Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Mariposa 21:48, 24 sie 2018

Anda napisał(a)
Stokrotki afrykańskie

Te stokrotki kiedyś mnie urzekły, ale w doniczkach źle rosły.
Ewo, często do Ciebie zaglądam, ale na ogół tylko zachwycam się i wzdycham
Anda 21:51, 24 sie 2018

Basilikum napisał(a)
Ewo jak zwykle piekne fotki kwiatowy koncert
u nas w roznych szkolkach rozna oferta, w okoicy mam same takie male specjalizujace sie raczej w obsadzaniu skrzynek i grobow ale i bylinki mozna znalezc. Wieksze zakupy robie w Pl albo na wycieczkach

Dziękuję
Przyjedź tutaj, parę szkółek w okolicy jest, większych też. Drzewka można tutaj świetne kupić. Ostatnio byłam nawet trochę dalej, Kloster Maria Laach, tam też jest mała szkółka, ale nic nowego nie wypatrzyłam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 23:29, 24 sie 2018

Anda napisał(a)
Rozchodnik Class Act, rozchodnik Nie pamiętam nazwyy i Artemisia schmidtiana Nana

Piękny rozchodnik. Miałam go mieć ale wykupili nim podjęłam decyzję No ale co się odwlecze to nie uciecze kupię za rok.

A tą bylicę mam. Nie spodziewałam się że tak dobrze wygląda z rozchodnikami.
Kasya 07:42, 25 sie 2018

Stokrotki afrykańskie tez postanowiłam sprawdzić w doniczkach i niestety tez nie
Potrzebują stałe mokrego podloza
Wystarczało pół dnia zachodniego słońca żeby zrobiły się brzydkie
No ale u ciebie imponujące
mar_za 08:35, 25 sie 2018

wpadłam i załapałam się na nowe zdjęcia

tyle rozpisujecie się o zaletach zawilców jesiennych, u Ciebie też śliczne
nabieram na nie ochoty, ale czy przy leszczynie mogłyby dać radę, gdzie bardzo mało słońca o tej porze roku?
Mala_Mi 11:20, 25 sie 2018

Anda napisał(a)

O tym akurat mówiłam, o chwastach znaczy. O tekturze nie mówiłam, bo to byłoby dla nich już zbyt nowoczesne podejście

Asiu, ale nawet Tobie, mimo że lubisz żwirek, takie przedogródki pewnie też sie nie podobają
https://wildemoehre.wordpress.com/2016/06/30/vorgaerten-des-grauens/

Na początku są fotki kamiennych pustyni, a potem fotki z przykładami zielonych rabat przed domem.

Miałam pochwalić Twój ogród Ale zwiesiłam się na artykule.. pod "ogrodem" złożonym z kamieni i jednego bonzaja a nawet 3 czy 10 w donicach.. szmata w niczym nie przeszkadza

Edit, równie dobrze może być beton pod tymi kamieniami.. na szczęście to nie moja bajka Wolę taki ogród jak Twój

Anda 11:36, 25 sie 2018

Mariposa napisał(a)

Te stokrotki kiedyś mnie urzekły, ale w doniczkach źle rosły.
Ewo, często do Ciebie zaglądam, ale na ogół tylko zachwycam się i wzdycham

U mnie jedna rosnie w doniczce a druga w skrzyni. Lubia miec nawoz i wilgoc. Podlewam je prawie codzinnie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:39, 25 sie 2018

Kasya napisał(a)
Stokrotki afrykańskie tez postanowiłam sprawdzić w doniczkach i niestety tez nie
Potrzebują stałe mokrego podloza
Wystarczało pół dnia zachodniego słońca żeby zrobiły się brzydkie
No ale u ciebie imponujące

Niestety, musza byc codziennie podlewane. I trzeba regularnie wycinac przekwitniete kwiatki. No troche roboty z nimi jest
Anda 11:43, 25 sie 2018

mar_za napisał(a)
wpadłam i załapałam się na nowe zdjęcia

tyle rozpisujecie się o zaletach zawilców jesiennych, u Ciebie też śliczne
nabieram na nie ochoty, ale czy przy leszczynie mogłyby dać radę, gdzie bardzo mało słońca o tej porze roku?

Zawilce polecam, ale nie wiem, czy przy leszczynie dadza rade. Wyprobuj z jedna sadzonka, np. Anemone tomentosa 'Robustissima'. To twardzielka. Jak ona nie da rady, to zadna
Anda 11:45, 25 sie 2018

Mala_Mi napisał(a)

Miałam pochwalić Twój ogród Ale zwiesiłam się na artykule.. pod "ogrodem" złożonym z kamieni i jednego bonzaja a nawet 3 czy 10 w donicach.. szmata w niczym nie przeszkadza

Edit, równie dobrze może być beton pod tymi kamieniami.. na szczęście to nie moja bajka Wolę taki ogród jak Twój

To fakt, tam czy szmata czy beton to wszystko jedno

Dzieki Aniu, fajnie, ze zagladasz i sie odzywasz. Ja wlasnie lubie taki ogrod jak Twoj Czesto zagladam, tylko sie nie odzywam, ale sie poprawie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies