Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:32, 18 kwi 2018

Kokesz napisał(a)

Piękna wiosna u Ciebie...aż dech mi zaparło z wrażenia

A czym i kiedy nawozisz tulipany?

Nawoze nawozem do tulipanow przed kwitnieciem i po. Poza tym dostaja to co dostaje cala rabata, czyli kompost i wiorki rogowe. Jednak duzo zalezy tez od odmiany.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Annak 19:35, 18 kwi 2018

Anda napisał(a)
Dziekuje serdecznie wszystkim i ciesze sie ze fotki Wam sie spodobaly

Mrokasiu, sasanki u Justyny eee_tam piekne i duze, obejrzyj koniecznie i zapros do siebie

Agato, oj, az taka super nie jestem na pewno i pomagam tylko troche. Tu na forum sa osoby bardziej zaangazowane Witaj u mnie i dziekuje bardzo za Twoj przemily wpis. Bardzo cieplo tak w okolicach serducha mi sie zrobilo

Oj, pomagasz, Ewuniu, pomagasz i to jak bardzo Nie tylko ja mogę o tym zaświadczyć i dziękować
ściskam
AgataM 20:21, 18 kwi 2018

Annak napisał(a)

Oj, pomagasz, Ewuniu, pomagasz i to jak bardzo Nie tylko ja mogę o tym zaświadczyć i dziękować
ściskam

Widzisz Ewuniu.... Ja nie rzucam słów na wiatr To jest bardzo wartościowe co robisz
20:43, 18 kwi 2018
Anda napisał(a)

Okej
Przywrotnik przybiera na masie w kepie, nie rozchodzi sie rozlogami. Za to sie wysiewa. Mozna to opanowac, tylko trzeba od razu wiosna, wtedy wystarczy przegrabic i siewki sie zegnaja
Mam odmiane Alchemilla epipsila. Jest prawie identyczna jak Alchemilla mollis, tylko sie tak mocno nie poklada, jest bardziej zwarta. U mnie ma z kwiatami ok. 50 cm, bez pewnie z 40cm. Po pierwszym kwitnieniu kwitnie znow az do jesieni. Moj przycinam stopniowo, w polowie czerwca pol kepy, a jak ta odrosnie to tne druga polowe. Dzieki temu nie jest lyso

zastanawiam sie czy na front go nie wcisnac jako zapchaj dziura miedzy róze ? powstrzymał by te rozwój chwasta ...bo dwa spedziłam na odchwaszczaniu tego kawałeczka ...bo dalej brakuje deszczu ...niby cos tam spadło wczoraj ale beton na rabatach jak był tak jest
tulucy 21:03, 18 kwi 2018

Fotki to wiesz, że świetne

Ale że nie wybrałaś Nataszy Richardson jako jednej z dwóch to nie rozumiem
Monia81 21:11, 18 kwi 2018

Annak napisał(a)

ściskam

Dobrze piszą dobra Kobieto, pomagasz i to bardzo dużo buziaczki
Magleska 21:25, 18 kwi 2018

pewnie ,że pomagasz ogrooooomnie jeszcze raz dziękuję
Anda 21:30, 18 kwi 2018

Annak napisał(a)

ściskam

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:30, 18 kwi 2018

AgataM napisał(a)

Widzisz Ewuniu.... Ja nie rzucam słów na wiatr To jest bardzo wartościowe co robisz

Anda 21:31, 18 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

zastanawiam sie czy na front go nie wcisnac jako zapchaj dziura miedzy róze ? powstrzymał by te rozwój chwasta ...bo dwa spedziłam na odchwaszczaniu tego kawałeczka ...bo dalej brakuje deszczu ...niby cos tam spadło wczoraj ale beton na rabatach jak był tak jest

Moje mam przed rozami. Pomiedzy moze sie za bardzo rozsiac w rozach, a tam z pieleniem klopot
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies