Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Makusia 08:40, 23 mar 2017

Gosia, ależ Ty masz Dziecko utalentowane! 10 lat?!?! Aż się wierzyć nie chce! Cofałam się i cofałam, żeby tego kurczaka zobaczyć i szczęka mi normalnie opadła! Nie no szacun pełen!!!!

A z innej beczułki- mam nasionka jeżówki, część sypnęłam "z ręki" na jesień prosto na rabatę. Co zrobić z resztą?
margaretka3 08:42, 23 mar 2017

mira napisał(a)

Mira nie jest bliżej ale za to bardzo lubi jak się odbiera zamówiony towar

Gosia dobrze że dosiałaś tej jezówki będziesz mieć co rozdawać ja się piszę na 3 sadoznki chyba że mi wzejdą mam od Pszczółki nasiona /ale nie wiem które to bo się Pszczółce pomieszały /

pozdrawiam

Właśnie po to dosiałam Z myślą o Was I nie pomyliłam sie, pierwsza chętna już jest... a nawet Ty to już druga.
Nasionka jeżówki bladej wyglądają tak samo jak purpurowej, niczym się nie różnią.
A jeśli dostałaś nasionka rudbekii, to one wyglądają jak małe, cieniutkie, czarne kreseczki
margaretka3 08:44, 23 mar 2017

ivo napisał(a)
Witaj Gosiu ! Zdrówka życzę bo czytam że jakieś choróbsko Cię dopadło a lista Twoich planów ogrodowych dosyć pokaźna jest Mój synek wczoraj też dostał gorączki. Ale od 1 marca chodził to i tak sukces jest bo zwykle to kilka dni i koniec. Liczę że będzie coraz lepiej

Dzięki, Iwonko, aż mi głupio, bo moje dzieci zdrowe, a ja nie Choć szczerze mówiąc, wolę tę opcję
Będzie i z Twoim lepiej, wyrośnie z tych chorób
abiko 08:49, 23 mar 2017

mira napisał(a)

Mira nie jest bliżej ale za to bardzo lubi jak się odbiera zamówiony towar

Gosia dobrze że dosiałaś tej jezówki będziesz mieć co rozdawać ja się piszę na 3 sadoznki chyba że mi wzejdą mam od Pszczółki nasiona /ale nie wiem które to bo się Pszczółce pomieszały /

pozdrawiam

A kto nie lubi
Już wiem, że ma po drodze
margaretka3 08:52, 23 mar 2017

Makusia napisał(a)
Gosia, ależ Ty masz Dziecko utalentowane! 10 lat?!?! Aż się wierzyć nie chce! Cofałam się i cofałam, żeby tego kurczaka zobaczyć i szczęka mi normalnie opadła! Nie no szacun pełen!!!!

A z innej beczułki- mam nasionka jeżówki, część sypnęłam "z ręki" na jesień prosto na rabatę. Co zrobić z resztą?

Dzięki, Makusiu, niezły jest, fakt; ale dostał geny w wersji poprawionej, bo ja swetry na drutach robiłam dopiero od 15 roku
Możesz w domu wysiać do doniczki teraz, do 5, 6 dniach powinny skiełkować. Wtedy jest szansa, że zdążą zakwitnąć jeszcze tej jesieni.
margaretka3 08:53, 23 mar 2017

abiko napisał(a)

A kto nie lubi
Już wiem, że ma po drodze

Właśnie dostałam info, że kurier Bartosz mnie odwiedzi
Wendy79 09:33, 23 mar 2017

margaretka3 napisał(a)

Już, Gabrysiu, zdaję raport. Oczywiście że wysiałamA jak ja jestem ich ciekawa! bo rosną. Jedne nasionka tylko zmarnowałam.
Właśnie wczoraj jedne nn zaczęły kiełkować, po trzech tygodniach, już myślałam, że te też zmarniały.
Najszybciej skiełkowały te opisane jako żółte, wysokie, wcześnie kwitnące; rozpoznałam tylko jedne nasiona - złotnicę, reszta to wielka niewiadoma, nie poznaję po liściach.
A nie z nn skiełkowały wszystkie, które wysiałam: ostrogowiec biały, wieczornik fioletowy, tytoń, żeleźniak różowy i koniczyna.
Cynie w szklarni to dobry pomysł. Ja wysiałam już do doniczek - Kirke i Envy.

Moja Mistrzyni Wysiewów! Chciałabym tak, chciała No nic, idę róże sadzić...
margaretka3 09:42, 23 mar 2017

Aguś Jedno wychodzi, inne nie. Moja rozplenica z kłącza raczej padła. A jak Twoje?

Właśnie odwiedził mnie kurier Bartosz Zamówienie bylinowe zrealizowane. Trochę stresu miałam, co przyjdzie. Pierwszy raz w necie byliny zamawiałam. Ale sadzonki ładne, duże. Iryskom tylko trochę ucierpiały liście, ale wszystko żyje
Anda 11:15, 23 mar 2017

margaretka3 napisał(a)

Bylinowe zakupy? Hmmm cała lista, dłuuuga. Ale rozchodniki wiodą prym

Rozchodnik 'Orange Xenox',
Rozchodnik 'Yellow Xenox'
Rozchodnik 'Rainbow Xenox'
Rozchodnik karpacki 'Twinkling Star'
Rozchodnik 'Moonlight Serenade'
Rozchodnik karpacki 'Sunkissed'
Kosaciec bródkowy 'Study In Black'
Kosaciec bródkowy 'Modern Classic'
Kosaciec bródkowy 'Cantina'
Kosaciec bródkowy 'Goodbye Heart'
Ciemiernik cuchnący
Przetacznikowiec syberyjski
Kuklik 'Coctail Cosmopolitan'
Wietlica japońska 'Red Beauty'
Sporobolus różnołuskowy
Miskant chiński 'Dronning Ingrid'
Trzcinnik krótkowłosy
Trzcinnik ostrokwiatowy 'Overdam'

Piekna lista Tez kupilam kuklika, odmiane Bell Bank.
Twoja lista wysiewow tez calkiem pokazna Tez cos tam wysialam i najszybciej zaczely wychodzic tagetes
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 11:18, 23 mar 2017

Oj Gosiu... nie pamiętam który raz jestem już u Ciebie, w końcu mogę coś napisać, bo mi się już uzbierało

1. Gratuluję wspaniałego, wrażliwego syna, w dodatku utalentowanego manualnie. Wiem, że pozostali dwaj z pewnością równie wyśmienici

2. Gratuluję (i podziwiam) odwagi cywilnej, żeby do sąsiada dzielnicowego zaprosić

3. Śledzę z zapartym tchem woje poczynania. Sądząc po nowych bylinach i wysiewach będzie oszałamiająca rabata Cisy świetne kupiłaś. Gdzie je planujesz posadzić?

Zdrówka życzę.. o pogodę się modlę, żebyśmy mogły w sobotę poszaleć w ogrodzie -