Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Niny

Ogródek Niny

ewa004 22:24, 05 lip 2015

Wczoraj byłam u znajomej na grillu i wieczorkiem jak te chrabąszcze zaczęły z ziemi wyłazić to byłam w szoku .
Przez godzinę latały ja wściekłe .
Za to jej psy i kot miały taką wyżerkę ,normalnie polowały na nie w powietrzu i zjadały oczywiście
Tesska 22:26, 05 lip 2015

szkoda ,że mój kot tego nie je
iwka 22:45, 05 lip 2015

u mnie z kolei coś przylatuje wieczorem na około godzinę i potem cisza. Nie wiem co to jest bziuczy jak cholera, wielkie to i strach na dworze być, bo jak obok ucha przeleci to normalnie do domu trzeba uciekać. Lata nad świerkami, nie wiem czy to w świerkach może siedzi czy przylatuje.
rzulieta 08:43, 06 lip 2015

Rzisiaj ide po wrotycz na pole mam tu kawałek kołosiebie i akurat rośnie. Mam zamiar gnojówkę z tego zrobic i podlać. Na pędraki dobre. Imago będę wodą z olejem lała, powyłazi spod ziemi i wyzbieram co się da!!
rzulieta 08:44, 06 lip 2015

Tesska napisał(a)
szkoda ,że mój kot tego nie je

U mnie bardzo to lubią szpaki Tesiu , ale ostatnio jest już za dużo sezonowych owoców i już nie przylatują.
rzulieta 08:44, 06 lip 2015

iwka napisał(a)
u mnie z kolei coś przylatuje wieczorem na około godzinę i potem cisza. Nie wiem co to jest bziuczy jak cholera, wielkie to i strach na dworze być, bo jak obok ucha przeleci to normalnie do domu trzeba uciekać. Lata nad świerkami, nie wiem czy to w świerkach może siedzi czy przylatuje.

No to wspólczuję, to jakiś chrabąszcz pewnikiem ale takiego bombowca to też bym się bała.
rzulieta 08:45, 06 lip 2015

ewa004 napisał(a)
Wczoraj byłam u znajomej na grillu i wieczorkiem jak te chrabąszcze zaczęły z ziemi wyłazić to byłam w szoku .
Przez godzinę latały ja wściekłe .
Za to jej psy i kot miały taką wyżerkę ,normalnie polowały na nie w powietrzu i zjadały oczywiście

No i kot by się normalnie przydal jak nic...
Tesska 08:48, 06 lip 2015

rzulieta napisał(a)
Rzisiaj ide po wrotycz na pole mam tu kawałek kołosiebie i akurat rośnie. Mam zamiar gnojówkę z tego zrobic i podlać. Na pędraki dobre. Imago będę wodą z olejem lała, powyłazi spod ziemi i wyzbieram co się da!!

a masz jakies proporcje wody i oleju?
rzulieta 08:52, 06 lip 2015

z tego co pamiętam to 5:1 ale nie wiem czy to olej czy woda ta 5
iwka 09:02, 06 lip 2015

trzeba zapytać jakiegoś fachowca, bo teraz chyba nie można stosować preparatów olejowych, one chyba wczesną wiosną