WIdzisz, nie mialam pojecia. Czyli kazda praktycznie roza, zakupiona w szkolkach to ryzyko przeniesienia nicieni prawde mowiac Ale jesli jest lekarstwo, i to w dodatku 'niechemiczne' to tylko sie cieszyc I profilaktyka tez nie zaszkodzi
No ale takie rzeczy to trzeba jednak wiedziec, by zastosowac.
Ewo, gdybys miala jeszcze ochote na jakies nasiona od Sarah Raven to jest kod znizkowy , 15%, GW19SEED
W ogole gdyby ktos chcial, to kody sa na stronie Gardeners' World, te same co w magazynie. https://www.gardenersworld.com/offers/gardening-offers/
Edit: Powodzenia w konkursie
Chyba już rozstrzygnięte, ale do mnie przemawia 3 i 9.
A czym sie kierowałaś przy doborze zdjęć?
Szerszych kadrów żadnych nie ma?
Dzięki za oddane głosy
Kierowałam się kolorem. Na bliższych ujęciach bardziej widać niebieskie rośliny. Na dalszych one się zatracają. Poza tym roślinne makro przeważnie jest lepiej odbierane. Na szerszych kadrach lepiej wyglądają rzeczy, np. niebieskie donice, domki, rzeźby itp.
W ostatnim numerze prenumerowanej przeze mnie gazety ogrodniczej Kraut und Rüben jest artykuł na temat hortensji paniculatum. Jest zbyt długi, żeby go przetłumaczyć, ale podaje linka dodokumentu pdf, a w nim informacji na temat wielu odmian tych hortensji. Ocena została dokonana przez Arbeitskreis Gehölzsichtung (zespół profesjonalnych ogrodników oceniający rośliny zdrewniałe). Oceny dokonywano w ogrodach w Bad Zwischenahn, Erfurt, Dortmund, Geisenheim, Hannover, Marquardt, Pillnitz, Quedlinburg, Scharnhorst, Stuttgart-Hohenheim, Thiensen, Veitshöchheim, Weihenstephan od 2013 do 2016 roku.