewa i las to wydaje sie, ze ogrod ma juz swoje lata, i ze jest duzo i gęsto

Mi brakuje tylko miejsca na ogrod warzywny, musialabym wyciac drzewa zeby dac slonca. Wiec chwilowo odpuszcze, za rok zrobie skrzynie w miejscu truskawek (bo to bedzie ich ostatni rok owocowania), a wiosna w donicach posadze ze 3 krzaki pomidorow, pietruszka i szczypiorek rosna w donicach. Ale marzy mi sie wlasna fasolka i buraczek, bo tego jemy bardzo duzo.
Makao 11:14, 15 lis 2024

Co jakiś czas uśmiecham się do mężatego „a może kupilibyśmy sobie jakiś hektarek ziemii rolniczej gdzieś na obrzeżach jakiegoś miasta”
Na co on „masz już hektar po co Ci drugi??”

„A bo nigdy nie wiadomo. Zawsze można sprzedać ale jak się ma to ma”

I tyle z rozmowy

Ale kiedyś go namówię bo robicie mi ochotę na nowe ogrody
Juzia 11:50, 15 lis 2024

TAR napisał(a)

Hehe ja mam 3000 m2 i tez tak robie zeby sie nie narobic, stoi dom, a las w wiekszosci zostawilam, tylko lekko podkrzesalismy galezie i zbyt geste sosny wycielismy. Ogrod z rabatami wyspowymi tylko wokol domu. Choc wbrew pozorom i tak troche tej pracy jest. Ale jest jej mniej niz w poprzednim a tam mialam polowe tego.
Jak zostawilam drzewa i las to wydaje sie, ze ogrod ma juz swoje lata, i ze jest duzo i gęsto

Mi brakuje tylko miejsca na ogrod warzywny, musialabym wyciac drzewa zeby dac slonca. Wiec chwilowo odpuszcze, za rok zrobie skrzynie w miejscu truskawek (bo to bedzie ich ostatni rok owocowania), a wiosna w donicach posadze ze 3 krzaki pomidorow, pietruszka i szczypiorek rosna w donicach. Ale marzy mi sie wlasna fasolka i buraczek, bo tego jemy bardzo duzo.

Ty i tak masz tych rabat jak dla mnie za dużo Jeszcze byś się z warzywnikiem musiała mierzyć Daj spokój Hahahaha!

No niestety słońce warzywom potrzebne. U mnie też z tym słońcem wesoło nie będzie, bo co z tego że działka pusta jak od południa wielki las Coś wymyślę

Fasolkę jak prowadzisz w pionie to dużo miejsca nie zajmuje Możesz zrobić jakąś skrzynkę z kratką
Juzia 11:51, 15 lis 2024

Makao napisał(a)
Co jakiś czas uśmiecham się do mężatego „a może kupilibyśmy sobie jakiś hektarek ziemii rolniczej gdzieś na obrzeżach jakiegoś miasta”
Na co on „masz już hektar po co Ci drugi??”

„A bo nigdy nie wiadomo. Zawsze można sprzedać ale jak się ma to ma”

I tyle z rozmowy

Ale kiedyś go namówię bo robicie mi ochotę na nowe ogrody

Hahahaha!
Tak trzymaj!
Ziemia to ziemia. Będzie na zawsze
I jeszcze wykarmi... jak się zakasa rękawy