Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

vita 21:28, 04 mar 2017

Tyle roboty?! Ilu ludzi pracowało? Co to cetyna i jakie losy leszczyny?
No, ja jeszcze pszczoły nie widziałam
Jana 22:49, 04 mar 2017

vita napisał(a)
Tyle roboty?! Ilu ludzi pracowało? Co to cetyna i jakie losy leszczyny?
No, ja jeszcze pszczoły nie widziałam
M wyciął śliwę, razem przycinaliśmy gruszę a resztę zrobiłam ja cetyna u mnie oznacza gałązki świerka lub innych iglastych drzew, zimą okrywa się nią rośliny zamiast agrowłókniny losy leszczyny się ważą, tak samo jak tuji, powiem szczerze, że jestem pwan, że jeśli wytnę obydwa drzewa to będzie zbyt pusto stąd dylemat, plusem leszczyny jest wieloponiowość....
vita 23:22, 04 mar 2017

Doskonale Cię rozumiem, mam podobne dylematy. Chcę usunąć dwie tuje, ale czy nie będę żałować jak ich w przestrzeni zabraknie?
Bardzo pracowita z Ciebie dziewczyna
jona 23:47, 04 mar 2017

Jana napisał(a)
to chyba zrezygnuję z tych czarnych...żółte to jeszcze jestem w stanie sobie wytłumaczyć że to takie dojrzewające pomidory....czarne to miał być eksperyment żebym wiedziała jak to smakuje ale jak inne lepsze to wysieję ziarenko jak znajdę w sprzedaży

Nie rezygnuj, wypróbuj sama, bo nigdy nic nie wiadomo . Może smak będzie Ci odpowiadał? Mój kolega z wszystkich koktajlowych wybiera zawsze te czarne, bo mu najlepiej smakują.
Witam się po przerwie
Wendy79 07:26, 05 mar 2017

My też kochamy te zdecydowanie ciemne koktajlowe, żółte nam nie posmakowały, ale pewnie to zależy od odmiany.
Jana 11:03, 05 mar 2017

vita napisał(a)
Doskonale Cię rozumiem, mam podobne dylematy. Chcę usunąć dwie tuje, ale czy nie będę żałować jak ich w przestrzeni zabraknie?
Bardzo pracowita z Ciebie dziewczyna
łatwiej wyciąć jak ostatnio widać w naszym kraju drzewo niż je posadzić...bez dużych drzew nie ma prawdziwego ogrodu bo to one tworzą jego szkielet i historię w tym tygodniu ma padać więc chciałam nadrobić prace,mój umysł się też tego domagał...wszystkich prac nie zrobiłam np nadal wiszą mi lampki świąteczne na tarasie
Jana 11:06, 05 mar 2017

jona napisał(a)

Nie rezygnuj, wypróbuj sama, bo nigdy nic nie wiadomo . Może smak będzie Ci odpowiadał? Mój kolega z wszystkich koktajlowych wybiera zawsze te czarne, bo mu najlepiej smakują.
Witam się po przerwie
cieszę się że wróciłaś jak tylko znajdę te pomidory to kupię
Jana 11:08, 05 mar 2017

Wendy79 napisał(a)
My też kochamy te zdecydowanie ciemne koktajlowe, żółte nam nie posmakowały, ale pewnie to zależy od odmiany.
witaj Agnieszko podziwiam twój ogród skoro to już kolejna opinia to nie mam wyboru i trzeba spróbować wszystkie odmiany by mieć na ten temat swoje zdanie
Jana 11:10, 05 mar 2017

Wróciłam z obchodu ogrodu i trochę oznak wiosny znalazłam....chyba jednak mam też straty np języczka Przewalskiego i zawilce japońskie,wyglądają jakby zgniły.....zobaczymy
Jana 11:11, 05 mar 2017

Mikołajek