Dzięki Ewciu Bardzo mi się podobają te wszelakie wygibasy na kijkach. U nas takich nie ma w sprzedaży a więc to dla nas coś nowego.
Jeśli będziesz mieć czas i możliwość pokaż co tam macie jeszcze u siebie do dekoracji ogrodu.
a one nie sa z Bawarii? dokladniej z Bawarskiego Lasu, tam jest kilka firm specjalizujacych sie w szkle dekoracyjnym np. Joska, Weinfurtner. Z Joski jest moj szklany bociek
Speer to orez, dokladniej mowic wlocznia niegdy nie slyszalam by tak na ozdoby ogrodowe mowic
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
jest tylko jeden kłopot wiecej sprztania i wiecej pracy w ogrodzie ...mniej czasu na zycie .....ale 5-6 arów ogrodu to mogłabys miec ...bo to w sam raz żeby chciejstwa sie zmiesciły ))
Iwonko, w tym roku róże u mnie tylko podczas pierwszego kwitnienia były ładne. Nie miałam czasu dla nich, nie podkarmiłam ich dobrze a pogoda od połowy sierpnia była bardzo deszczowa, dlatego chyba takie kiepskie w tym roku.
Muszę w takim razie zajrzeć do Abiko Jesienne przycinanie ogranicza się do ścinania przekwitniętych kwiatostanów. Porządne cięcie wykonujemy wiosną podczas kwitnienia forsycji