Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 14:40, 10 wrz 2017

gosika67 napisał(a)
Cześć Ewka, u nas pada, zgnilizna, róże na liściach robią się nieciekawe.
Mówicie o rutewce, dużo ona potrzebuje miejsca?

Hej Gosiu Fajnie, ze zagladasz. Ja tak malo tu bywam ostatnio.

Moje roze tez wygladaja nieciekawie. Zwlaszcza te, co maja wiecej cienia. Roze na rabacie zachodniej zdrowiutkie mimo scisku. Slonce od rana dobrze im robi.

Rutewka jest smukla i wysoka. Na szerokosc pewnie ok. 70cm trzeba jej zapewnic, ale moja musi sie zadowolic mniejsza iloscia miejsca. Zobaczymy w przyszlym roku, czy jej sie to spodoba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 14:55, 10 wrz 2017

U mnie chyba za zimno i za pochmurnie. Róże nie chcą powtarzać kwitnienia. Jedynie Double Delight daje z siebie wszystko.
babka 17:35, 10 wrz 2017

Moje różyczki zeżarte przez gąsienice, mokra pogoda im sprzyja Nie kwitły drugi raz, nawet pędów nie rozwinęły po przycięciu (mówię o giardinach)
Jedna wypuściła dwa długie baty a ja nie wiem czy to właściwe pędy czy dziki. Może zerkniesz jak znajdziesz czas ?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=856
19:38, 10 wrz 2017
Anda napisał(a)

Hej Gosiu Fajnie, ze zagladasz. Ja tak malo tu bywam ostatnio.

Moje roze tez wygladaja nieciekawie. Zwlaszcza te, co maja wiecej cienia. Roze na rabacie zachodniej zdrowiutkie mimo scisku. Slonce od rana dobrze im robi.

Rutewka jest smukla i wysoka. Na szerokosc pewnie ok. 70cm trzeba jej zapewnic, ale moja musi sie zadowolic mniejsza iloscia miejsca. Zobaczymy w przyszlym roku, czy jej sie to spodoba

róże słabe i u mnie ...taki rok ...no niby kwitną ..ale jakos tak marnie ..nawet fot im nie zrobiłam bo nie ma co ..a portretow pojedynczych kwiatów jest cały net to ja juz nie musze cykac takich fot

jedyne co.... to odkryłam zapach constanze mozart ...no nie moge przestać wąchac ...wiosna był suvenir na topie ( grtrude pomijam bo ma u mnie zapachowe pierwsze miejsce ) a teraz ona...wyjatkowy zapach
AsiaK_Z 15:58, 14 wrz 2017

Ewka, mam nadzieję że pogoda się poprawi i wystawa się uda. No przecież jesień słoneczna musi być
jolanka 16:56, 14 wrz 2017

Czytam, że nie jesteś zadowolona w tym roku z róż. Ja też niestety Deszcz pada bez przerwy, róże mają mało kwiatów. Szkoda.
frezja 17:01, 14 wrz 2017

jolanka napisał(a)
Czytam, że nie jesteś zadowolona w tym roku z róż. Ja też niestety Deszcz pada bez przerwy, róże mają mało kwiatów. Szkoda.
Wielka szkoda. Za to moje dają popis. U mnie trochę mniej deszczu no i ziemia dość lekka. Flower Cirkus wręcz szaleje od momentu posadzenia. Mała przerwa i dalej tłoczy.
Basilikum 19:16, 14 wrz 2017

jaka wystawa???
u nas leje buuuu
roze mam najladniejsze od lat ale no wlasnie ja mam tylko kilka i wlasnie zaczelam o nie dbac wiec pokazuja co potrafia zebym w przyszlym roku tez sie postarala
Anda 11:15, 15 wrz 2017

Ewa777 napisał(a)
U mnie chyba za zimno i za pochmurnie. Róże nie chcą powtarzać kwitnienia. Jedynie Double Delight daje z siebie wszystko.

U mnie kwitna, ale pare roz jest bardzo mocno zaatakowane przez choroby grzybowe i to mnie zlosci.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:16, 15 wrz 2017

babka napisał(a)
Moje różyczki zeżarte przez gąsienice, mokra pogoda im sprzyja Nie kwitły drugi raz, nawet pędów nie rozwinęły po przycięciu (mówię o giardinach)
Jedna wypuściła dwa długie baty a ja nie wiem czy to właściwe pędy czy dziki. Może zerkniesz jak znajdziesz czas ?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=856

Giardiny pewnie sie korzenia i na to uzytkuja cala sile
Bylam u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies