Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:44, 18 wrz 2017

Zana napisał(a)

Dzięki za info. Tak myślałam, że to on. A u mnie róże zdrowiutkie, no tylko Minervie kilka listków oberwałam. Aż dziwne to jest biorąc pod uwagę co te moje róże na wiosnę przeszły i dodatkowo tegoroczną deszczowa aurę.

Masz dobry mikroklimat i harmonie w glebie w twojej lesnej przystani No i wybierasz tez przewaznie zdrowe roze. Ja mam czesciowo roze dla cierpliwych
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 19:31, 18 wrz 2017

Anda napisał(a)

Dobrze, ze nie odwrotnie Lady U jest sliczna. U nas jej nie ma. Jest Moudry i Hameln, ale Lady U jeszcze sie tu nie pokazala.
A jarzabkow dalej bedziesz szukac?

Jarząbki to priorytet Wiesz, że muszę posadzić jakieś drzewa, więc będę dalej szukać.
Kasia_CS 20:07, 18 wrz 2017

A ja projektuje dalej moją różankę ale raczej wybieram pewniaki, przynajmniej wg opinii - kto jak będą się u mnie zachowywać

Tez narzekam na deszcze-roze nie mają szansy rozwinąć się, gnijąc w pąku.. szkoda mi zwłaszcza, ze mam kilka kwitnących od tego roku, więc chciałoby się nimi jeszcze nacieszyć
frezja 20:22, 18 wrz 2017

Kasia_CS napisał(a)
A ja projektuje dalej moją różankę ale raczej wybieram pewniaki, przynajmniej wg opinii - kto jak będą się u mnie zachowywać

Tez narzekam na deszcze-roze nie mają szansy rozwinąć się, gnijąc w pąku.. szkoda mi zwłaszcza, ze mam kilka kwitnących od tego roku, więc chciałoby się nimi jeszcze nacieszyć

Kasiu, polecam Lavender Flower Cirkus oraz Lavender Ice...obie kwitną jak szalone i to w drugim rzucie. Kupione w tym sezonie.

A może już masz
Basilikum 21:36, 18 wrz 2017

Anda napisał(a)

A w Dolnej Saksonii szkolek nie ma?
Za dwa tygodnie wycieczka ogrodnicza, to pewnie do jakiegos ogrodu z trawami. Jesienne ogrody sa piekne. Warto sie wybrac

pewnie sa ale my jedziemy na spotkanie hodowcow owiec, moze uda sie zobaczyc conieco ale czy w okolicy szkolka bedzie to pojecia nie mam. Nie sprawdzalam

a wycieczka do kogos kto maduzo jabloni, rozne odmiany w tym duzo historycznych i ma byc wyklad o przechowywaniu jablek, on maja jakas piwnizke ziemna
gosika67 21:39, 18 wrz 2017

Ewka jak się ma Twoja różanka i róże w donicach? Dostają też tyle deszczu jak nasze?
Kasia_CS 22:26, 18 wrz 2017

frezja napisał(a)

Kasiu, polecam Lavender Flower Cirkus oraz Lavender Ice...obie kwitną jak szalone i to w drugim rzucie. Kupione w tym sezonie.

A może już masz

Nie mam Ewo, ale na razie jeszcze nie dojrzałam do fioletowego odcienia kwiatów - chyba musiałabym zobaczyć ich kolor na żywca, bo ze zdjęć mi ciężko ocenić
tulucy 23:08, 18 wrz 2017

U mnie w sumie róże lepsze niż rok temu, po posadzeniu. Nie wszystkie, ale większość ...

Veronicastrum hmmm ...

No i masz... Znalazłam w sklepie internetowym. Album kupiłam 3 sztuki.
lojalna_ 07:21, 19 wrz 2017

A fotki ? Rozumiem że pada ale Twoje roze nawet w deszcze są piękne. Poczytałam o wycieczkowym zajęciu )))
kasja83 07:35, 19 wrz 2017

mirkaka napisał(a)
Czytam różne wątki, wszędzie narzekamy na róże, deszcze, wiatry bardzo poniszczyły kwiaty, drugie kwitnienie mam też słabe,

Pogoda taka, że wiele roślin dostaje po tyłku;-(
Taki brzydki wrzesień...podobnie jak na wiosnę-woda niemal wypływa spod buta-jak chodzę po trawniku.