Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

oliwka 21:07, 06 mar 2018

Hej Ewa i ja się zbudzilam po zimie i pragnę wiosny jak kawka ddżu
Machamdeszczowo

kasja83 14:23, 07 mar 2018

Anda napisał(a)

No, wreszcie się pani ze snu zimowego zbudziła

Kiedyś musiała..
Napia 21:29, 08 mar 2018

Ogórki na podpórce prowadziłam, ale nie takiej ładnej. Przeczytałam, że kupiłaś je w O. Muszę tam zajrzeć i poszperać, bo na pewno lepie się sprawdzają niż moje robione własnoręcznie
Anda 09:40, 09 mar 2018

oliwka napisał(a)
Hej Ewa i ja się zbudzilam po zimie i pragnę wiosny jak kawka ddżu
Macham deszczowo

U mnie też pada, więc również deszczowo odmachuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:41, 09 mar 2018

Napia napisał(a)
Ogórki na podpórce prowadziłam, ale nie takiej ładnej. Przeczytałam, że kupiłaś je w O. Muszę tam zajrzeć i poszperać, bo na pewno lepie się sprawdzają niż moje robione własnoręcznie

Na dodatek tanie, więc same plusy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Napia 14:18, 09 mar 2018

Anda napisał(a)

Na dodatek tanie, więc same plusy

Ewa777 15:38, 09 mar 2018

A u mnie w ogrodzie jeszcze leży śnieg. Dzień pochmurny, deszcz pada. Wpadam w przygnębienie
kamila66 16:31, 09 mar 2018

Kochana przywiozłam róże z Gardenii, były chyba kopane, ich korzenie owinięte są workiem. W tej chwili mają już 10 cm przyrosty. Myślę aby wsadzić je do doniczek i trzymać w domu. Jak myślisz nic im nie będzie. Czy może lepiej trzymać je w nieogrzewanym garażu?
Pszczelarnia 16:39, 09 mar 2018

kamila66 napisał(a)
Kochana przywiozłam róże z Gardenii, były chyba kopane, ich korzenie owinięte są workiem. W tej chwili mają już 10 cm przyrosty. Myślę aby wsadzić je do doniczek i trzymać w domu. Jak myślisz nic im nie będzie. Czy może lepiej trzymać je w nieogrzewanym garażu?

Ja nie Ewa ale mam pewne doświadczenie - obwiń mokrą szmatą, róże obmocz z / w torfowej ziemi i daj do ciemnego chłodnego garażu.

Można jeszcze je klasycznie zakopcować - wykopać dół i położyć po skosie do doła. I zrobić taki wał wokół, mało światła, nakryć włókniną.

Albo posadzić docelowo i zakopcować a jak będzie mróz nakryć, żeby nie zmroziło młodych przyrostów. Czy listki są już rozwinięte, czy tylko w pąkach rozchylonych?
Anda 16:49, 09 mar 2018

Kamilko, mozesz zrobic tak, jak pisze Ewa, a mozesz je rowniez posadzic do donicy, zakopczykowac i dac do nieogrzewanego, ciemnego garazu. Temperature do -5 stopni wytrzymaja nawet te mlode przyrosty. Najwazniejsze, zeby nie wyschly. Wzrost nalezy ograniczyc, dlatego albo do ziemi albo do ciemnego garazu. Zarowno w ziemi jak i w donicy roze musza miec koncowki galazek ponad ziemia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies