Juzia
10:17, 14 wrz 2025

Przyszedł czas na jagodnik. Muszę w końcu wybrać odmiany
Wypiszę wszystko co mi polecono do tej pory... jak macie jakieś uwagi to śmiało piszcie
Borówka amerykańska - Bluecrop, Bonus, Toro, Patriot, Chandler, Spartan, Duke, Polaris - potrzebuję 8/10 sztuk, brać każdą inną?
Borówka brusznica - Runo Bielawskie - wezmę ze 4 szt na próbę
Borówka czarna - też kilka sztuk.... nie wiem jakie odmiany
Jagoda kamczacka - Wojtek, Zojka, Blue Banana, Boreal Blizzard - 4szt tu też nie wiem czy każdą inną?
Jagoda Goi (wiem, że woli bardziej zasadową glebę, ale pasuje mi ją dać do jagodnika i znajdę jej odpowiednie stanowisko
) - No.1 - jedna sztuka na próbę
Aronia - Hugin - 1szt
Żurawina - Ben Lear - ze 3 szt
Jeżyny - Navaho, Triple Crown, Brzezina, Cacanska Bestrna - 3szt? Nie wiem które wybrać
Maliny już mam jakieś jesienne, ale może bym dokupiła żółte? Golden Queen lub Jantar?
Truskawki i poziomki jeszcze.... ale to już dosadzę raczej w przyszłym roku.
O czymś zapomniałam?

Wypiszę wszystko co mi polecono do tej pory... jak macie jakieś uwagi to śmiało piszcie

Borówka amerykańska - Bluecrop, Bonus, Toro, Patriot, Chandler, Spartan, Duke, Polaris - potrzebuję 8/10 sztuk, brać każdą inną?
Borówka brusznica - Runo Bielawskie - wezmę ze 4 szt na próbę

Borówka czarna - też kilka sztuk.... nie wiem jakie odmiany

Jagoda kamczacka - Wojtek, Zojka, Blue Banana, Boreal Blizzard - 4szt tu też nie wiem czy każdą inną?
Jagoda Goi (wiem, że woli bardziej zasadową glebę, ale pasuje mi ją dać do jagodnika i znajdę jej odpowiednie stanowisko

Aronia - Hugin - 1szt
Żurawina - Ben Lear - ze 3 szt

Jeżyny - Navaho, Triple Crown, Brzezina, Cacanska Bestrna - 3szt? Nie wiem które wybrać

Maliny już mam jakieś jesienne, ale może bym dokupiła żółte? Golden Queen lub Jantar?
Truskawki i poziomki jeszcze.... ale to już dosadzę raczej w przyszłym roku.
O czymś zapomniałam?