Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Gruszka_na_w... 20:11, 05 maj 2017

Jana napisał(a)
przy okazji widać jaką mam ziemię, niebieska glina?

Niebieski odcień gliny świadczy o martwicy gleby. Miałam taka po budowie w miejscu, gdzie wjeżdżał najcięższy sprzęt. Bardzo głęboko tam przekopywałam , mieszałam z piaskiem, dodawałam pocięte gałęzie i suche miskanty, wysiewałam zielony nawóz. Życie wróciło.
Robót ziemnych przy takiej pogodzie nie zazdroszczę. Spokoju ducha życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Jana 13:46, 07 maj 2017

Milka napisał(a)
Raport przeczytany, ależ się dzieje!
w zasadzie to nie mam części ogrodu....szkoda że ciągle pada deszcz....i to błoto...
Jana 13:51, 07 maj 2017

Filomena napisał(a)

Jeśli został Ci jakiś zapas energii to zapraszam do siebie, mi właśnie znów siada kręgosłup - bastuję bo inaczej czeka mnie obowiązkowe leżenie
Zastanawiam się, kiedy nastąpi taki czas: ja w białej powiewającej sukni z wiklinowym koszem tnę kwiaty do wazonu. Obecny mój wizerunek to utytłane w błocie kalosze, spodnie i kurtka, 4 para rękawiczek już sztywne od błota i łopata w ręku
w ogrodzie nie myślę o problemach i prace budowlane nie są mi obce jak kiedyś skończę swój to wpadnę do ciebie tylko że w chwili obecnej nie widzę u mnie końca prac....kręgosłup ciężka sprawa też mam z nim problemy dlatego ostatnio zapisałam się na fitness twoja wizja biegającej po ogrodzie pewnie kiedyś się ziści wcześniej czy później
Jana 13:52, 07 maj 2017

anabuko1 napisał(a)

dokładnie tak..
A i fotki ładniutkieTo lubię
dziękuję
Jana 13:53, 07 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Niebieski odcień gliny świadczy o martwicy gleby. Miałam taka po budowie w miejscu, gdzie wjeżdżał najcięższy sprzęt. Bardzo głęboko tam przekopywałam , mieszałam z piaskiem, dodawałam pocięte gałęzie i suche miskanty, wysiewałam zielony nawóz. Życie wróciło.
Robót ziemnych przy takiej pogodzie nie zazdroszczę. Spokoju ducha życzę.
to może dlatego nic tam nie chciało rosnąć....ale skoro udało ci się z tym walczyć to ja też spróbuję
Jana 13:55, 07 maj 2017

Barwinki i paprocie
Jana 13:58, 07 maj 2017

Przetacznik goryczkowaty hosta wilczomlecz i orliki
Jana 14:00, 07 maj 2017

szczaw gajowego
Jana 14:03, 07 maj 2017

Niezapominajki rozsiały się wszędzie...u mnie są też w formie obrzeża rabat..oraz oman wielki
Gruszka_na_w... 17:47, 07 maj 2017

Filomena napisał(a)

Zastanawiam się, kiedy nastąpi taki czas: ja w białej powiewającej sukni z wiklinowym koszem tnę kwiaty do wazonu.

Aż się rozmarzyłam!

Filomena napisał(a)

Obecny mój wizerunek to utytłane w błocie kalosze, spodnie i kurtka, 4 para rękawiczek już sztywne od błota i łopata w ręku

Kiedy piorę swoje ogrodnicze wdzianka, miewam wrażenie, że znów posiadam na stanie ruchliwego kilkulatka. Stan odzieży podobny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies