Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

HanaK 17:10, 17 mar 2017

Wykiełkował, poskarżyłam się u Ciebie, że nie wschodzi i rano pierwszy listeczek już na mnie czekał Wzeszło mi sporo, a ten posadzony zeszłego roku na skarpie też już ruszył. Muszę go ściąć jutro (tzn. to suche, przemarznięte będę ścinać).

margaretka3 napisał(a)

Haniu, nie pamiętam, bo wysiewałam go chyba już z dwa albo trzy lata temu, ale raczej kiełkował bezproblemowo, bo miałam dużo sadzonek, rozdawałam.
Jak masz jeszcze nasionka, to wysiej jeszcze raz, może nie przykrywaj nasion zimią, tylko doniczkę nakryj folią, żeby ziemia trzymała wilgoć. Wietrz codziennie.
Możesz też podzielić sadzonki, on już teraz sie zieleni, szybko rusza.
Wendy79 00:17, 18 mar 2017

Kiedy byłam małą dziewczynką, mama nie rozumiała mojej "nadwrażliwości" jak to nazywała. Czułam się wyśmiewana i osamotniona. Żyłam w swoim świecie. Kochałam bardziej, widziałam więcej. Ona nie miała okazji przeczytać moich wierszy, być ze mną na konkursach, cieszyć się ze mną z moich sukcesów. Ukrywałam to, bo miałam wrażenie, że i tak by nie zrozumiała. Życie mnie wzmocniło i od dawna nie żałuję już swojej "nadwrażliwości". Coś za coś
Jesteś mądrą mamą, nie ma co się martwić, wyrośnie z niego fajny człowiek.
Urszulla 02:14, 18 mar 2017

Czytam nie tylko o sianiu z synkiem koniecznie musisz pojechać do szkółki i kupić małe drzewko. Niech mu rośnie. To pierwszą rzecz jako mężczyzna będzie miał za sobą. Posadzić drzewo. Mój lukasz ogrodowymi rzeczami zaszczepiony, w zeszłym roku wybrał sobie buka kolumnowego aurea . Rok wcześniej cisa. A w zeszłym roku pozwoliłam mu ciąć bukszpany nozycami szpalerowymi.
Filomena 06:37, 18 mar 2017

Dobrze wiedzieć, że są wokół nas wrażliwi ludzie, i że mają wrażliwe dzieci. Miejmy nadzieję, że dzięki tym genom nie upadnie nasza cywilizacja jak wiele innych kiedyś
Pomysł z posadzeniem nowego drzewa bardzo mnie rozczulił - mądry i budujący ciepłe wspomnienia na przyszłość.
W tym roku dostałam różne nasiona od kochanych dziewczyn z tego forum. Wszystko wschodzi- Bardzo się cieszę i się chwalę Tobie Gosiu - doczekam i ja części "ogrodu od nasionka" - to bardzo satysfakcjonujące uczucie.
Pozdrawiam serdecznie
Iwk4 07:36, 18 mar 2017

margaretka3 napisał(a)

Trzy dni temu wycięto ogromne, ponad trzydziestometrowe drzewo, naprzeciwko naszego domu, on miał widok na to drzewo ze swojego miejsca przy stole. Od trzech dni dziecko płacze, co popatrzy w okno. Tak mu szkoda tego drzewa. Łezki mu lecą. A to drzewo teraz leży i leży, przeogromne. Widok strasznie smutny.

Straszne. Też bym płakała. Mam widok z okna na śliwę. Jesienią firanki odsłaniałam, by móc popatrzeć na falujace na wietrze liście. To mnie uspokajało.
Twego synka pewnie też widok drzewa dobrze nastrajał. A teraz czuje stratę.
Zdolny, kurczak śliczny.
abiko 10:57, 21 mar 2017

Gosia.. chorujesz?
sylwia_slomc... 11:03, 21 mar 2017

Wendy79 napisał(a)
Kiedy byłam małą dziewczynką, mama nie rozumiała mojej "nadwrażliwości" jak to nazywała. Czułam się wyśmiewana i osamotniona. Żyłam w swoim świecie. Kochałam bardziej, widziałam więcej. Ona nie miała okazji przeczytać moich wierszy, być ze mną na konkursach, cieszyć się ze mną z moich sukcesów. Ukrywałam to, bo miałam wrażenie, że i tak by nie zrozumiała. Życie mnie wzmocniło i od dawna nie żałuję już swojej "nadwrażliwości". Coś za coś
Jesteś mądrą mamą, nie ma co się martwić, wyrośnie z niego fajny człowiek.

Podobnie u mnie byłoNie umiem się z tym pogodzić do dzisiaj, nadal mnie nie rozumie i nie zna...jest mur Ale cieszę się, że właśnie czuję mocniej widzę więcej....to chyba dar
sylwia_slomc... 11:07, 21 mar 2017

Dzięki wrażliwym ludziom, świat jest lepszy Dobrego człowieka wychowujesz Gosiu i mądrze
abiko 11:07, 21 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Podobnie u mnie byłoNie umiem się z tym pogodzić do dzisiaj, nadal mnie nie rozumie i nie zna...jest mur Ale cieszę się, że właśnie czuję mocniej widzę więcej....to chyba dar

I oby takich ludzi było więcejDobrze, że takie jesteście.
abiko 15:49, 21 mar 2017

Gosia jakie drzewa dokupiłaś?