Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

Toszka 21:30, 09 paź 2018

Megi, cechą charakterystyczną forumowych nowicjuszy jest to, że każdy, bez wyjątku potrzebuje minimum roku aktywnego bycia na forum aby zrozumieć siebie i tego czego chce. Cudownie można obserwować jak "w miarę jedzenia apetyt rośnie" i kształtuje się gust. W drugim, trzecim roku bycia na forum wiele osób uczy się selekcji roslin i bez żalu pozbywa się początkowych chciejstw.
Po prostu, tak jak dzieci dorastamy i uczymy się wybierać nasze ulubione zabawki
Toszka 21:32, 09 paź 2018

I jeszcze o drzewach ozdobnych....a może pomyśl nad jabłonkami rajskimi?
sarenka 18:43, 10 paź 2018

Toszka, trzeba będzie pomyśleć o drzewach. Póki co decyzji żadnej nie podjęłam. Miejsce się zostawi, a z czasem się coś wybierze

Właśnie się zastanawiam czy moim hortensjom nie zaszkodziło przesadzanie :/
sarenka 18:47, 10 paź 2018

jeszcze ostatnia tuje posadziłam.teraz tylko zerwać do końca i dokupić 4 sztuki.i ustalić jaka szerokość ma mieć ta rabata i czy coś sadzić przed tujami???? Jeśli bym miała sadzić to od tuj liczyć trzeba 2 m, co nie? Tak żeby metr od nich posadzić cos- nie wiem co- trawy? Sporo roboty i chciałabym chociaż ten kawałek przed zimą zrobić i posadzic tuje. Nie ma robić sobie nadziei bo nowej rabaty nawet nie zacznę bo nie mam kiedy
Dominika11 10:11, 11 paź 2018

a w jakiej odległości sadziłaś od ogrodzenia, bo wyglada blisko
Dominika11 10:12, 11 paź 2018

przed tujami możesz posadzić ML i hortki
sarenka 10:25, 11 paź 2018

Dominika11 napisał(a)
przed tujami możesz posadzić ML i hortki
60 cm od podmurówki to od siatki trochę więcej będzie.one są na świeżo sadzone to jeszcze można przesadzić. Hortki już mam w jednym miejscu to chyba wystarczy. Na chwilę obecną tak myślę jakieś 2 od tuj rosną Borowskie to aż tyle miejsca tam nie ma. Narazie perz muszę wyrwać
Dominika- a Ty ile sadzilas od podmurówki tuje?
Anda 18:59, 11 paź 2018

A gdzie posadzilas te tuje? Za borowkami?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 19:30, 11 paź 2018

Anda napisał(a)
A gdzie posadzilas te tuje? Za borowkami?
Nie,nie za borówkami.prY plocie,żeby się od sąsiadów odgrodzic bo widoczni jesteśmy jak na talerzu. Od ogrodzenia do borwek jest jakieś 3 m. Nawet jeśli cień będzie tam kiedyś jak tuje urosną to jeśli już zasłonią owocowe to na króciutko bo to od wschodu. Pewnie gdzieś od 8 już będą w słońcu.
sarenka 07:43, 12 paź 2018

Mam prośbę- czy możecie mi napisać, który ten preparat do zaprawiania cebul kupić? Muszę zamówić online bo w centrum handlowym nie było, a do Wawy specjalnie jechać po to nie bardzo mamy kiedy mam jakieś 100 cebul tulipanów i jakieś 40-60 czosnkow.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc