Marto, nie mam pojęcia, ale gdzieś czytałam, że niektóre odmiany już późnym latem lub na jesieni można przesadzić do gruntu, z kolei w innym miejscu ktoś napisał, że dopiero w przyszłym roku. Poczekamy - zobaczymy
To dopiero plantacja hortensji U mnie ostatnia jaką odnotowałam temp-2.8, późnij usnęłam, na dworze jeszcze nie byłam, więc nie wiem jak tam roślinki. Przez okno widzę, że stokrotki mają się dobrze Miłego dnia
Bardzo ładnie prezentuje się trawnik. Ma ładny kształt. Moje tulipany i narcyzy leżały rano porażone mrozem. Po południu pięknie stały na baczność. Coś mi się wydaje, że typowym wiosennym cebulakom przymrozki nie są straszne.
Dawno nie pisałam, chociaż podglądałam i zazdrościłam jak u Was ładnie.
W tym też czasie miałam wielokrotnie ochotę zaorać zachwaszczony i wysuszony trawnik, wywalić brązowiejące thuje i poddać się, ale na szczęście wyjechałam, nawet dwa razy. Po każdym z powrotów myślenie destrukcyjne mijało i nadal walczę, chociaż jak nie urok to ... zapalenie ucha i drugi tydzień na antybiotyku próbuję coś dłubać w ugorze.
Aniu, a czym Ty się przejmujesz? Nikt nie ma idealnego ogrodu, małymi kroczkami do celu i na pewno będzie pięknie najważniejsze,że masz ogród to już bardzo dużo, nie jedna osoba na pewno by się z Tobą zamieniła, więc głowa do góry, trochę pracy i będzie dobrze
No i tak Aniu powinno być ja już swój ogród ogarniam któryś tam rok, nawet nie wiem chyba 5 i nawet jeszcze nie do końca tuje mam posadzone, ale trudno przynajmniej co sezon mam co robić, niestety ogród to dosyć droga inwestycja, a nie mogę sobie pozwolić żeby w jeden rok ogarnąć wszystko, ale pomalutku cieszy już to co mam, chociaż wiem,że idealnie nie jest