Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:50, 24 sie 2018

gobasia napisał(a)
Oj!! ale miałam zaległości...

Ewo pięknie u Ciebie jak zawsze...Dobre rady jak zawsze

Ewciu pamiętasz jak się uparłam na na rabatkę z różami przy płocie pod orzechem ...niestety za mało tam słońca,gdyby to była siatka a nie płot to może by coś z tego było...i będzie zmiana.przeniosę je w inne miejsce albo oddam córce a tam posadzę hortensje ogrodowe

czyli wniosek...Trzeba Ewy słuchać

Basiu

Kara jest, czyli dodatkowe kopanko Hortensje i hosty, albo hosty i paprocie, bo hortensjom może być za sucho, a hosty i paprocie spokojnie dadzą radę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 18:51, 24 sie 2018

Anda napisał(a)
Asia, kopę lat Fajnie, że wpadłaś

Przeoczyłam wpis Wioli. Dobrze Asiu, że się odezwałaś
Szwagierka ma dostęp do działki na parę najbliższych lat. Chciałam jej polecić kilka sklepów. Sprawdziłam to dobre pole Oni są rzut beretem od Marty chyba?

Tak, dość blisko w Dobrympolu ja się nie obkupiłam... tam generalnie tylko sprzedaż hurtowa... detalistów niechętnie obsługują
Anda 18:53, 24 sie 2018

Kokesz napisał(a)

Też się tam zaopatruję w byliny, nawet wczoraj do nich zawitałam
Blisko w Szczepankowie jest też szkółka Świerk i Niedźwiedź, polecam

Dzięki, zapisałam
Znacie jeszcze jakieś gdzieś w okolicy? Może bliżej Gniezna albo Wrześni?

A macie tak, że co do której szkółki zawitacie, to wszędzie to samo?
Je względu na to, że pracuję w szkółce, to już mi się nawet nie chce nigdzie jechać, bo co się gdzieś wybiorę, to zastaję te same rośliny co w moim miejscu pracy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:54, 24 sie 2018

AsiaK_Z napisał(a)

Tak, dość blisko w Dobrympolu ja się nie obkupiłam... tam generalnie tylko sprzedaż hurtowa... detalistów niechętnie obsługują

Aaa, to tam jeździ Mirella?
gobasia 18:55, 24 sie 2018

Anda napisał(a)

Basiu

Kara jest, czyli dodatkowe kopanko Hortensje i hosty, albo hosty i paprocie, bo hortensjom może być za sucho, a hosty i paprocie spokojnie dadzą radę

nooo! kara musi być

AsiaK_Z 18:56, 24 sie 2018

violaskom napisał(a)

Pan z kitką jest specjalistą od drzew i krzewów. W temacie bylin i kwiatów jednorocznych nie bardzo.

Serio? Hmmm to teraz zastrzeliłaś mnie
AsiaK_Z 18:59, 24 sie 2018

Anda napisał(a)

Aaa, to tam jeździ Mirella?

Chyba tak
Kasya 19:09, 24 sie 2018

AsiaK_Z napisał(a)
Ewciu, jak dobrze trafiłam, akurat na zdjęcia.... piękne zdjęcia

A czy tu byly jakieś brzydkie ?
Basilikum 19:39, 24 sie 2018

Ewo jak zwykle piekne fotki kwiatowy koncert
u nas w roznych szkolkach rozna oferta, w okoicy mam same takie male specjalizujace sie raczej w obsadzaniu skrzynek i grobow ale i bylinki mozna znalezc. Wieksze zakupy robie w Pl albo na wycieczkach
violaskom 19:46, 24 sie 2018

Kokesz napisał(a)

Też się tam zaopatruję w byliny, nawet wczoraj do nich zawitałam
Blisko w Szczepankowie jest też szkółka Świerk i Niedźwiedź, polecam

Znam te szkółki i też je lubię i kupuję. Świerk ma piękne dojrzałe rośliny w ogromnych donicach. Zawrót głowy. Pomijając cenę, jak to przewieźć i jak posadzić? Niedźwiedź ma młode rośliny, standard to co wszędzie. Trochę ładnych formowanych bukszpanów.