Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Mala_Mi 22:33, 17 cze 2016

margaretka3 napisał(a)
Asia, chyba???
A ja od kilku dni mam ochotę wykopać na każdej rabacie wszystko i posadzić od nowa (Nie mogę wchodzić na wątek Pszczółki!)

Dygresja...
Zaczynam chyba dodawać do ulubionych wątki brzydkie.. tam się nie będę stresować

Edit.. i głupie .. nudne..
paniprzyroda 08:27, 18 cze 2016

I u Ciebie ślad zostawiam, bo zaglądam Jak pobiegam po wątkach, to i u siebie gotowam szpadel uruchomić Ale zanim dojadę, to mi przechodzi Śliczny ogród tworzysz.
tulucy 09:59, 18 cze 2016

Ja powinnam zrobić sobie szlaban na wątki Vivy i Gabrieli, i Miry, i.... I jeszcze kilka innych...
Po co mam się dołować a co tam, chociaż popatrzę na cudne zdjęcia
gobasia 12:23, 18 cze 2016

A ja wprost przeciwnie ...jak popatrzę na te ładne ogrody ,to od razu wraca mi chęć do pracy .ładują mi się akumulatory
zoja 12:27, 18 cze 2016

gobasia napisał(a)
A ja wprost przeciwnie ...jak popatrzę na te ładne ogrody ,to od razu wraca mi chęć do pracy .ładują mi się akumulatory

mam tak samo
mira 00:01, 20 cze 2016

tulucy napisał(a)
Ja powinnam zrobić sobie szlaban na wątki Vivy i Gabrieli, i Miry, i.... I jeszcze kilka innych...
Po co mam się dołować a co tam, chociaż popatrzę na cudne zdjęcia

Nie wiem czy o mnie tu chodzi ?
Jeśli tak to fotki wychodzą mi ostatnio fatalne a powinny coraz lepsze, dołuję się z tego powodu choć teraz na nic nie mam czasu i chyba na doła też
Zajrzałam na forum bo chwile relaksu chcę złapać

pozdrawiam
tulucy 08:01, 20 cze 2016

Miro, jak Ty zaczniesz robić jeszcze lepsze zdjęcia... to ja już tylko będę siedzieć i oglądać
07_Rene 13:09, 20 cze 2016

Pokaż Edenkę z Krzywaczki...
Co przytargałaś z Jawornika? bo nie uwierzę, że z pustymi rękami wróciłaś?
Konieczki 13:12, 20 cze 2016

Byłaś w Jaworniku? O jak Ci zazdroszczę.
Ja już prawie wszystko wsadziłam - coś zostało, a u Ciebie jak sobota
margaretka3 13:49, 20 cze 2016

Nie wiem, kiedy ja się obrobię w moim wątku

Sobota mega pracowicie, jak to u mnie.
Odchwarzczony warzywnik, zdjęta darń na ścieżkach w warzywniaku, ścieżki przekopane, wygładzone i trawka zasiana w części, nie wszędzie zdążyłam, bo mnie noc zastała. Ale deszczyk popadał, to dziś dalsza część roboty w warzywniku.
Ogród zlany po całości po raz trzeci gnojówką z pokrzyw.
Zrobiony syrop z kwiatów z czarnego bzu (romantyczna biała dama ze świeczką zamieniła się w babę w kaloszkach i z workiem na plecach - tak, przyniosłam pół worka kwiatów. Wyszło ok. 10 litrów syropku. Mniam
Wizyta w szkółce zaliczona

Izo, te sarny to jakieś koneserki, tylko pąki róż znikają, dwie róże sobie upodobały. Niech ten żywopłot szybko rośnie...
Kasiu, na pustynniki niechybnie ktoś rzucił jakiś urok.
Gosiu, ściółka zatrzymuje wilgoć, chroni choć trochę przed chwastami. Za grubo nie daję, bo wtedy trawa rozkłada się, gnijąc, nagrzewajac rośliny i zabierając im azot z gleby.
Gruszko, jak nic muszę kupić białą koszulę Lepnica z każdym dniem coraz piękniejsza
Jana, całkiem dobrze Ci się wydaje. Dnia nie starcza, czego to ja po nocy nie robię
Reniu, gaury nie miałam w tamtym roku, ale teraz już mam. Wysiałam wiosną i rośnie na rabacie. O zimowanie pytaj Justynę, ona ją miała. Kupiłam krwawnik w czerwieni i pomarańczu i pełnik pomarańczowy.
Gabrysiu, jak się wizja z rzeczywistością rozjeżdża, to trzeba przekopać i już. Ma mi się podobać, a nie straszyć mnie.
Agatko, chyba też mam karczownika. Właśnie ratuję złotokapa, został mu jeden korzeń, resztę ma podciętą. Ja pomidorki na razie gnojówkami. Dzisiaj dostaną paliki, bo wiatr je w piatek potargał, a rosną w oczach.
Asia, zasadzone i u mnie, z obielą się tylko waham, gdzie

Muszę już uciekać. Zajrzę jutro Macham serdecznie!