Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 13:17, 01 mar 2025

mrokasia napisał(a)
Ooooo, kupa kupy

Hahaha!

Kupa złota
nicol21 14:16, 01 mar 2025

Juzia napisał(a)

A ja z kolei słyszę nawet przez sen jak np woda się leje z pękniętego wężyka w kuchni pod zlewem
Ehhh to współczuję. Ale może jest to coś co można wypracować żeby przestać słyszeć?!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Juzia 15:20, 01 mar 2025

nicol21 napisał(a)
Ehhh to współczuję. Ale może jest to coś co można wypracować żeby przestać słyszeć?!

Nie wiem czy chcę... przestać słyszeć
Czasem taki wyostrzony słuch się jednak przydaje
Makao 17:32, 01 mar 2025

A po co trociny?
Juzia 17:52, 01 mar 2025

Makao napisał(a)
A po co trociny?

Część muszę przekompostować i pójdą do dołków pod krzaki w jagodniku.
A najwięcej to pójdzie na ściółkę do tego jagodnika. Cały (a nie będzie mały ) chcę wyściółkować trocinami i zrębkami z drzew iglastych.
Gruszka_na_w... 21:40, 01 mar 2025

Juzia napisał(a)

Część muszę przekompostować i pójdą do dołków pod krzaki w jagodniku.
A najwięcej to pójdzie na ściółkę do tego jagodnika. Cały (a nie będzie mały ) chcę wyściółkować trocinami i zrębkami z drzew iglastych.

Dobra decyzja. Świetnie zakwaszą glebę.
Radość z dostępu do kupy w pełni rozumiem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Juzia 11:12, 02 mar 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dobra decyzja. Świetnie zakwaszą glebę.
Radość z dostępu do kupy w pełni rozumiem.

Zakwaszenie, dodanie trochę materii do tego piasku co tam mam i ściółka przeciwchwastowa. Same plusy

Kupę miałam dawać tylko do dołków pod krzaki i drzewa w tym roku.... no ale jak jest tyyyyle dobra za darmo to obrzucimy cały warzywnik, jagodnik i sad
Margo2 00:12, 03 mar 2025

Uśmiałam się z tej kupy.
Kiedyś małż Aprilka przysłał mi wiadomość.
"Oto prezent dla żony" i zdjęcie z wielką kupą kupy
To się nazywa mąż
sylwia_slomc... 20:24, 03 mar 2025

Z tym słuchem to mam podobnie. Zwracam uwagę na najcichsze nawet dźwięki, a sen jak u królika byle szmer mnie obudzi.
MagdaLenka 23:32, 03 mar 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Z tym słuchem to mam podobnie. Zwracam uwagę na najcichsze nawet dźwięki, a sen jak u królika byle szmer mnie obudzi.

U mnie to samo. Męczące to bardzo. Za to wygodne dla mojego kota, który nie ma problemu z obudzeniem mnie, kiedy chce wyjść na dwór w środku nocy.