Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Atacama pod lasem

Atacama pod lasem

Makusia 23:06, 20 kwi 2017

A po jakim czasie się sprawdza, czy się ukorzeniły?
chagall 23:18, 20 kwi 2017

Marto, nie mam pojęcia, ale gdzieś czytałam, że niektóre odmiany już późnym latem lub na jesieni można przesadzić do gruntu, z kolei w innym miejscu ktoś napisał, że dopiero w przyszłym roku. Poczekamy - zobaczymy
dominika_ 07:07, 21 kwi 2017

To dopiero plantacja hortensji U mnie ostatnia jaką odnotowałam temp-2.8, późnij usnęłam, na dworze jeszcze nie byłam, więc nie wiem jak tam roślinki. Przez okno widzę, że stokrotki mają się dobrze Miłego dnia
Gruszka_na_w... 20:28, 21 kwi 2017

Bardzo ładnie prezentuje się trawnik. Ma ładny kształt. Moje tulipany i narcyzy leżały rano porażone mrozem. Po południu pięknie stały na baczność. Coś mi się wydaje, że typowym wiosennym cebulakom przymrozki nie są straszne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 21:05, 21 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Aniu no i mnie wpędziłaś w kompleksy- moje patyczki to patyczki słownikowe-wyglądają zdecydowanie na bardziej "wydepilowane"-u Ciebie, to busz!!

Depilacja ostatnio bardzo trendy na Ogrodowisku
chagall 21:06, 05 lip 2017

Dawno nie pisałam, chociaż podglądałam i zazdrościłam jak u Was ładnie.
W tym też czasie miałam wielokrotnie ochotę zaorać zachwaszczony i wysuszony trawnik, wywalić brązowiejące thuje i poddać się, ale na szczęście wyjechałam, nawet dwa razy. Po każdym z powrotów myślenie destrukcyjne mijało i nadal walczę, chociaż jak nie urok to ... zapalenie ucha i drugi tydzień na antybiotyku próbuję coś dłubać w ugorze.
paulina_ns 21:10, 05 lip 2017

Aniu, a czym Ty się przejmujesz? Nikt nie ma idealnego ogrodu, małymi kroczkami do celu i na pewno będzie pięknie najważniejsze,że masz ogród to już bardzo dużo, nie jedna osoba na pewno by się z Tobą zamieniła, więc głowa do góry, trochę pracy i będzie dobrze
chagall 21:26, 05 lip 2017

Paulinko, ja się na szczęście nie przejmuję, ja się wkurzam i na drugie szczęście dość szybko mi to wkurzenie mija
paulina_ns 21:44, 05 lip 2017

chagall napisał(a)
Paulinko, ja się na szczęście nie przejmuję, ja się wkurzam i na drugie szczęście dość szybko mi to wkurzenie mija

No i tak Aniu powinno być ja już swój ogród ogarniam któryś tam rok, nawet nie wiem chyba 5 i nawet jeszcze nie do końca tuje mam posadzone, ale trudno przynajmniej co sezon mam co robić, niestety ogród to dosyć droga inwestycja, a nie mogę sobie pozwolić żeby w jeden rok ogarnąć wszystko, ale pomalutku cieszy już to co mam, chociaż wiem,że idealnie nie jest
chagall 22:08, 05 lip 2017

Dzisiaj padało chyba trzy godziny - podlane.
W zeszłym tygodniu jedna z burz też podlała - dawno nie pamiętam tyle wody na Atacamie.