Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Gardener27 18:42, 29 wrz 2017

Anda napisał(a)

Hmm, jak my na to mówimy... Chyba po prostu Deko-Artikel, Deko-Keramik. Nie interesuję się aż tak ozdobami, ale chyba jest to dość popularne. Muszę jutro sprawdzić, co tam na nich jest napisane. Na tej fotce lepiej je widać

Dzięki Ewciu Bardzo mi się podobają te wszelakie wygibasy na kijkach. U nas takich nie ma w sprzedaży a więc to dla nas coś nowego.
Jeśli będziesz mieć czas i możliwość pokaż co tam macie jeszcze u siebie do dekoracji ogrodu.
Basilikum 18:45, 29 wrz 2017

Anda napisał(a)

One są ze szkła, bardzo ciężkie i dość drogie, bo dobrej jakości

a one nie sa z Bawarii? dokladniej z Bawarskiego Lasu, tam jest kilka firm specjalizujacych sie w szkle dekoracyjnym np. Joska, Weinfurtner. Z Joski jest moj szklany bociek

Speer to orez, dokladniej mowic wlocznia niegdy nie slyszalam by tak na ozdoby ogrodowe mowic
Basilikum 18:52, 29 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)

Dzięki Ewciu Bardzo mi się podobają te wszelakie wygibasy na kijkach. U nas takich nie ma w sprzedaży a więc to dla nas coś nowego.
Jeśli będziesz mieć czas i możliwość pokaż co tam macie jeszcze u siebie do dekoracji ogrodu.

u mnie pokazywalam w czerwcu ozdoby szklane z Joski relacja tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5901-pod-bialo-niebieska-chmurka-ogrod-basilikum?page=1036#post_3
zapraszam

Ewo tak tak one 30€ kosztuja i wiecej, i co najgorsze najlepszy fekt jest jak ma sie conajmniej 3
Gardener27 20:45, 29 wrz 2017

Dziękuję Iza za informacje, lecę do Ciebie
07:08, 30 wrz 2017
Anda napisał(a)

Hehe, na splacenie takiego kredytu juz by mi zycia nie starczylo, a w totka nie gram

nigdy nie mów nigdy

jest tylko jeden kłopot wiecej sprztania i wiecej pracy w ogrodzie ...mniej czasu na zycie .....ale 5-6 arów ogrodu to mogłabys miec ...bo to w sam raz żeby chciejstwa sie zmiesciły ))
Iwk4 21:57, 03 paź 2017

Ewuniu, czy u Ciebie róże w tym roku też słabiej kwitną? Czy to wina deszczy?
12:45, 05 paź 2017
Andziu ...czy ty masz doświadczenie ...albo wiedzę tajemna na temat jesiennego przycinania róz.

bo taki temat dzis sie wykluł u Abiko ...ciekawa jestem co ty na ten temat wiesz
mirkaka 12:48, 05 paź 2017

Ewa świetne zdjęcia pokazałaś ze szkółki
Powiedz jak w szkółkach radzicie sobie z opuchlakami, macie tam i żurawki i rozchodniki.? Czym pryskacie ?
Anda 13:33, 05 paź 2017

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, czy u Ciebie róże w tym roku też słabiej kwitną? Czy to wina deszczy?

Iwonko, w tym roku róże u mnie tylko podczas pierwszego kwitnienia były ładne. Nie miałam czasu dla nich, nie podkarmiłam ich dobrze a pogoda od połowy sierpnia była bardzo deszczowa, dlatego chyba takie kiepskie w tym roku.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:35, 05 paź 2017

eee_taam napisał(a)
Andziu ...czy ty masz doświadczenie ...albo wiedzę tajemna na temat jesiennego przycinania róz.

bo taki temat dzis sie wykluł u Abiko ...ciekawa jestem co ty na ten temat wiesz

Muszę w takim razie zajrzeć do Abiko Jesienne przycinanie ogranicza się do ścinania przekwitniętych kwiatostanów. Porządne cięcie wykonujemy wiosną podczas kwitnienia forsycji
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies