Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

lojalna_ 17:28, 24 sie 2018

Zawsze się pięknie Twoje roze prezentują. U mnie gorzej w głebie kwitną niż u Ciebie w donicach.

Urokliwie ❤
Anda 17:33, 24 sie 2018

lojalna_ napisał(a)
Zawsze się pięknie Twoje roze prezentują. U mnie gorzej w głebie kwitną niż u Ciebie w donicach.

Urokliwie ❤

U Ciebie jest tak pięknie, że róże zawstydzone gasną

Sciskam Jolu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 17:43, 24 sie 2018

Pięknie Ci się zagęścił rozchodnik Class Act. U mnie ma tylko 3 gałązki. Z 9 listków jakie urwałam do ukorzenienia zostały 4. Może coś z tego będzie
Anda 17:46, 24 sie 2018

Ewa777 napisał(a)
Pięknie Ci się zagęścił rozchodnik Class Act. U mnie ma tylko 3 gałązki. Z 9 listków jakie urwałam do ukorzenienia zostały 4. Może coś z tego będzie

Przycięłam go wiosną, może to dlatego. Jesienią chcę go wysadzić z donicy w docelowe miejsce, a "dzieciaczki" w doniczkach wkopię w przechowalniku.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 18:08, 24 sie 2018

violaskom napisał(a)

Moja ulubiona to Dobrepole. Mieszkam niedaleko więc jestem tam bardzo często. Tam mają sprawdzony klasyczny bylinowy towar. Nowości a szczególnie te z licencją są z pewnym opóźnieniem. Dobrym centum ogrodniczym jest Yucca. Tam można trafić dużo nowych roślin najczęściej z Holandii. I tu z informacją bywa różnie. Usprawiedliwia ich to że jak są to nowości, to personel ich nie zna. O reszcie szkoda gadać!

W Jucce chyba tylko Pan z kitką jest zorientowany w roślinnym temacie
AsiaK_Z 18:12, 24 sie 2018

Ewciu, jak dobrze trafiłam, akurat na zdjęcia.... piękne zdjęcia
Anda 18:14, 24 sie 2018

Asia, kopę lat Fajnie, że wpadłaś

Przeoczyłam wpis Wioli. Dobrze Asiu, że się odezwałaś
Szwagierka ma dostęp do działki na parę najbliższych lat. Chciałam jej polecić kilka sklepów. Sprawdziłam to dobre pole Oni są rzut beretem od Marty chyba?

violaskom 18:31, 24 sie 2018

AsiaK_Z napisał(a)

W Jucce chyba tylko Pan z kitką jest zorientowany w roślinnym temacie

Pan z kitką jest specjalistą od drzew i krzewów. W temacie bylin i kwiatów jednorocznych nie bardzo.
gobasia 18:46, 24 sie 2018

Oj!! ale miałam zaległości...

Ewo pięknie u Ciebie jak zawsze...Dobre rady jak zawsze

Ewciu pamiętasz jak się uparłam na na rabatkę z różami przy płocie pod orzechem ...niestety za mało tam słońca,gdyby to była siatka a nie płot to może by coś z tego było...i będzie zmiana.przeniosę je w inne miejsce albo oddam córce a tam posadzę hortensje ogrodowe

czyli wniosek...Trzeba Ewy słuchać
Kokesz 18:46, 24 sie 2018

Anda napisał(a)
Asia, kopę lat Fajnie, że wpadłaś

Przeoczyłam wpis Wioli. Dobrze Asiu, że się odezwałaś
Szwagierka ma dostęp do działki na parę najbliższych lat. Chciałam jej polecić kilka sklepów. Sprawdziłam to dobre pole Oni są rzut beretem od Marty chyba?

Też się tam zaopatruję w byliny, nawet wczoraj do nich zawitałam
Blisko w Szczepankowie jest też szkółka Świerk i Niedźwiedź, polecam