Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

AgaeM 18:14, 23 lis 2015

Maluszek uroczy, ale i górki niczego sobie
Jana 20:48, 23 lis 2015

Agcia napisał(a)
rozchodników nie trzeba okrywać, wiosną trzeba oberwać te stare kwiatostany-zimą ładnie zdobią, cięcie krzewów również wiosną
to fajnie, będę mieć mniej pracy, pozdrawiam
lojalna_ 20:52, 23 lis 2015

Jessu jaki śliczny wygląda jak zabawka pluszowa
Jana 20:57, 23 lis 2015

Odpowiem łącznie z uwagi na brak czasu, wybaczcie. W pierwszej kolejności dziękuję za podpowiedź, nie miałam do tej pory rozchodników więc nie wiedziałam jak się z nimi obchodzić, muszę zobaczyć czy mają nowe roślinki budleję okrywałam agrowłókniną do tej pory, do tej pory przycinałam ją na wiosnę przy czym moja nie jest wysoka, a widziałam takie na metr zastanawiałam się czy dobrze robiłam , może moja ma być taka mała. Suczka to buldog francuski zachwalała mi ją koleżanka i miała rację, idealna do dzieci.
mira 21:29, 23 lis 2015

Jana napisał(a)
Odpowiem łącznie z uwagi na brak czasu, wybaczcie. W pierwszej kolejności dziękuję za podpowiedź, nie miałam do tej pory rozchodników więc nie wiedziałam jak się z nimi obchodzić, muszę zobaczyć czy mają nowe roślinki budleję okrywałam agrowłókniną do tej pory, do tej pory przycinałam ją na wiosnę przy czym moja nie jest wysoka, a widziałam takie na metr zastanawiałam się czy dobrze robiłam , może moja ma być taka mała. Suczka to buldog francuski zachwalała mi ją koleżanka i miała rację, idealna do dzieci.

Moja budleja ma 2 metry, a widziałam u Małej Mi wielkie, ona po tej zimie nie obcinałą i porosły wielgachne, ja ciacham nisko ale może po tej zimie ciachnę wyżej. Nie wiem czy to nie sprawi że kwiaty mniejsze - tego bym nie chciała

pozdrawiam
Jana 18:22, 25 lis 2015

mira napisał(a)

Moja budleja ma 2 metry, a widziałam u Małej Mi wielkie, ona po tej zimie nie obcinałą i porosły wielgachne, ja ciacham nisko ale może po tej zimie ciachnę wyżej. Nie wiem czy to nie sprawi że kwiaty mniejsze - tego bym nie chciała

pozdrawiam
ja też nisko ciachnęłam tego roku ale wydaje mi się, prostuję jestem pewna, że urosła wyższa, nie wiem od czego to zależy
Jana 18:22, 25 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Jessu jaki śliczny wygląda jak zabawka pluszowa
Filomena 18:28, 25 lis 2015

Może to zależy od odmiany, ale moje budleje też są mniejsze, jeśli są cięte wyżej.
Ale na angielskich stronach widywałam budleje cięte w małe drzewka, nie widziałam takich okazów w Polsce. Klimat?
Jana 18:42, 25 lis 2015

Filomena napisał(a)
Może to zależy od odmiany, ale moje budleje też są mniejsze, jeśli są cięte wyżej.
Ale na angielskich stronach widywałam budleje cięte w małe drzewka, nie widziałam takich okazów w Polsce. Klimat?
myślę, że głównie rodzaj odmiany ma znaczenie
07_Rene 09:23, 26 lis 2015

Słodki piesio

Szczawik Deppego mam, lubię go, ale to coroczne wykopywanie trochę uciążliwe jest