Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Madzenka 16:14, 11 mar 2018

Moje trzcinniki też jeszcze nie ruszyły, więc może jest jeszcze szansa dla twoich
Doczytałam u Ascot u Ciebie,muszę moje odmłodzić, bo wielkie porosły
asiak 16:51, 11 mar 2018

Ewuniu muszę przesadzić kilka róż, czy mogę to zrobić jak troszkę obeschnie na działce? Lepiej zanim zaczną puszczać listki, czy później?
Anda 16:59, 11 mar 2018

gosika67 napisał(a)
Ewka też muszę się wziąć do roboty, pogoda u nas dopiero od 2 dni wiosenna, jak róże w pojemnikach u Ciebie?

Gosiu, róże w pojemnikach wczoraj odkryłam i czekam. Zobaczymy. Na razie wydaje mi się, że wyglądają dobrze, ale tak naprawdę okaże się później, czy zaczną wypuszczać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:00, 11 mar 2018

Madzenka napisał(a)
Moje trzcinniki też jeszcze nie ruszyły, więc może jest jeszcze szansa dla twoich
Doczytałam u Ascot u Ciebie,muszę moje odmłodzić, bo wielkie porosły

Oby, bo bardzo lubię te trzcinniki

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:03, 11 mar 2018

asiak napisał(a)
Ewuniu muszę przesadzić kilka róż, czy mogę to zrobić jak troszkę obeschnie na działce? Lepiej zanim zaczną puszczać listki, czy później?

Gratuluję zakupu SS, oby pięknie i zdrowo u Ciebie rosła

Przesadź róże jak już trochę obeschnie. Właśnie widziałam u Ciebie jak masz mokro na działce. Najlepiej zrób to zanim zaczną puszczać liście. Po przesadzeniu przytnij je tak na 20-30 cm i zakopczykuj
Katkak 17:05, 11 mar 2018

Ewunia widziałam wczoraj w Biedrze ładniutkie różyczki. Nazw niestety nie zapamiętałam. Szkoda, że ogrody nie są z gumy, bo przytuliłabym choć ze dwie
Anda 17:07, 11 mar 2018

Kasiu, też nad tym ubolewam, przydałby mi się taki gumowy ogródek
asiak 17:35, 11 mar 2018

Dziękuję Ewuniu, tak zrobię
asiak 21:13, 11 mar 2018

Ewuś, ja znowu z pytaniem
Mam dwie róże Queen of Sweden i dwie CHANDOS BEAUTY. Rosną one razem na rabacie, najpierw Queen - dwie sztuki i następnie w jednej linii dwie Chandos.
Będę je przesadzać bardziej do przodu rabaty, bo rosną za blisko żywopłotu.
I teraz pytanie, czy sadzić je na przemian Queen, Chandos, Queen, Chandos czy tak jak do tej pory, czyli dwie Queen i kolejno dwie Chandos? I czy sadzić w linii prostej czy może lekkim zygzakiem?
Z góry dziękuję za odpowiedź
abiko 09:58, 12 mar 2018

A ja tak wczoraj stoję na tarasie i mówię do Em.." niedługo trzeba ciąć róże, jak zakwitną forsycje" na to On" no chyba że je kret wp..."
Padłam Dla nie wtajemniczonych