Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anitka 09:54, 05 lut 2019

Obejrzałam relacje, oczy napasłam kolorkami. Przeniosę do siebie połączenie bordowego jarmużu z bazylią. Bazylię już mam, dodam jarmuż. Fajnie, że są tabliczki z nazwami rośli, choć to zawsze sprawa dyskusyjna, bo rzucają się w oczy na rabatach. Ale coś za coś.
Widzę, że głosowanie było w moim ulubionym kolorze. Przegapiłam. Wiesz, że jak bym wybierała to też tego szafirka bym wybrała. Takie proste zdjęcia a ma coś w sobie.
koliber 10:09, 05 lut 2019

Anda napisał(a)

To świetne informacje Dzięki
Masz jakieś jego fotki? Duży jest u Ciebie? Szukam drzewka wielopniowego, do 6m, o ciemnych liściach. System korzeniowy nadający się do sadzenia pod nim bylin.

Proszę oto on Ma ponad 2 m wysokości i dołem był podcinany.

W tej chwili wkomponowany jest on już w nową rabatę i też będzie czymś podsadzony, tylko jeszcze nie wiem czym

P.S. Oprócz szczypiorku, koperku, natki pietruszki ja osobiście mrożę także nać selera

Pozdrawiam
Anda 10:44, 05 lut 2019

Anitka napisał(a)
Obejrzałam relacje, oczy napasłam kolorkami. Przeniosę do siebie połączenie bordowego jarmużu z bazylią. Bazylię już mam, dodam jarmuż. Fajnie, że są tabliczki z nazwami rośli, choć to zawsze sprawa dyskusyjna, bo rzucają się w oczy na rabatach. Ale coś za coś.
Widzę, że głosowanie było w moim ulubionym kolorze. Przegapiłam. Wiesz, że jak bym wybierała to też tego szafirka bym wybrała. Takie proste zdjęcia a ma coś w sobie.

Tabliczki być muszą. Tam jest podobnie jak w ogrodzie botanicznym Fajnie, że się zainspirowalaś
Dzięki, popierasz mnie w wyborze szafirka
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:47, 05 lut 2019

koliber napisał(a)

Proszę oto on Ma ponad 2 m wysokości i dołem był podcinany.

W tej chwili wkomponowany jest on już w nową rabatę i też będzie czymś podsadzony, tylko jeszcze nie wiem czym

P.S. Oprócz szczypiorku, koperku, natki pietruszki ja osobiście mrożę także nać selera

Pozdrawiam

Piękny jest Jestem bardzo ciekawa, czym go podsadzisz. Z niecierpliwością będę czekać na fotki z sezonu
Mam jeszcze rok czasu na sadzenie, ale chyba sie na niego skuszę Dzięki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
koliber 10:53, 05 lut 2019

Proszę bardzo
Wiolka5_7 11:43, 05 lut 2019

Ewo, jak myślisz co ile posadzić tą Caradonnę ?
Anda 18:19, 05 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Ewo, jak myślisz co ile posadzić tą Caradonnę ?

Dobre pytanie Ja sadzilam za gęsto troszkę, bo chciałam ją mieć blisko. Sadzilam tak chyba co 20 cm, ale spokojnie dawała radę Myślę, że co 30 cm będzie dobrze.
anabuko1 18:25, 05 lut 2019

Ewcia zaglądam. ..Ale w temacie nie nadążam
Anda 18:35, 05 lut 2019

anabuko1 napisał(a)
Ewcia zaglądam. ..Ale w temacie nie nadążam

Aniu, w sumie to tak dużo się tu u mnie nie dzieje W ogrodach świata dodałam zdjęcia do wątku Sichtungsgarten Weihenstephan.
Poza tym szukam drzewka o bordowych liściach z systemem korzeniowym kompatybilnym z bylinami oraz nieprzekraczającym 6 m. To wszystko
Wiolka5_7 20:14, 05 lut 2019

Anda napisał(a)

Dobre pytanie Ja sadzilam za gęsto troszkę, bo chciałam ją mieć blisko. Sadzilam tak chyba co 20 cm, ale spokojnie dawała radę Myślę, że co 30 cm będzie dobrze.

Aha, dzięki