Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

anabuko1 20:49, 01 mar 2016

Wszędzie cisną i wszędzie naśladują!!
Ja też się poddała i w te pędy z doniczkami i nasionkami, jak poczytałam,że te i te juz sieja.
no co, ja nie chcę być gorsza
a o pomidorkach tez juz pomału myślę
Juzia 20:49, 01 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Juzia, ależ twarda sztuka z Ciebie
Za chwilę skończą się kwiatki do wysiewania... Czym Cię będę cisnąć...
Ale spoko. Wezmę się za pomidorki

Nie twarda tylko leniwa ostatnimi czasy
No ale i zajęcia inne mam....jeszcze domowe. Jak skończę to biorę się za ogrodowe
renatamama3 20:49, 01 mar 2016

Jejciu ,gdzie ty te zasiewy mieścisz ,ja posiałam lobelię dwa gatunki ,żeniszek ,werbenę i tyle ,czeka sałata ,pomidory i ogórki .pozdrawiam
Iwk4 21:15, 01 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

A mówili, że na forum mnie zrozumieją

Gosiu, ja Cię rozumiem.
W lawendowym musi być lawenda, a w ogrodzie od nasionka musi byc wysiew nasion
Ja się tylko zastanawiam, gdzie to wszystko pomieścisz, bo stoliczek za mały jest na pewno
Chyba jeszcze raz muszę wysiać krwawnik. Słabo mi wzeszedł. Może nasionka były puste? Tylko kilka listków w pudełku jest
mira 21:54, 01 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

Ja już mam na rabatach kamienne, ale nie pamiętam, kiedy je wtedy wysiałam. Teraz to chyba mamy te same nasionka, borodowego od Sarah Raven?
Dobrze myślałaś, tak się zaleca Ale ja mam swój własny terminarz co niektórych kwiatów, bo potem, w maju czy czerwcu, nie będę mieć czasu na nasionka
Wieczornik też dwuletni, teraz do wysiewałaś?
Co do bazylii, to nie wiem, do jak dużej doniczki chcesz ją przesadzić. Bo trochę miejsca potrzebuje. Jedna dorosła sadzonka tak ok. 20-25 cm.

Ja mam goździka paczkę Legutko Black Magic ale waż do 2015 ups więc nie wiem czy coś wyjdzie, może też wysieję bo teraz rzeczywiście większa ochota, nie mam tego od Sary więc trzymam kciuki za Twoje
a moje w ogrodzie są bo sie same sieją
Wieczornik wysiałam na ligninę żeby sprawdzić siłę kiełkowania i tak pięknie wszystkie wylazły że dałam do ziemi, lignina już się rozpada i pojawiają się liście więc już czas na pikowanie - az ciekawa jestem co będzie
Bazylię jak obfocę to się jeszcze doradzę
tulucy 22:08, 01 mar 2016

Gosiu a siejesz lewkonie? Moje w zeszłym roku przetrwały nawet przymrozki i były wytrwalsze od cynii a o zapachu nawet nie ma co pisać, do okien się pchał.
mira 22:10, 01 mar 2016

tulucy napisał(a)
Gosiu a siejesz lewkonie? Moje w zeszłym roku przetrwały nawet przymrozki i były wytrwalsze od cynii a o zapachu nawet nie ma co pisać, do okien się pchał.

ale sie cieszę, ja wysiałam już będą do pikowania to wysieję kolejną porcję, Renia RRR mnie zaraziła
Gabriela 22:16, 01 mar 2016

W życiu nie siałam lewkonii. Na razie jeszcze niczego nie posiałam.
A Ty Margaretko masz tytuł wątku, który zobowiązuje do siania wszystkiego, więc Twoje ilości roślin rozmnażanych w ten sposób wcale mnie nie dziwią.
Ciekawe co Ci wyjdzie z agapanta i lilaków - bo mało prawdopodobne, żeby powtórzyły cechy roślin matecznych.
Milka 12:55, 02 mar 2016

Też już jestem do siania gotowa, część już po 9 do ziemi sypnę, mam nawet tabliczki do znakowania, co i gdzie.
Mam dużo nasion lawendy, takiej dorodnej, też chyba juz sypnę
I nie mogę się cynii doczekać, takie fajne mam w tym roku, w tym liliputy też
Jana 18:46, 02 mar 2016

mira napisał(a)

ale sie cieszę, ja wysiałam już będą do pikowania to wysieję kolejną porcję, Renia RRR mnie zaraziła
chyba mus się w nie zaopatrzyć u mnie marnie wschodzą nasionka, trytomę wysieję jeszcze raz na ligninę