Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 08:10, 10 mar 2018

anabuko1 napisał(a)
Summer Song Austina bardzo mi się podobała i podoba.
Ale znajoma mi ją odradziła, bo zwiesza kwiaty w dół.
To prawda ? Mocno zwiesza ?

Aniu, na poczatku, moze troche bardziej, bo pedy jeszcze nie tak mocne. Jednak z wiekiem, juz tak po 3 latach, nie zwiesza a lekko sie klania

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=1139#post_0

U mnie ma teraz ok. 1m.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 08:17, 10 mar 2018

Ech, to faktycznie u ciebie jest nie oklapła ale ładnie stojąca.Pochylona , jakby z daleka wołała do siebie, aby na nią popatrzeć.
A przycinasz ją ??Jak tak, to na ile ??
Anda 08:56, 10 mar 2018

anabuko1 napisał(a)
Ech, to faktycznie u ciebie jest nie oklapła ale ładnie stojąca.Pochylona , jakby z daleka wołała do siebie, aby na nią popatrzeć.
A przycinasz ją ??Jak tak, to na ile ??

Na poczatku przycinalam krotko, tak na 20cm, a potem troche wyzej. Raz nawet na 50cm, ale teraz przytne znow troche krocej No i przycinam nie wszystko na jednej wysokosci, tylko te zewnetrzne galazki krocej a wewn. dluzej. Cienkie wycinam calkiem, krzyzujace sie tez.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 09:58, 10 mar 2018

Piękny kolor ma ta Sommer Song A i czytam, że zapach też ma zachwycający. Ostatnio szukam róż, które ładnie wyglądają i do tego pachną
asiak 10:18, 10 mar 2018

To może skuszę się na tą różyczkę Dziękuję Ci Ewuniu, jesteś niezastąpiona
asiak 10:54, 10 mar 2018

Ewuniu mam jeszcze jedno pytanie Czy wszystkie róże przycinamy na wysokość mniej więcej 20 cm nad ziemią? Chodzi mi np. o Ascoty, które porosły na 1,5m i inne wysokie
Anda 11:43, 10 mar 2018

asiak napisał(a)
Ewuniu mam jeszcze jedno pytanie Czy wszystkie róże przycinamy na wysokość mniej więcej 20 cm nad ziemią? Chodzi mi np. o Ascoty, które porosły na 1,5m i inne wysokie

Ascot to hybryda herbatnia, wiec slabsze pedy tniemy na 2-3 oczka, a mocniejsze na 5-6 oczek. Najstarsze pedy, powyzej 3 lat, wycinamy calkowicie przy ziemi. W ten sposob odmladzamy roze
Anda 11:45, 10 mar 2018

Ewa777 napisał(a)
Piękny kolor ma ta Sommer Song A i czytam, że zapach też ma zachwycający. Ostatnio szukam róż, które ładnie wyglądają i do tego pachną

Ona ma jedna wade, na sloncu krotko trzyma kwiat. Mi to nie przeszkadza, bo z roku na rok produkuje ich coraz wiecej, ale lepiej, zebys o tym wiedziala, zanim sie zdecydujesz
anbu 12:33, 10 mar 2018

Ewo skarbnico wiedzy różanej i nie tylko Podpowiedź proszę czy już mogę ściągać kopczyki z róż, które posadziłam na jesień?
Ja całkiem zielona w temacie jestem
Anda 13:02, 10 mar 2018

anbu napisał(a)
Ewo skarbnico wiedzy różanej i nie tylko Podpowiedź proszę czy już mogę ściągać kopczyki z róż, które posadziłam na jesień?
Ja całkiem zielona w temacie jestem

Nie, zostaw je jeszcze. One chronia nie tylko przed mrozem, ale rowniez przed sloncem i przed wiatrem. Czas na to bedzie pewnie dopiero po swietach, jak roza juz bedzie miala duze przyrosty. Nie ma sie co spieszyc

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies