Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Milka 15:58, 03 lut 2019

Anda napisał(a)

Do tej pory mroziłam tylko szczypiorek. Teraz będę mrozić koperek i pietruszkę również

Ja też mrożę i tak samo magi czyli lubczyk
Kokesz 17:54, 03 lut 2019

Ewa, doradź proszę, czym obsadzić donicę na balkonie.
Donica będzie stała na ziemi, ma wys. ok 40cm, średnica ok 35cm
Balkon ma wystawę południową, patelnia do godz. 16
Chciałabym rodzicom zrobić prezent w czerwcu, posadzić coś na pniu i czymś podsadzić.
Myślałam o czymś do podjadania, nawet o podsadzeniu poziomkami lub truskawkami powtarzającymi tylko nie wiem co by do tego pasowało wyższego?
Albo pomidor koktajlowy i coś w nogi?
Albo po prostu coś długo kwitnącego?
Róża?

Aaa, jeszcze wymyśliłam jakieś drzewko cytrusowe kumkwat albo limonella tylko nic mi tu nie pasuje do podsadzenia...
Anda 18:32, 03 lut 2019

Milka napisał(a)

Ja też mrożę i tak samo magi czyli lubczyk

Lubczyk tez mam i moge mrozic Zabraknie mi miejsca w zamrazarce
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:33, 03 lut 2019

gosika67 napisał(a)
Ładna pokrywa śnieżna, u nas też było tydzień temu podobnie, teraz nie ma śladu i jeszcze deszcz pada.

U nas po sniegu zostaly smetne resztki. Jestem za tym, aby temperatury zaczely sie juz troszke podnosic
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:38, 03 lut 2019

Kokesz napisał(a)
Ewa, doradź proszę, czym obsadzić donicę na balkonie.
Donica będzie stała na ziemi, ma wys. ok 40cm, średnica ok 35cm
Balkon ma wystawę południową, patelnia do godz. 16
Chciałabym rodzicom zrobić prezent w czerwcu, posadzić coś na pniu i czymś podsadzić.
Myślałam o czymś do podjadania, nawet o podsadzeniu poziomkami lub truskawkami powtarzającymi tylko nie wiem co by do tego pasowało wyższego?
Albo pomidor koktajlowy i coś w nogi?
Albo po prostu coś długo kwitnącego?
Róża?

Aaa, jeszcze wymyśliłam jakieś drzewko cytrusowe kumkwat albo limonella tylko nic mi tu nie pasuje do podsadzenia...

Wiesz co, w donicy bardzo ladnie wyglada Lantana na pniu Mozesz ja podsadzic truskawkami ciagle owocujacymi lub poziomkami U nas wiosna sprzedaja sie na pniu, zwlaszcza na dzien matki
BKosimkArt 19:01, 03 lut 2019

Anda napisał(a)

Wiesz co, w donicy bardzo ladnie wyglada Lantana na pniu Mozesz ja podsadzic truskawkami ciagle owocujacymi lub poziomkami U nas wiosna sprzedaja sie na pniu, zwlaszcza na dzien matki

Też kiedyś mamie kupiłam lantanę na pniu, ale była zadowolona bo kwitła bardzo długo
Anda 19:11, 03 lut 2019

BKosimkArt napisał(a)

Też kiedyś mamie kupiłam lantanę na pniu, ale była zadowolona bo kwitła bardzo długo

Długo kwitnie i w zależności od odmiany zmienia kolor kwiatów, od pomarańczu poprzez róż, co bardzo ładnie i niecodziennie wygląda Jeśli mnie pamięć nie myli to ładnie pachnie.
Kokesz 19:27, 03 lut 2019

Tylko, że wszystkie części lantany są trujące, więc nie wiem, czy poziomki razem posadzone można jeść?
Anda 19:54, 03 lut 2019

Reniu, owoce pojawiają się na Lantanie dopiero od września. Najwięcej trucizny jest owocach. Twoi rodzice nie będą jeść tych owoców przecież.

Jeśli jednak chcesz być pewna, że nic się nie stanie, to możesz podsadzić lantanę smagliczką
Basilikum 20:15, 03 lut 2019

koperek u mnie sam sie sieje i daje mu zyc wlasnym zyciem. tez mroze i pietruszke i nawet latem uzywam mrozonych ziol, bo szybciej.
Nie wiedzialam, ze lantana trujaca jest.