Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

sarenka 09:21, 01 mar 2017

Jana- a jakie odmiany pomidorów ?? Poszukuję duzych, miesistych bez tego zgrubienia, które lubi sie rozrastać (wypadło mi z głowy jak sie to nazywa) no i smacznych. Polecisz jakieś odmiany, które masz sprawdzone??
Jana 13:23, 01 mar 2017

margaretka3 napisał(a)
Najpierw posadź żółte, bo czarne nie są takie smaczne, choć ponoć zdrowsze.
to chyba zrezygnuję z tych czarnych...żółte to jeszcze jestem w stanie sobie wytłumaczyć że to takie dojrzewające pomidory....czarne to miał być eksperyment żebym wiedziała jak to smakuje ale jak inne lepsze to wysieję ziarenko jak znajdę w sprzedaży
Jana 13:29, 01 mar 2017

Anda napisał(a)
Na żółte moi też patrzą podejrzliwie. W tym roku sadzę czerwone, tak jak w zeszłym
zgadza się u mnie z moimi to samo w końcu po co zmieniać coś co jest dobre czerwone odmiany są najlepsze bez dwóch zdań i ja też tak uważam myślę o wysianiu dodatkowo czegoś innego by mieć swoje zdanie na ten temat i w myśl mojej zasady że coś spróbowałam ale i tak czerwone the jest inne kolory mi się kojarzą z sztuczną modyfikacją
Jana 13:32, 01 mar 2017

Milka napisał(a)

Chyba juz można, nie wiem co wam tam w pogodzie zapowiadają
dziś miało padać ale się pomylili....agrowloknine zostawię na hortensji ogrodoweji młodym miłorzębie...z azalii i tak wiatr ni porwał...to dziwne ale pierwszy raz posłuchałam innych i nie okryłam rodka i ma się coraz lepiej....chyba mróz polikwidował mu grzyba
Jana 13:42, 01 mar 2017

sarenka napisał(a)
Jana- a jakie odmiany pomidorów ?? Poszukuję duzych, miesistych bez tego zgrubienia, które lubi sie rozrastać (wypadło mi z głowy jak sie to nazywa) no i smacznych. Polecisz jakieś odmiany, które masz sprawdzone??
z dużych zawsze mam bawole serce ale to już duża odmiana ale i bardzo smaczna polecam mam sprawdzone koralik i maskotka ale to koktajlowe też smaczne stronę wyżej lub dwie podałam co wysialiśmy część z nich już miałam ale niestety pomieszaliśmy kartki i nie umiem określić która była lepsza...w tym roku się poprawię bo doniczki porządnie opisane....często kupowałam na targu gotowe sadzonki które niestety rzadko u mnie opisują oprócz bawolego serca...koleżanka ostatnio poleciła mi malinowy ożarowski ale go dopiero będę sadzić....myślę że ważniejsze kryterium od mięsistości to to by nie pękały......myślę że margaretka podpowie bardzo dobre odmiany
Jana 13:47, 01 mar 2017

Znalazłam w miejscu gdzie jest słońce wystające tulipany i jedną kapustkę rozchodnika czekoladowego...inne rozchodniki też mają większe kapustki dlatego straciły suche badylki...idzie wiosna
Jana 13:49, 01 mar 2017

violka171 17:06, 01 mar 2017

Jana napisał(a)
dziś miało padać ale się pomylili....agrowloknine zostawię na hortensji ogrodoweji młodym miłorzębie...z azalii i tak wiatr ni porwał...to dziwne ale pierwszy raz posłuchałam innych i nie okryłam rodka i ma się coraz lepiej....chyba mróz polikwidował mu grzyba

Ja mam hortki pierwszą zimę niektóre drugą i na tą zimę w ogóle ich nie okrywałam-wszystkie odbijają
Jana 20:39, 04 mar 2017

violka171 napisał(a)

Ja mam hortki pierwszą zimę niektóre drugą i na tą zimę w ogóle ich nie okrywałam-wszystkie odbijają
niestety u mnie ogrodowa mimo okrywania przemarza, taki klimat
Jana 20:43, 04 mar 2017

wykonane dziś prace:
hortki przycięte suche kwiatostany
tuje przycięte i wyrównane
jałowce przycięte
róża pnąca i dzika przycięte do połowy
byliny ścięte
małe tuje obwiązane sznurkiem - rozwiązane
cetyna wyrzucona
ciemiernik posadzony do gruntu
jedna rabata bylinowa posprzątana, trawnik w tym miejscu zgrabiony