Anda
08:52, 28 wrz 2017

Asiu, może będziesz kiedyś w pobliżu, to zapraszam na zakupy

Wiem, że Toszka poleca dolomit, niemiecki Dolomitkalk. Jednak zanim zdecydujesz się go zastosować, zrób analizę gleby
Bodenanalyse
Wtedy dokładnie możesz stwierdzić, czy rzeczywiście go potrzebujesz, bo jeśli nie, to skutek może być odwrotny do tego, który oczekujesz.
Przeczytaj
Sadząc moje cisy nie dawałam dolomitu, bo wiem po mojej analizie, że nie jest potrzebny. Magnez i wapń są w harmonii w glebie, a pH jest neutralne u mnie. Dałam jedynie Urgesteinsmehl bo tego przedawkować nie sposób, a poprawia na pewno strukturę gleby. Dałam oczywiście jeszcze kompost. Cisy się przyjęły i rosną

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken