Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 12:22, 19 wrz 2017

Kawa napisał(a)
Ewunia jak tam wystawa?

Bedzie w weekend. Jeszcze duzo roboty przed nami. Jutro jeszcze rosliny przyjada. Stoly musimy szykowac, a jeszcze nie wszystko posortowane.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 12:27, 19 wrz 2017

bardzo jestem ciekawa jak to wszystko będzie wyglądało
Anda 12:43, 19 wrz 2017

Kawa napisał(a)
bardzo jestem ciekawa jak to wszystko będzie wyglądało

Jesli nie bedzie padac, to dobrze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 15:17, 19 wrz 2017

Anda napisał(a)

Pewnie Cie po tej wizycie natchnie i bedziesz piwniczke projektowac Miejsce bys miala nawet

miejsce mam i piwniczke mamy w planie od lat tylko czasu nie mamy by ja postawic

mam nadzieje na fotki z wystawy
asiak 15:28, 19 wrz 2017

Ewuniu, zdasz nam relację zdjęciową?

Ps. Z wystawy, ale z Twojego ogrodu też jak najbardziej
Ewa777 17:30, 19 wrz 2017

Widzę, ze czasu nie masz, bo nawet fotek brak. Napisałam u siebie, że wybrałam do towarzystwa Eden Rose - Palais Royal. Co myślisz o tej róży?
Kasia_CS 22:52, 19 wrz 2017

Anda napisał(a)

Zdradz prosze jakie to pewniaki wybierasz
Niestety, deszcz niszczy czesciowo paki.

Wiesz co, Ewa... wśród wybranych róż mam Eden rose, Pashminę, Pastellę, Marietheresię, Bailando... ale problem z rozplanowaniem, choć już mi trochę Janeczka z lirycznego doradzila
katel 22:59, 19 wrz 2017

Anda napisał(a)

Niestety, nie mozna miec wszystkiego. Jak bede rencistka to dopiero sie zaczna wyjazdy

Hi hi hi ja też tak sobię obiecuję że za rok to już więcej czasu będę miała a z roku na rok czasu mniej - a może nie czasu tylko siły i wszystko dłużej się robi
Makusia 11:01, 20 wrz 2017

Anda napisał(a)

Takie baty wypuszczane w sierpniu to normalka u roz. Dobrze sie zakorzenila i ma sile, wiec rosnie. Moje tez tak robia. Brother Cadfael wypuscil 5 batow pionowo do gory na wysokosc 1,70. Na wiosne wlasnie te mocno przytne, tak na ok. 30 cm.

Na plamistosc teraz juz nic nie pomoze. Jesien. W sumie to nawet dobrze, przynajmniej roza przed zima szybko zrzuci liscie i przejdzie w stan spoczynku.

Ewo mam głupie pytanie, ale wyjaśnij mi proszę- kiedy przycina się róże? Na zimę, czy wiosną? Pytam o róże już rosnące w gruncie drugi sezon. Wypuściły mi takie baty i chciałam je- tak jak w zeszłym roku- wszystkie przyciąć przed zimą.
Jeśli przycina się róże dopiero na wiosnę, to jak "technicznie" je teraz-na zimę- zakopczykować?
Anda 14:23, 20 wrz 2017

Basilikum napisał(a)

miejsce mam i piwniczke mamy w planie od lat tylko czasu nie mamy by ja postawic

mam nadzieje na fotki z wystawy

Mam nadzieję, że będę miała czas jakieś zrobić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies