Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 16:48, 12 lis 2015

beata_m napisał(a)
piękne okolice Jana, cudne widoki i krokusiki hihi ale miła niespodzianka, a grabienia chyba sporo miałaś?! A u nas dziś chyba ma być ładna pogoda, trzeba jeszcze ze spacerów skorzystać
dziękuję, a krokusy mnie zaskoczyły, biedne są bo wyciągnięte do góry i bez liści
Jana 16:49, 12 lis 2015

07_Rene napisał(a)

Wykopuje
Będę ją w donicy hodować. Może w przyszłych sezonach znajdę dla niej godne miejsce, teraz jest trochę na boku, bo na ta rabatę przeniosłam rododendrowy... Zmiany wymuszają zmiany
ja jak znajdę miejsce to pewnie też
zbigniew_gazda 08:08, 13 lis 2015

Nie rozumiem takich wandali. W aptece można za parę groszy kupić korę dębu. A przy okazji- wywar baaaardzo skuteczny. Pozdrawiam.
Jana 23:21, 14 lis 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Nie rozumiem takich wandali. W aptece można za parę groszy kupić korę dębu. A przy okazji- wywar baaaardzo skuteczny. Pozdrawiam.
ja też nie.... idę sprawdzić w internecie na co konkretnie jest ten wywar
anabuko1 09:06, 15 lis 2015

Fajne zdjatka ze spaceru.Jeszcze trochę to tylko spacerowe nam widoki zostaną i zasłużony odpoczynek po sezonie
Jana 11:04, 15 lis 2015

anabuko1 napisał(a)
Fajne zdjatka ze spaceru.Jeszcze trochę to tylko spacerowe nam widoki zostaną i zasłużony odpoczynek po sezonie
ja liczę, że jeszcze coś zrobię w ogrodzie, choćby schowam meble ogrodowe co miałam w planie wczoraj ....deszcz zniweczył moje plany, dziś też pada
Jana 22:41, 18 lis 2015

Mam pytanie, czy rudbekie trzeba wykopywać i przechowywać gdzieś? Mam wysiane w tym roku, porozsadzałam je ale niestety zmarniały..
mira 22:46, 18 lis 2015

Jana napisał(a)
Mam pytanie, czy rudbekie trzeba wykopywać i przechowywać gdzieś? Mam wysiane w tym roku, porozsadzałam je ale niestety zmarniały..

Rudbekie to byliny więc zimują w gruncie,miały prawo zmarnieć, wiosną ocenisz jak rozsada się udała, na wszelki wypadek okryj je dodatkową warstwą ziemi

pozdrawiam
Jana 22:48, 18 lis 2015

mira napisał(a)

Rudbekie to byliny więc zimują w gruncie,miały prawo zmarnieć, wiosną ocenisz jak rozsada się udała, na wszelki wypadek okryj je dodatkową warstwą ziemi

pozdrawiam
dziękuję, taką miałam nadzieję ale u Reni z "Buszując .." wyczytałam, że wykopała dlatego zwątpiłam
margaretka3 22:51, 18 lis 2015

Jana, Renia wykopała odmianę Cherry Brandy Ja też mam taką i też wykopałam, bo nie wiem, na ile zebrane z niej nasionka zdążyły dojrzeć